Saga funderar December 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Mars -17    April -17    Maj -17    Juni -17    Juli -17    Aug -17    Sept-17    Okt -17    Nov -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Det här är  årets sista Saga funderar och det finns mycket att fundera över tycker både Mysak och jag. Till exempel kommer det ny snö när det blir nytt år? Det som finns kvar är inte mycket att ha och vi älskar snö. Matte funderar på vilka bilder som ska vara med för plötsligt finns det många.

Nu ska jag berätta om vår trevliga julafton. Mysak viskade tidigt till mig att idag tror jag att det händer mycket och att det kommer folk hit. Hur han visste det är det ingen som vet. Kanske är det som matte säger att Mysak är osedvanligt smart.

På julaftonen får hundar öppna julklappar redan på fm. Nu har Mysak äntligen lärt sig att öppna paket så jag behövde inte hjälpa honom. Att vi öppnade varandras paket spelar ingen roll tycker jag.

Nej, Mysak du får inte ta det jag har under tassen. Det ska jag öppna.

Mysak fick en pipande höna men det är tveksamt om han gillar den. Han vill ha mjuka pipdjur.

Mysak koncentrerar sig helt på  fönstret mot gästparkeringen. Ingen har sagt något till honom om att det  ska komma någon, han bara vet.

Sedan kom dom äntligen söta Isa och  fluffiga Luna och deras familj. Vi tog emot dem vid grinden. Matte funderar på om hon kan gå på isen och Mysak pussar Isa. Det är bra om alla hälsar ute det är lugnast så sa husse. Vi fattar inte vad han menar men matte höll med.

Det här är söta Isa med långa öronen. Mysak är nog kär i henne.

Fluffiga Luna försökte tränga ner sig i soffan

Luna sover i samma stil som en Welsh. Kolla när man ser den svarta nosen så man vet vad som är fram och bak på henne.

Söta Isa somnade under granen det är jobbigt att fira jul. Trevligt, roligt och allt sånt där men även hundar kan bli trötta. När alla åkt hem letade matte efter Mysak. Han satt högst upp i trappan mot sovrummet och såg ut som kan vi sova nu, sa matte.

Matte tycker att Welshar gör sig bra i den bleka vintersolen. Här är jag på mitt berg.

Matte säger alltid att vi har så vackra huvuden och färger. Här Mysak som spanar efter rådjur.

.

Ska vi busa?

När vi har busat färdigt kramas vi och med den bilden säger Mysak och jag GOTT NYTT ÅR.

Det är mycket som enligt matte är nödvändigt före jul. Trimma hundar är ett måste och hundar som ska trimmas måste badas.

Jag gillar att bli ompysslad av husse på trimbordet. Mysak kräver ff. att det är två som är med när han trimmas. För det är inte lätt för husse att se vart han sätter saxen när Mysak snurrar runt hela tiden, nosar i husses ögon mm. Då behövs det att matte håller ordning.

Så här trött var Mysak efter att matte badat oss före trimningen. Han orkade inte lägga sig och inte heller hålla upp huvudet. Nu blev det så att vi i skogen lyckades bli så lortiga att husse påstod att vi luktade illa. Bada dem då sa matte så då gjorde husse det. Två julbad är inte det att överdriva en aning?

Nu kommer vi till det som jag helst vill hoppa över nämligen mysteriet med den upp o nervända matskålen. Det var en sådan dag när Mysak inte åt frukost utan skålen ställdes på soffbordet eftersom han inte ville äta vid fm. kaffet heller.

Matte sa till husse när hon gick ut med oss, ställer du undan Mysaks skål. Det glömde husse. När jag kom in och såg att han glömt det tänkte jag att då kan jag ställa undan den. Men plötsligt hoppade skålen ner från bordet och landade upp o ner. All mat for ut över mattan. Det såg så slarvigt ut att jag tog vara på maten. Det kan väl inte vara fel? Har man julstädat kan man inte ha mat drällande på mattan. Men ingen var tacksam för att jag städat, konstigt.

För någon vecka sedan fick vi riktigt ordentligt med snö. Mysak och jag tycker att det är så mysigt att dyka i den vita fluffiga snön.

Snöpuss

Så här ska det se ut till jul tyckte matte och vi håller med.

En dag hade brevbäraren två stora lådor med sig. Till Mysak och mig ,bara till oss. Men några saker gömde matte och sa att dom skulle vi få till jul. Innan hon gömde dem ordentligt hörde jag att julklapparna pep.

Naturligtvis hjälpte vi till att packa upp.

En dag var det både snö och sol och då vill matte fota oss.

Här funderar vi om vi ska busa eller göra som matte säger gå och vara i solen.

Det blev bus i skuggan.

Både Mysak och jag är väldigt keliga. Mysak är värst på att ligga nära. Här har han tappat huvudet i husses knä.

Matte och Mysak tittar på skidåkning. Mysak sover oftast nära matte på natten.

