Saga funderar Juni 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Mars -17    April -17    Maj -17    Juli -17    Aug -17    Sept -17    Okt -17    Nov -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Soliga varma dagar är det väldigt skönt att vara under något av alla våra äppelträd. När matte såg mig stå där sa hon, sätt dig Saga ska jag ta några foton på dig.....

Då slängde jag mig ner i min favoritställning, det är så skönt att ligga på gräset.

Mysak är väldigt rädd om sina födelsedagspresenter. Han är närmast snål med benen och har gjort en koja under mattes skrivbord där han förvarar sina skatter.

Vi har haft besök av söta Isa med långa öronen och fluffiga Luna och deras familj. Först var det fika på altanen länge, väldigt länge. Isa är en riktig knähund som gick från knä till knä.

Till slut bestämdes det att vi hundar skulle få gå ut och springa av oss lite. Fluffiga Luna är en jättesnabb hund säger matte. Luna är en duktig agilityhund och då måste man vara snabb. Hemma hos Isa och Luna finns det agilityhinder som jag har provat. Tror att jag ska fråga om Mysak får testa dem med.

Isa är den som är vildast när det gäller att bada av oss fyra hundar. Hon  blev mest fotad.

Husse har köpt ny fontän i år som vi kan duscha i.

Matte har i flera år velat ha ett gruppfoto på oss alla fyra hundar, här är vi samlade och matte blev glad.

Någon som undrar var jag är ? Jag tyckte inte riktigt att det var badväder.

Isa försökte ta upp foten till fontänen. Hon dök även efter stenar på botten.

Dykande Isa, gissa hur hennes vackra öron ser ut efter ett dyk.

Luna har blivit riktigt modig i dammen men dyker gör hon inte.

Blöt Isa torkar sig i kaprifolen på berget.

Men nu har matte verkligen jagat oss med kameran nästan var dag. Först var det för att Mysak ska vara med i något som heter rasbok och sen skulle det vara bilder för Mysak fyller fyra.

Jag är så gammal så jag slipper vara med i rasboken, fyller år gör jag i september så tills dess är det lugnt. Fast det händer ju att matte gör försök att ta gruppfoto som här nedan. Tanken var att vi skulle sitta båda två. Ser vi inte lidande ut. Efter den bilden flyttade vi oss till soffan. Då satte sig Mysak med ryggen mot matte i soffan och jag lade mig under soffan. Efter det gav matte upp.

Men jag tror att hennes stora dröm ff. är att Mysak, Isa, Luna, och jag ska vara på samma bild.

.

Det är mycket som händer på vår väg särskilt på helgerna. Idag är det stora grupper av cyklister. Förra helgen såg Mysak och jag att det kom något nytt på vägen. En husse och en väldigt liten valp. Matte och husse gick upp på vägen och hälsade på den 14 veckor gamla valpen. Den ville komma in till oss men alla tyckte att den skulle växa till sig lite först. Mysak blev så kär att när matte skulle gå in genom grinden försökte han smita ut. Det har aldrig hänt förr men matte var beredd och tog ett stadigt tag i nackskinnet på honom.

Här ligger jag under mitt körsbärsträd och funderar på när jag ska vara barnvakt åt Mysak igen. Två dagar i rad den här veckan har vi varit ensamma. Då säger matte ta hand om Mysak nu Saga och så får vi varsitt tandborstarben. Bra lön tycker jag och dom är aldrig borta så länge.

Så var det fotograferingen för rasboken. Mysak skulle vara på berget och matte nedanför så det blev en bra vinkel. Kvällsljus skulle det också vara sa matte.

Mattes kommentarer: Ja det är ju lite fart i bilden i alla fall....

Matte sa , han skulle ha vänt sig nu är baken för högt....

Matte sa ja visst är han gullig men är inte bilden lite suddig?

Dagen därpå bestämde matte att vi skulle gå på en annan del av berget och ta fler foton. Vi hade kul på berget men det blev en av de tiotalet kvällsbilderna som matte skickade in till rasboken.

Mysak ska du vara modell eller ska vi busa frågade jag...

Här är Mysak fin  men matte orkade inte klona bort sig själv. Gullig tunga.

Men matte hur ska vi ha det undrar Mysak

Ställ dig därborta säger matte

Mysak tittar bedjande på matte ska vi inte fika snart.

Då bestämde husse och hundarna sig för att gå och sätta på kaffe.

Idag fyller världens bästa Mysak fyra år. Husse har precis burit ut kaffebrickan och Mysak undrar vad vi hundar ska få för gott.

Vi fick skinkinlindat tandborstarben på en bädd av tunnpannkaka.

Mysaks första paket innehöll ben av älghud, två stycken så att jag med skulle få ett.

Mysaks andra paket innehöll ett får med en massa pip. Mysak tog genast och sprang iväg med det vilt spelande. Det lät i alla fall vackert.

Häromkvällen när jag sov djupt i soffan väcktes jag av något fruktansvärt på TV. Det var så gräsligt att jag hoppade ner och gick in i ett annat rum. Jag brukar aldrig bry mig om vad det är på TV men det här gick inte att missa. Säckpipa sa husse att det var.

Det tar på krafterna med kalas så här vilar vi oss i skuggan. Mysak har badat både nya benen och fåret i dammen. Nu ligger han och vaktar ett av benen precis det jag vill ha. Det är smart att bada dem för då blir de mer lättuggade.

Husse ska klippa gräset så vi fick ta in våra saker. Mysak försökte som vanligt bära två ben samtidigt men de här är för stora. Jag tror att han är nöjd med sin födelsedag. Funderar på om matte ska sluta kalla honom lilla valpen nu när han är fyra år.