Saga funderar Juli 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Mars -17    April -17    Maj -17    Juni -17    Aug -17    Sept -17    Okt -17    Nov -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Här ligger jag på ett av mina favoritställen och funderar. Just nu funderar jag på när nästa miljöträning ska bli av. Det har varit en del sådant senaste tiden bland annat så var vi till mattes mamma som kallas Nonnon. Där har vi varit förr tänker du kanske men Nonnon hade flyttat. För första gången fick vi åka hiss och det var spännande. Mysak trodde att vi var i ett litet rum och reste sig på bakbenen för att se ut genom det han trodde var fönster. Men han såg bara sig själv matte och husse. Gissa om han blev snopen.

Nonnon blev så glad att vi kom och naturligtvis hade hon tandborstarben  till oss när det var kaffedags. Efter det gick vi ut lite och då fick vi åka hiss igen så nu kan man säga att vi kan det.

Nästa miljöträningsdag åkte vi först till ett sånt där ställe som luktar veterinär. Jag ville inte alls gå in där medan Mysak slängde sig in genom dörrarna. Översocial är han  och tycker att det är roligt med veterinärer. Vi skulle vaccineras båda två. Dessutom var det dags att klippa klorna på vilda Mysak men då tog matte ut mig därifrån. Hon påstår att jag tycker alldeles för synd om Mysak.

Man blir jättetörstig av att bli vaccinerad. Matte tyckte först att vi skulle vänta vid bänkarna utanför dörren men jag ville vara i säkerhet i bilen

.

Äntligen, Mysak kommer han har överlevt kloklippningen. Husse sa att han varit duktig och alldeles still.

Sedan åkte vi bil en bit och gick en ganska lång promenad på ett ställe där vi aldrig hade varit förr. Matte och husse tänkte äta där men det var så lång kö att vi åkte hem och köpte mat på krogen och åt hemma. Mycket bättre, dom brukar inte ha hundmat på sådana ställen.

Matte sa efter de här utflykterna att vi är så duktiga att ha med överallt så vi fick guldstjärnor. En dag hemma sa hon att vi egentligen är världens snällaste och borde få guldstjärna ofta.

Nu tror jag inte att det är helt slut med att hamna på svarta listan. Matte kunde inte fatta varför flera av hennes stora krukor hade vält. Tills en dag när hon tog Mysak på bar gärning. Han försökte gömma ben bakom krukorna så att jag inte ska ta dem. Då välter krukorna.

En dag när husse var i garaget hörde han att någon kom nerför trappan från vinden. Denna någon var en liten katt som sa maju. Vi har sett den men mest har vi spårat katt som är hos oss då och då. Så nu säger Mysak att det är katten som välter mattes krukor.

Ett annat djur men större var här när vi var inne. En stor duvhök badade i vår damm. Det är synd om djuren nu när det är så torrt överallt.

Oss är det inte synd om för när vi har busat oss trötta och törstiga dricker vi i dammen eller går in och dricker i köket.

Flugorna kommer också in nu på sommaren. Mysak gör precis som Yatzy går in i ett annat rum. Själv jagar jag dom och äter upp dom.

Idag kom matte ut med kameran och sa att hon ville ha någon bild helst på oss båda som hon tänkte använda som startbild.

Ni kan väl sitta på soffan tyckte matte, varpå vi försvann under soffan.

Sedan gick jag därifrån medan Mysak frågade om det inte dög om han stod bakom soffan.

Sitt i soffan sade matte lätt desperat och då gjorde Mysak det.

Mysak och jag tycker väldigt mycket om varandra. Vi är  oftast nära både ute och inne. Matte tycker att det här är så gulligt.

 

 

Sommar sol och uteliv, ja utom idag då det regnar. Men det finns saker att göra inne med. Fast mest är vi ute och  fika och nästan all mat får vi ute.

Här har jag lånat mattes stol när hon gått in efter glass. Vi  hundar får inte glass om det inte är 30 grader finns det någon urgammal regel som säger. Den regeln skapades när matte och husse hade en Golden, Birk som hade väldigt lätt att gå upp i vikt.

Alla hundar är väl rädda för något och nu ska jag berätta vad Mysak och jag är rädda för. Mysak är rädd för sopbilen och jag tycker att sådana som åker rullskidor på vägen är jätteläskiga. En gång kom det en och körde om matte och mig och då höll matte på att ramla i diket så rädd blev jag. Annars skiljer vi oss åt hur vi reagerar när vi blir rädda, jag skäller på skidåkaren men Mysak han går in när sopbilen stannar hos oss.

Men igår när matte och Mysak var på promenad mötte dom sopbilen och då sa Mysak ingenting. Han bara stannade och satt sig vid vägkanten som matte lärt honom att man gör när det kommer en bil.

 

Inte rädd men förvånad blev Mysak en morgon när det inte kom vatten ur fontänen i lilla dammen.

Dricka gick ju och blöta  tassarna men inte duscha huvudet

Mysak förstod att det var bäst att ropa på husse.

Det tog inte lång stund för husse att fixa fontänen och Mysak blev glad.

Det här är en av Mysaks kojor, under mattes skrivbord. En annan koja har han under mattes säng.

r

Eftersom vi ofta ligger i mattes säng så tycker vi att det är vår tur att bädda ibland.

En kväll när det var sovdags säger matte  men var är Mysak. Husse svarade då att han gick ner varpå matte undrade vad Mysak gjorde. Halvvägs ner för trappan såg hon vad Mysak höll på med i alla tysthet. Han sorterade sopor över hela halvgolvet, Det blev  både svarta listan och blocketvarning. Matte tog upp Mysak och stackars husse fick ta upp soporna.

Igår var det väldigt varmt och Mysak plaskade i vattnet. Här ropar han på mig så vi kan plaska tillsammans.

Jag ville inte bada just då utan kröp in i skuggan under syrenen.

Det var så mysigt och skönt att ligga i skuggan och lyssna på det porlande vattnet.

Varje sommar gör Mysak ett bo i vintergrönan. Matte säger att vi har rödvita blommor på den