Saga funderar April 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018

Jan -18    Febr -18    Mars -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Så här ser jag ut efter min senaste operation. Lite ommöblerad vid munnen men matte säger att jag är så söt, det ser ut som om jag ler säger hon.

Det var jobbigt  direkt efter operationen när jag bara fick blötmat och inga ben. En dag ute letade jag reda på en grov pinne och började tugga på den som en slags demonstration. Men den fick jag inte ha länge. Nu får jag i alla fall min vanliga mat och tandborstarben.

Mysak är smart han och kan charma matte till nästan vad som helst. Berätta inte det här för husse men Mysak har lyckats charma matte till att ge oss tandborstarben  när vi varit ute vid 17 tiden. Det var en gång och snart blev det en gång till och då blev det en vana utan att matte tänkt sig det. Mysak sätter sig och stirrar på matte som frågar vad han vill. Då slickar han sig om munnen och jag kommer rusande och gör samma sak. Ingen matte i världen kan stå emot två söta Welsh.

Jag älskar att ligga i soffan i vardagsrummet gärna med filtar och kuddar som jag först bäddar med.

Nu håller snön på att smälta bort . Det gäller att njuta av den så länge det går tycker Mysak och jag.

Mysak nästan sover i snön.

Jag är lika tokig i snö som Mysak.

Nu har Mysak återupptagit sitt intresse för småfåglar och sork som finns på åkern. Han blir helt fixerad och drömmer om att kunna flyga. Inte lätt att prata med en Mysak som bara ser fåglar och sork.

Men det finns andra djur. En kväll satt Mysak på mattes säng och då talade han om att en räv var på berget. Det är ju därför jag alltid måste gå bakom huset och skälla sista svängen  för att skrämma bort ev. djur och spöken.. Vi sover mycket lugnare om jag jagat bort alla andra tycker jag .Men ingen annan fattar det, dom tycker att det där kvällsskällandet är totalt onödigt.

Igår hade vi besök av rådjur när det var kaffedags. Först kom två stycken och en stund senare tre stycken. Spänstiga typer som flög över diket på åkern. Rädda var dom inte utan tittade nyfiket på oss.

Här kommer några bilder på en lycklig Mysak som har varit på promenad med husse.. Han har bråttom att hälsa på matte när dom kommer hem.

Nu är den tiden på året när vi blir ganska lortiga och får gå in via duschen. Matte sa att Mysak var med i någon motståndsrörelse. Först gjorde han motstånd när han skulle gå in. Duscha gick bra men torka  tassar var totalt onödigt.

Jag gör inte sånt jag är en stor duktig flicka som går in när jag blir tillsagd. Ja utom då på kvällen när jag måste skälla på alla farliga djur och spöken.