Saga funderar Maj 2014

2013    2015    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -14    Febr -14    Mars -14    April -14     Juni -14    Juli -14    Aug -14    Sept -14    Okt -14    Nov -14    Dec -14

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

Vi börjar med något mindre trevligt. Mysak och jag har båda två hamnat på svarta listan. Inte samtidigt men för samma sak. Kanske därför Mysak ser skyldig ut på den här bilden.

Måste jag verkligen berätta vad vi har gjort? Jo säger matte man ska stå för sina synder. OK vi har snott ost från mattes frukost. Först stal Mysak en skiva och några dagar senare stal jag tre skivor ost. Matte hade ett och annat att säga om det kan jag berätta.

Något annat som matte säger just nu handlar bara om Mysak. Matte säger att han är i slyngelåldern men att han är en väldigt charmig slyngel.

Som jag skrev sist jag uppdaterade så  har maj verkligen varit en händelserik månad. Så fort Stina och det där lilla Pyret hade åkt hem hamnade jag i duschen och badades noggrant. Någon mat fick jag inte sa matte men jag fick dricka vatten.

På kvällen åkte vi till veterinären och bara matte och jag gick in dit. Det kom  en ny veterinär ut i väntrummet, han sa bara hej till matte sedan satte han sig på golvet och pratade med mig. Efter en stund gick vi in i behandlingsrummet och jag fick en spruta innan matte och jag gick ut i väntrummet igen. Konstigt nog blev jag väldigt trött och minns inte så mycket mer.

Plötsligt var vi hemma och jag låg i soffan i matrummet. Husse hade burit in mig dit för jag orkade inte stå på benen. Tror matte får berätta mer om vad som hade hänt.

Dagen efter var jag väldigt trött och ville mest vila. Det förstod Mysak som var väldigt hänsynsfull och tog det lugnt med busandet. Men han satt bredvid mig nästan hela dagen.

Några dagar senare var det dags för nästa besök. Dom som kom då hade en så stor bil att vi var tvungna att skälla lite. Det var en husbil talade matte om för oss och så sa hon att vi skulle vara tysta. Så vi skärpte till oss och var riktigt trevliga.

Trevliga var vi med när vi åkte till den stora staden där det bor millioner av människor och hälsade på mattes mamma. Vi sköter oss jättebra säger mattes mamma. Hon bor i ett högt hus och när vi skulle åka hem höll vi aldrig på att komma ner för trapporna för Mysak skulle titta ut genom alla fönster.

Vi har en ny hobby som heter bädda mattes säng eller i ärlighetens namn heter det bädda om mattes säng. För efter matte har bäddat sin säng hoppar vi upp och rufsar om kuddar och överkast så att det blir mysigare.

På den här bilden har vi inte hunnit göra det men vi blöter i alla fall ner lite. Matte hade fått för sig att vi behövde bada innan nästa omgång gäster kom. Det var första gången Mysak fick ha badkappa på sig men han fann sig i det.

Det var väl värt att badas för dom som kom var Berit och Kurt. Tyvärr stannade dom inte så länge men det blir fler gånger sa matte. Vi kollade efter dem vid grinden dagen efter att dom åkt hem men dom var totalt borta. Synd!!!!!!

Mysak och jag busar ofta och gärna. Här tre bilder på lite innebus. Längre ner funderar på vi på ett riktigt bus men tyvärr matte ser allt........

Vad är det i den här stora burken? Ska vi smaka? Törs vi det?

Oj maj verkar bli en händelserik månad, det har redan hänt en del. Första maj hade vintern kommit tillbaka när vi vaknade. Det kändes lite konstigt men kul tyckte Mysak och jag

Dagen efter när vi vaknade var våren tillbaka även om det fanns lite snö  kvar i skogen. Vi åkte till Uppsala för att handla en massa olika sorters mat. På Granngården köpte vi mat till Mysak och gräsmattan. Mat till mig en ny sort som är himmelskt god köpte vi på Ultuna.

Efter det åkte vi till Sunnerstastugan och gick i den skogen. Jag har varit där men inte Mysak han tyckte att det vara mycket spännande dofter.

Idag förstod jag tidigt att vi skulle få besök och gick ut och väntade. Det var Stina som kom och med sig hade hon ett litet pyre som heter Peggy. Bara elva  veckor, lika gammal som Mysak var när han flyttade hit. Jag kan väl erkänna att jag blev lite rädd att ännu en valp skulle flytta hit.

Ganska snart talade jag om för pyret att hon borde ha respekt för mig. Stina sa att jag var duktig men jag vet inte öm pyret fattade det.

Det är kalla vindar så vi fikade inne.  Stina  lyfte upp Peggy i soffan och praktiskt nog kunde hon inte ta sig ner därifrån. Lugnt och skönt tyckte jag.

Mysak satt mest i soffan med pyret , han var så kär att han inte ens ville ha  tandborstarben.

I soffan låg dagens UNT, tur att matte och husse hade läst den för pyret läste rätt häftigt.

Sedan gick vi ut och  Mysak och pyret  lekte och  uppe på berget 

Matte säger att blå cocker är  svåra att fota  Men bilder tog hon i alla fall. Kolla här vad liten  Peggy är bredvid Mysak. Jag tycker absolut att pyret är ett bättre namn.

Jag blev ju lite intresserad av den lilla till slut men helst ville jag ha en bit emellan valpen och mig. Här pratar vi lite strax innan dom åkte hem igen. Jag tror att Peggy blir roligare när hon inte är så liten längre. Mysak däremot tyckte att hon var jätterolig och helst skulle ha stannat här. Själv håller jag med matte och husse att två hundar är alldeles lagom. Gärna besök men inga fler som bor här.