Saga funderar Februari 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Mars -14    April -14    Maj -14     Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Otrimmad Saga i vårsol kallar matte den här bilden. Sedan lade hon till rufsig men söt.

Efter det uttalandet och ett rejält bad förstod jag att det snart var dags för trimning. Mycket riktigt igår plockades alla saker fram och jag var först att hamna på trimbordet. Numera är jag väldigt duktig säger matte och husse. Jag tycker inte så bra om trimmaskinen den låter, kloklipp är också onödigt men annars går det bra.

Mysak följde noga vad dom gjorde med mig. Matte säger att det är bra att jag sköter mig för då ser Mysak hur man ska göra.

Det blev hans tur senare och igår var han riktigt duktig och satt still länge. Måste beror på att han sett att jag gör så.

Nu ska jag berätta lite mer om Mysak. Han gjorde något jättebra en morgon, tyckte jag i alla fall. Jag fick  frukost och dagens andra ranson mat stod på bänken. Då klättrade nyfikna valpen upp på bänken och hällde ut alla min mat på golvet. Matte som är en praktisk typ tyckte att det enklaste var att jag åt upp det.

Matte kallar Mysak för lilla valpen fortfarande. Hmm han är snart större än mig och hela 8 månader så speciellt liten är han inte. När matte pratar om både Mysak och mig kallar hon oss för prickarna.

Den lilla valpen har väldigt rymlig mun. Titta på bilden vi har fått varsitt ben och han tog båda och bar upp dem för trappan. På nåt sätt släpade han med sig ett gosedjur samtidigt.

Mysak har varit en väldigt tystlåten valp  Men nu en dag satt han på mattes säng och tittade ut på skogen. Plötsligt började han småskälla. Jag som var nere hörde det och rusade upp för att se vad som var på gång.  Han kanske var i nöd och behövde hjälp. Det behövde han, dumkatten satt på taket till fågelbordet och Mysaks försynta skall räckte ju inte långt.

Mysak kan prata tyst  också som här där han med olika gester försöker få mig att ge honom  benet som jag har i munnen.

Dom två bilderna tog matte med mobilen. Privatlivet har liksom krympt numera när det finns kameror överallt. Dessutom har vi en matte som ser livet i bilder......

Tänkte att jag skulle visa er vägen till vårt paradis skogen. Det är den här grinden vi oftast går ut igenom. Sedan springer vi förbi jordkällaren, vedförrådet och hamnar då i stora oändliga skogen.

På den här bilden kommer vi tillbaka från en tur i skogen med husse. Han syns inte på bilden men titta noga så ser du oss båda. Mysak först och så jag en bit bakom till vänster i bild.

Matte jagade Mysak med kameran den dagen då vi kom hem från skogen. Hon ville ha 8 månadersbilder på honom och den här tog hon när han studerade nötväckan som bor i björken

Suddig fartbild som fick matte att fundera på en welshsnabb kamera. Jag tror att hon kan ställa in kameran på fart om hon tänker sig för. Här är det jag först som är på väg mot stora skogen

Vad är det här?? Matte tror att det är en bild på mig när jag rusar efter lilla valpen upp på berget bakom huset. Ser lite lustigt ut tycker jag.

Mysak och jag gick upp på berget för att kolla vad plåtgubben gjort på skorstenen. Snyggt jobb enades vi om.

I morse när vi vaknade var det vinter igen. Matte ville ha hjälp av husse att ta huvudbild på Mysak. När hon försökt har det blivit alltför mycket närbild med  slick på linsen och det är ju inte bra.

Efter fotograferingen sa Mysak till mig nu busar vi...........

Det blir mera bus i snön så vi har varit ute mycket i dag och busat rejält. Vi hoppas på mer snö och att det är riktig vinter ett tag.

I ett hörn i hallen står ett bord med en telefon på.  Så här års står där alltid en bukett med tulpaner. Matte hade sett att Mysak gång på gång stod där och nosade på blommorna. Men när det vara dags att ta kort på det ville inte Mysak vara med. så jag ställde upp och det blev ett sånt där foto som matte säger söta Saga om.....

Det är inte roligt ute just nu. Det mesta av snön har försvunnit och vi som älskar snö. Titta i bakgrunden på den här bilden så ska jag berätta något som hände igår. Det är en grind mitt på bilden. Igår sa husse att Mysak och jag skulle få gå ut men så tittade han ut och ändrade sig. Men efter en stund så släppte han ut oss i alla fall och det fanns en massa spännande spår att lukta på ända upp till grinden.

På kvällen berättade husse för matte att dumkatten varit framför huset, innanför staketet!!!!!! Till slut hade den hoppat över grinden och försvunnit upp på vägen. Det var nog tur för dumkatten att husse inte släppte ut Mysak och mig just då.

Det är svårt att hitta på något att leka med nu när den mysiga snön har försvunnit. Här försöker Mysak att roa sig med en halvt hopsjunken fotboll. Matte säger att det verkar bli en fotboll spelare även av honom. Så till våren ska matte köpa nya fotbollar.

.

Mysak kan mycket han och påhittig är han. Som en dag när han trodde att han hjälpte till att städa. Husse hade tagit ur den fulla dammpåsen ur dammsugaren och lagt den i hallen. Då kom den påhittiga valpen, fick tag i påsen och glatt viftande for han runt i hela huset med påsen i munnen.

Duscha är Mysak bra på han verkar njuta av det och det är något som matte tränat noga med honom för att han inte ska bli som  Saga har matte sagt.  Det är nämligen så att jag för det mesta tycker att bad och dusch är totalt onödigt.

Trimning är också sånt som jag inte varit så förtjust men numera gillar jag det så länge inte klotången kommer fram. Nu är det dags för Mysak att lära sig stå på trimbordet. Han kan bara en kort stund så han behöver nog öva ordentligt. En dag tyckte jag att dom höll på med honom för länge så jag gick dit och sa med mina bästa "prata med matte röst". Nu får ni ta och lyfta ner valpen och lyfta upp mig.

Då skrattade husse och matte lyfte ner valpen och lyfte upp mig. Skönt när vi förstår varandra.

Något som Mysak är bäst i världen på är att öppna dörrar både när vi ska ut och in. Den enda dörr han inte klarar är altandörren men han jobbar med det problemet. Här kommer en stilstudie på hur han gör. Hade jag varit med hade han stått kvar på bakbenen tills jag gått in. Mysak är en verklig gentleman som håller upp dörrar åt damer.

.

Idag var vi och handlade och hämtade ett paket som bara var till oss. Vi trodde nästan att det var jul igen för när husse öppnade paketet var det massor av ben där, stora fina knutben.

Här delar vi upp de två som vi fick... eller hur går det med det?

Mysak tog hand om båda två benen så matte fick rycka in och dela upp dem.

Skylten på grinden mot gästparkeringen har gått sönder. Längst ner i dagens paket  låg den här skylten