Saga funderar November 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Mars -17    April -17    Maj -17    Juni -17    Juli -17    Aug -17    Sept-17    Okt -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Idag är det 13 år sedan matte som hon säger med darrande  fingrar och klappande hjärta lade ut sin hemsida för första gången. Då fanns varken Mysak eller jag utan det handlade om mattes solskenspojke Yatzy. Nu är det Mysak och jag som fyller mattes och husses dagar med bus och glädje.

Men visst är det tur att alla Yatzys äventyr finns sparade och matte läser dem ibland och minns med ett leende.

Jag tror att Yatzy också var på svarta listan ibland precis som Mysak och jag var i lördags. Mysak var svartlistad för han vägrade gå ut i regnet och måste han ut skulle absolut matte med. Matte stängde dörren om oss men då öppnade bara Mysak dörren och gick in.

Själv hamnade jag på svarta listan när det var både mörkt och regnigt.. Matte påstår att hon ropade millioner gånger på mig men det hörde inta jag. Inte såg hon mig heller eftersom jag var längst bort på fotbollsplan och jagade spöken. Tills slut tog hon en ficklampa med sig ut men när vi kom nära varann vände jag. Men oj vad matte blev arg, det är bäst att genast lyssna och gå in när hon har arga rösten.

I skogen hamnar vi aldrig på svarta listan då är alla bara glada och trevliga. Mysak och jag är dessutom väldigt renliga. Vi gräver sällan i skogen utan nosar mest. Det har hänt att jag hittat något som luktar gott och rullat mig i det men det får man väl räkna med när man har Welsh.

Mysak och jag är nästan alltid på samma ställe i skogen. Vi visar varandra var det finns goda dofter.

Vi kollar om husse är med det vore ju förargligt om vi tappar bort honom.

När vi ska hem är Mysak först , han längtar efter matte, om hon är hemma och då får han väldigt bråttom.

Första isen på lilla dammen och det fanns godis på isen.

Isen  sprack så att jag badade tassarna men godis är ju alltid godis.

Idag är det kallt och frost matte tog ut kameran. här är vi på vårt bästa berg inne på tomten. Jättebra att ha ett berg som vi alltid får vara på. Mysak dyker i frosten.

Här står  lövspridaren Mysak, husse kallade honom det en dag när han kom in med massor av löv på tassarna. Kanske fastnar det mindre nu när han har fått klorna klippta. Vi var  till Linda igår och hon klipper Mysaks klor helt själv. Ingen annan har klarat det utan att vara två. Matte säger att Mysak är hemsk att klippa klor på och att Linda är proffs.

Mysak själv sprang som en raket efter klippningen öppnade dörren och gick ut. Men han kom snart in, matte var ju kvar i huset och gosade med en valp.

När vi kom hem hände något totalt onödigt. Matte sa nu tar vi Sagas klor med. Jag var jätteduktig så det vara snabbt gjort men var det verkligen nödvändigt? Har hört att vi ska trimmas till jul så dit hoppas jag att det är långt.

 

Mysak älskar frost och snö.

Idag växte det godis på isen igen. Nu håller isen om man är försiktig

Titta vad jag smyger ut på isen.

Kolla jag är fotomodell. Det var när vi kom från skogen som husse sa upp på berget och sätt dig Saga. Naturligtvis gjorde jag som han sa. Fler bilder på fotomodellen senare.

Mysak han fattar inte att om man släpar ut saker så här års kan dom bli blöta av regn. Vi har haft besök av världens bästa hundvakt Berit. Hon hade gosedjur till oss, blommor och  hembakat matbröd och kaffebröd till husse och matte.

Våra nya gosedjur.

Eftersom Berit som bor långt bort kom  för att vara hundvakt åt oss hade vi en present till henne. Mysak var så nyfiken att han glömde allt vett. Hundar på bordet är det värsta matte vet.

Mysak längtar alltid efter matte hur kort stund hon än är borta. Nu var matte och husse borta jättelänge det hann bli kväll och mörkt innan dom kom hem.

Jag gosade med Berit i soffan och sov nära henne

Mysak är väldigt förtjust i Berit och jag tror att det är ömsesidigt.

Att ha huvudet på bordet kan nog ingen få Mysak att sluta med.

Igår när vi var i skogen och kom fram till en åker var det en massa stora svanar där. Mysak och jag gick inte nära, dom låter läskigt och så slår de med vingarna.

Idag hade husse kamera med sig i skogen. Det blev massor av bilder på två rödvita som älskar att springa i skogen.

Mysak har tappat bort mig.

Först upp på vår godissten var jag.

Sedan kom vilda Mysak och jag höll på att åka ner från stenen.

.

Godisstenen är lagom för två

Kan du se någon rödvit högst upp på berget?

Matte kallar mig söta Saga. Här i höstsolen i skogen

Här är jag fotomodell igen. Ser du att jag skrattar, det var för att husse såg så snopen ut när jag flög upp på berget.

Blir bilderna bra husse? Nu vill jag gå in och fika.