Saga funderar Juni 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18    Nov -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

En dag nu i veckan åkte vi till våra veterinärer i Knivsta. Mysak fick klorna klippta, han börjar bli hyfsat samarbetsvillig nu. Jag fick visa upp mig för Annelie hur jag såg ut efter operationen. Hon tyckte att jag var så fin, det tycker alla. Ofta kallas jag för söta Saga.

Dom har mycket mat där men vi har aldrig fått något, matte tycker nog att vi får nog hemma. Apropå mat så dräller det av flugor just nu. Mysak fångar dem och spottar ut. Jag fångar dem och sväljer, mat är alltid mat.

Vi har haft mycket bekymmer med att det bott fågelungar i holken i en av björkarna. Egentligen är det Mysak som varit problemet för han har varit helt fixerad. Skällt och försökt att klättar på staketet men det är farligt man kan fastna och göra sig illa.

Ibland försökte jag att hjälpa Mysak att få fågelungarna att komma ut ur holken. Matte brukade tröttna på oss och då åkte vi in.

Fågeldansen.

Jag har varit barnvakt till min lillebror Mysak flera gånger på senaste tiden. Det har varit middagar och annat som det tyvärr inte var lämpligt att han följde med på. Annars får vi alltid följa med. En kväll när husse och matte skulle trimmas sa husse dom kan väl stanna hemma. Men då tjatade vi på matte så vi fick följa med.

Till midsommar kom det massor av regn. De ben vi hade ute blev helt upprullade. Matte klippte dem i bitar så att vi kunde dela på dem. Mysak tog med sig en bit i sängen.

Mysak tar ofta med sig sådant som han tycker är värdefullt som här  ett ben i kojan under mattes skrivbord.

Det har varit händelserikt här ett par veckor nu. Stora träd har tagits ner och sedan kom något som kallas skotare och lade dem i stora högar vid vägen. Det är mycket att hålla koll på tycker jag.

Ännu mer misstänker jag att det blir eftersom gästrummet är städat och matte har köpt hem en massa extra gott. Tror knappast att det är skotaren som ska bo där.

Det är en väldigt varm sommar och då är det skönt att vila på gräset. Det här är Mysaks stil. Men går matte in går han efter. Mysak älskar matte mer än allt på jorden. Det finns ingen olyckligare om hon är borta. Fast oftast kan husse och jag trösta honom, vi kommer på delad andra plats på Mysaks lista.

HURRA för min lillebror Mysak som fyller fem år idag. Kanske slutar matte att kalla honom för lilla valpen nu, det är på tiden. Men hon har mycket sådant för sig vår matte. Oftast kallar hon mig för den stora duktiga flickan. Men ibland säger hur är det med mattes lilla flicka?

Mysak har fått regn på sin födelsedag och det tycker vi är bara skönt, det har inte kommit en droppa på 40 dagar. Matte och Mysak gick en blöt promenad medan husse och jag fixade födelsedagsfika. Vi fikade på altanen under markisen och då höll vi oss torra. På första bilden är festen nästan slut.

Mysak och jag fick ostinrullade tandborstarben , jättegott det borde vi få ofta.

Mysak är ff. inte så bra på att öppna paket men jag hjälper honom gärna. Det här paketet pep så det ville han gärna öppna. Innehållet var en liten söt räv. Lik den matte såg på åkern i går kväll.

Det paketet som jag har satt tassen på innehåller två ben och ett fick jag. Tur det för eftersom Mysak kan bära ända upp till tre i munnen vet man aldrig om det är något till mig. Fast jag kan erkänna att får jag tag i ett släpper jag det inte.

Matte har jagat Mysak med kameran ett par dagar nu så här kommer några bilder från en solig varm dag.

Ser inte Mysak lite högfärdig ut här? Eftersom vi väntade besök var han både badad och kammad

I våra äppelträd finns många fågelholkar och där finns nu ungar. Mysak är mycket intresserad.

Kan man klättar upp här tänker Mysak.

Mysak pratar med fåglarna.

Kan man inte klättra får man flyga sade Mysak den spänstige femåringen.