Saga funderar Mars 2017

2013    2014    2015    2016    2018

Jan -17    Febr -17    Apr -17    Maj -17    Juni -17    Juli -17    Aug -17    Sept -17    Okt -17    Nov -17    Dec -17

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Nä jag funderar inte vart isen i lilla dammen har tagit vägen.  Jag är ju en stor flicka och vet att isen försvinner när det är vår.

Jag njuter av att dricka vatten och doppa framtassarna försiktigt i vatten. Lite senare när dammen är rengjord ska vi få en ny fontän säger matte.

Det har hänt mycket senaste veckorna men matte har haft annat för sig än datorn. Dessutom har hon varit dålig på att fota oss.

På djurfronten händer det en hel del när det är vår. Det är därför man inte får springa hur som helst i skogen nu. Husse och Mysak sprang på två rådjur en dag. Mysak drog så långt linan räckte men matte sa att Mysak är nog inte modig nog att rusa efter rådjur. Annat var det med Yatzy, en jul jagade han ett rådjur och vara borta i en timme. Då grät matte först för att han var borta och sedan när han kom hem.

Ett annat djur sprang på åkern en dag, en snabbfotad hare. Oj vad snabba springskor harar har, finns inte en chans att vi skulle hinna ikapp en sådan.

Senaste tiden har det handlat mycket om att trimma oss. Här är det bara lite kvar på Mysaks öron. Kloklippning på honom gav matte upp förra året och lät honom göra det hos veterinären. Nu gick husse till en granne som var snabb och duktig. Så nu har Mysak fina klor.

En solig söndag var vi och hälsade på mattes mamma. Hos henne bjöd matte på semlor till folket och Nonnon bjöd oss hundar på tandborstarben.

På den här bilden är vi vår trimmade och kammade.

I lördags var det bad med lyx schampo och så packade husse och matte för utställning.

Natten före utställningen blev det sommartid. Vi trodde inta att matte var klok som gick upp så tidigt. både Mysak och jag sov i bilen till Högbo.

När jag låg i min bur hörde jag matte säga "stackars Saga, vi bara stoppar in henne i buren och sen får hon vara där". Det är inte alls synd om mig jag älskar min bur. Det vore mycket värre om jag tvingades springa vänstervarv det tycker jag inte om.

Det kom fram en kvinna och frågade om hon fick hälsa på oss. Hon sa att Welshen var hennes favoritras. Visst fick hon hälsa, vi är mycket sociala

När vi kom hem från Högbo var det plötsligt sommar så vi var ute länge.

Glada hundar vädrar springskorna.

Nu är det verkligen på tiden att jag får skriva ner lite funderingar. Skälet att jag inte fått göra det är att matte har funderat på sin nya dator och vissa program har hon inte varit sams med. Värst har det varit med bildprogrammet som jag använder  när jag funderar.

De första bilderna här är nästan en månad gamla. Bilderna är från mattes födelsedag då vi till mattes stora glädje kunde dricka kaffe ute. Mysak var först upp på soffan och ropade på mig som var bort och kollade fågelbordet.

Vi fick vänta en stund innan kaffet, semlor och tandborstarben kom på plats.

Men så fort en väl påpälsad matte kommit ut började festen. Men jag tycker att även vi hundar borde ha fått semlor.

Snön kommer och försvinner lite hur som helst. För ett par dagar sedan var det snöstorm och då gjorde jag något nytt. Mysak hade gått in så han kunde inte öppna dörren åt mig utan jag försökte göra det själv. Matte och husse blev väldigt imponerade. Men vaddå jag är ju en stor flicka.

Vi skulle bada en kväll och då visade jag verkligen att jag är en stor och duktig flicka. Jag gick raka vägen ut i badrummet och klev in i duschen. Mysak fastnade i soffan och fick lockas in i badrummet.

Man kan bada i snö också fast matte påstår att det blir man inte ren av. Jag har lärt upp Mysak så han är en jätteduktig snöbadare nu.

Snöbadaren Mysak.

Mysak är alltid där matte är och ska hjälpa henne tror han. Som här när sängarna ska bäddas om.

Mera om Mysak är att han ofta ligger i min fåtölj. Det får han, men bara på dagen.

.

Idag är det vår ute säger matte och husse bestämde att det var dags för kaffe vid söderväggen. Matte och Mysak gick en promenad och husse och jag fixade kaffe tills de kom hem.

Titta på Mysak, så ser en hund i stort behov av trimning ut. Efter kaffet började husse trimma på oss . Mysak var stökig han gillar inte trimmaskinen och jag var så duktig. Husse påstod att inte ens när jag var liten var jag så stökig som Mysak är ibland. Då sa matte hmmm... Vi är inte klara än det var bara maskinklipp idag resten ska vi ta om några dagar bestämde matte.

Det är en massa fåglar i luften som vi måste hålla koll på nu.

Mysak tror att han kan flyga ikapp fåglarna och bevakar dem noga.

Vi håller även koll på åkern för att inte missa rådjuren. Det är härligt nu att vara ute, vi vill knappt gå in.