Saga funderar Maj 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Idag är det nästan bara bilder på mig. Men matte kommer nog att ta många bilder på Mysak nu när han snart fyller fem år. Hon vill bara hyfsa till hans öron först. Inte helt lätt alla gånger. Det är ju inte alla som är som mig när det gäller trimning. Jag är en stor väldigt duktig flicka nu även om det påstås att det var annorlunda förr. Det har jag helt glömt.

Nu ska jag berätta om hur smart Mysak är. Titta på bilden ovan den är från vårt kök. Tillvänster ses en skänk och på den står en burk med tandborstarben. Till höger syns en dörr till en skrubb där allt möjligt finns. Potatis, tomglas, paket som det står Dentastix på mm. En dag sa vi till matte att husse hade gått till vedbacken utan oss så vi borde få tandborstarben. Nä sa matte men vi envisades och då gick hon med Mysak i hälarna och öppnade burken, här var det tomt sa matte. Mysak hoppade genast rätt upp i luften snurrade runt och landade vid dörren till skrubben. Han visste var det fanns mer.

Nu när det är varmt är det skönt i skuggan tycker jag som sällan går in om dagarna.

Gissa vad Mysak tittar på här.

Jo posten har kommit och när den backar ner har det alltid stora paket från Vetzoo. Husse går ut men vi får inte följa med. Den här gången var det lite hemliga saker som Mysak ska få när han fyller fem snart.

Men vi fick varsitt ben och det tycker jag är mysigt att ha och rulla runt med i gräset.

Mysak badar ofta och nu är det så varmt att även jag gör det ibland.

Lycka kan vara att sitta eller ligga i skuggan med sin bäste vän. Man ska vara två.

Alltid innan vår gräsmatta blir grön är den blå. Matte ville som vanligt ta kort på oss när vi sitter eller ligger i det blå. Men det var bara jag som var samarbetsvillig.

.

Mysak försökte klättra upp i krokiga trädet, hans stora dröm är att klättar upp där.

Det har varit väldigt varmt ett tag och då är vi gärna i skuggan. Visst ser Mysak stillsam ut här?

Men den stillsamma Mysak kan en hel del. En morgon kom han inte in till frukost. Matte ropade och Mysak som är världsmästare i inkallning kom inte. Då blev matte misstänksam och gick ut och letade. Längst bort bakom berget fanns de här groparna och en mycket lortig och lycklig Mysak.

Nu är det inte bara Mysak som kan ställa till det i trädgården. Igår stod mattes två  fina engelska pelargoner lite olämpligt till. När jag hoppade över dem hände en liten olycka så nu har matte tre engelska pelargoner.

I dag är det trimdag och inför det behöver vi alltid badas. Så här torkar jag mig, det lärde Yatzy mig och nu har jag lärt Mysak. Man kan även torka sig i sofforna helt ok tycker matte. Men sängarna är förbjudna.

Mysak blir så här trött av att bada. Han orkar inte hålla upp huvudet.

Nä inte gräver vi i rabatterna. Vi bara luktar på blommorna.

Mysak och även jag är intresserade av fåglar. Finns det något retsammare än sädesärlor? Här går en precis utanför staketet och retar oss. Nu har dom retat oss i flera veckor. Koltrasten som sjunger så vackert retas också.

Mysak säger att man ser bättre över staketet än genom.

Det har varit något som kallas värmebölja och då svalkar det att ligga i rabatterna. Vi har även fått ut fontänen i vår lilla damm och där är det skönt att bada och dricka.