Saga funderar Oktober 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Mars -17    April -17    Maj -17    Juni -17    Juli -17    Aug -17    Sept -17    Nov -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

  1. 22 oktober

Den här bilden  som är tagen för exakt fyra år sedan tycker matte om. Då var Mysak en liten valp som inte kom upp på bordet, annat är det nu. Häromdagen tänkte jag hoppa upp och lägga mig där med vips så flög Mysak förbi mig och bredde ut sig.

-

Vi har haft problem med vattnet, stora problem så att husse måste ringa efter några som heter rörjouren. Jag tycker att det var spännande att se hur det ser ut under taket på det lilla huset som vattnet bor i.

Det kom en bil som nästan var stor som en buss för att laga rören.

Vi fick inte vara ute fast dom var här jättelänge. Mysak hade gärna hjälpt till.

Mysak är inte så väldigt modig alla gånger. Sopbilen är det läskigaste han vet. Sist var han i alla fall kvar ute. Annars brukar han gå in, sådana gånger är det smart att kunna öppna dörren.

Jag står uppe vid vägen och talar om för sopbilen att här bor vi. Samtidigt ropar jag till Mysak att det inte är farligt.

En dag gjorde Mysak ett fynd i en hink som var halvfull med regnvatten. Han upptäckte att det låg tre möss i vattnet. Hur dom kommit dit vet ingen men simma kunde dom inte så dom mådde inte så bra när Mysak hittade dem..

Matte sa vilken tur att det inte var Saga som hittade dem. Det sa matte bara för att hon vid ett par tillfällen plockat möss ur min mun.

Matte läste i Hundsport att hundar behöver få använda nosen. Då kom hon på att det vara länge sedan vi lekte sök i äppelträden och med fickan full av osttärningar gick hon ut med oss. Mysak klättrade i träden för att komma åt osten.

Jag väntade på marken för rätt ofta puttade Mysak ner någon ostbit och då var den min.

Varje dag efter frukost går vi i skogen med husse. Men idag blev husse snopen, vi följde inte med. Jo vi sprang ut en bit genom grinden men snabbt tillbaka med nosarna i backen. Någon hade varit på vår tomt och då får skogen vänta. Vi vet inte om det var räven, katter eller grävling. Husse och matte bestämde att det var kaffedags så vi fick gå in.

Vi har blivit lite trimmade i veckan. Bara så att matte ska kunde sluta kalla mig lurvan för jag såg ut som en myskoxe eller ett murmeldjur. Nu säger matte att den söta vackra kloka Saga syns igen.

Mysak pussar mig, vi tycker väldigt mycket om varandra.