Saga funderar Maj 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Alltid innan vår gräsmatta blir grön är den blå. Matte ville som vanligt ta kort på oss när vi sitter eller ligger i det blå. Men det var bara jag som var samarbetsvillig.

.

Mysak försökte klättra upp i krokiga trädet, hans stora dröm är att klättar upp där.

Det har varit väldigt varmt ett tag och då är vi gärna i skuggan. Visst ser Mysak stillsam ut här?

Men den stillsamma Mysak kan en hel del. En morgon kom han inte in till frukost. Matte ropade och Mysak som är världsmästare i inkallning kom inte. Då blev matte misstänksam och gick ut och letade. Längst bort bakom berget fanns de här groparna och en mycket lortig och lycklig Mysak.

Nu är det inte bara Mysak som kan ställa till det i trädgården. Igår stod mattes två  fina engelska pelargoner lite olämpligt till. När jag hoppade över dem hände en liten olycka så nu har matte tre engelska pelargoner.

I dag är det trimdag och inför det behöver vi alltid badas. Så här torkar jag mig, det lärde Yatzy mig och nu har jag lärt Mysak. Man kan även torka sig i sofforna helt ok tycker matte. Men sängarna är förbjudna.

Mysak blir så här trött av att bada. Han orkar inte hålla upp huvudet.

Nä inte gräver vi i rabatterna. Vi bara luktar på blommorna.

Mysak och även jag är intresserade av fåglar. Finns det något retsammare än sädesärlor? Här går en precis utanför staketet och retar oss. Nu har dom retat oss i flera veckor. Koltrasten som sjunger så vackert retas också.

Mysak säger att man ser bättre över staketet än genom.

Det har varit något som kallas värmebölja och då svalkar det att ligga i rabatterna. Vi har även fått ut fontänen i vår lilla damm och där är det skönt att bada och dricka.