Nu är det bara några dagar kvar till julaftonen så Mysak och jag säger GOD JUL. Tala inte om för Mysak vilka som kommer säger matte för då sitter han bara i ett fönster och väntar. Men jag är en stor duktig flicka så jag förstår att ibland får man vänta.

Idag tycker jag av vi börjar med en glömd bild från oktober. Det var när Berit kom för att vara hundvakt och hon hade fina blommor med sig som matte tog den här bilden. Den visar att det inte bara är matte som tycker att blommor är fint.

Yatzy sa alltid att alla hundar borde ha ett eget berg. Vi har ett stort innanför staketet och ett stort utanför som vi bara får vara på om någon öppnat grinden mot skogen och sagt varsågod.

Här sitter jag på mitt berg innanför staketet och funderar på allt möjligt. Till ex på hur det ska bli med julklappar efter det som hände häromdagen. Matte sa med arg röst tagen på bar gärning och det varjag som blev tagen på bar gärning.

Det är så att Mysak inte alltid äter frukost direkt. Den här dagen hade den följt med in i vardagsrummet när det var dags för förmiddagskaffe. Eftersom han inte ville äta då heller ställde matte maten på soffbordet. Sedan gick alla ut och Mysak och jag var ute länge. Matte gick in och sedan släppte hon in oss men tyckte det var konstigt att vi försvann direkt så hon letade efter oss.

Matte hittade oss i vardagsrummet där jag hade framtassarna på soffbordet och var fullt upptagen med att äta upp Mysaks frukost. Jag var ju hungrig men tydligen får man inte göra så. Gissa om jag hamnade på svarta listan och det ordentligt. Stjäla mat och att ha tassar på bord är dubbelt straffbart.

För ett tag sedan var matte och husse bjudna på lunch hos mattes bror. Dom hade tänkt att lämna oss hemma men så sa mattes bror att vi fick följa med. Här lyssnar vi noga på när matte talar om för oss att vi måste sköta oss ordentligt, inte hoppa upp i soffor mm. Vadå vi sköter väl oss alltid. Det gjorde vi den här gången med kan jag tala om.

Det här har husse döpt till Nonnons hörna. Matte mamma kallades ju ofta för Nonnon och soffan fick matte för några år sedan. Nu behöver Nonnon inga möbler alls längre så vi har fått bordet. Det passar så bra till soffan och i vår ska vi sitta där och fika och tänka på Nonnon.

Det syns nog inte på Mysak men faktum är att han kan vara riktigt stöddig. Vi möter aldrig någon i skogen bortsett från vilda djur. Men en dag när vi gick senare än vanligt mötte vi två människor och två hundar. Mysak blev jättestöddig hissade svansen och muttrade en massa så husse var inte glad. Men anledning till att Mysak blev stöddig var att jag var bortom människorna och hundarna. Mysak var rädd att jag var i fara och skulle tala om att han kunde rädda mig.

Vi ser ofta rådjur och i skogen säger vi inget till dem. Men är de på vår åker så skäller vi på dem. Mysak kan göra sig så lång att han kan titta ut genom ett köksfönster och ser han då rådjur gråter han efter dem.

Mysak är så duktig för det mesta. Han kan öppna ytterdörren och gå in när han vill. Stänger då matte dörren och jag är kvar ute har jag börjat krafsa på dörren när jag vill in. Då öppnar Mysak dörren och släpper in mig. Stänga får matte göra.

Matte tycker inte om när jag skäller på fåglarna. Här pratar Mysak med dem, det får vi göra. Fåglarna har det bra dom har alltid maten framme och kan äta när dom vill.

Kollar om jag kan gå på vatten.

Bus i blek vintersol. Mysak frågar om vi ska klättra i träd och leta godis.

Snart kommer han att ta sig högre upp tror matte.

Det stora vansinnet, den sk. julstädningen har börjat och enligt matte var det efter den här hösten mycket nödvändigt. I julstädning ingick att plocka ner alla Yatzys rosetter som har täckt en hel vägg och lite till. Matte kunde inte kasta dem men nu ligger de i en låda. Istället hängde hon upp Mysaks rosetter det blev snyggt.

Mina rosetter hänger på båda sidor om trappan. Jag har också sådana där blågula cert och annat snyggt. Men finast är det prickiga som jag fick när husse och jag vann gubbe med hund i Möklinta

Stökiga sängar är bland det bästa jag vet .

Mysak är mycket för att titta ut, inte helt omöjligt att han river en ljusstake även i år. Bild från 2015.

I julstädningen ingick att städa våra saker gallra och kasta några som tappat pipet. Sedan fick resten åka tvättmaskinen. I stort sett är det färdigstädat nu. kvar är att bada hundar och trimma säger matte. Bada ska vi göra i kväll.

Tills dess vilar vi oss i soffan i vardagsrummet. Tre bilder med mattes mobil tagna i smyg.