Saga funderar November 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

 

  • 4 november

Matte ville ha några nya bilder på mig, för om några dagar har jag bott här i tio år. Naturligtvis ställde jag upp som fotomodell, vi fick bara knuffa bort linslusen Mysak först.

Så här såg jag ut i november 2008, då var jag bara fjorton månader. Glad, busig  och jag fann mig väl tillrätta i mitt nya hem.

Där fanns ju redan världens bästa Yatzy han var då drygt fyra år och vi blev vänner direkt.

Det har varit trimmningsvecka som matte kallar det eftersom det alltid tar några dagar med Mysak. Men nu hände det totalt oväntade. Mysak var jätteduktig så han blev trimmad på två dagar. Han satt så still fast husse använde maskinen. För det fick han massor av beröm och en guldstjärna av matte.

Efter att vi var trimmade beställde matte tid för kloklippning  för det ger dom sig inte på med sprattelgubben. Så här blev det när matte sa att vi skulle åka bil. En lycklig hög med Welsh.

Jag väntar med matte på att Mysak ska komma tillbaka med nyklippta klor.

Bilden handlar om en trött Mysak och en apa som varit ute i regnet. Mysak är trött för vi har varit ensamma hemma och det tycker han är jobbigt. Apan fick vara ute i regnet eftersom jag släpade ut den när matte och husse kom hem. Då slänger Mysak sig alltid på matte och snyftar, jag släpar ut något och husse sätter på kaffet.

Dom hade varit till stan och lämnat alla luckor till köksskåpen. Jag trodde att det skulle betyda fritt fram till alla skåpen men upptäckte sedan att all mat är högt upp. Det är bara ointressanta saker i nederskåpen.

Första snön kom en av sista dagarna i oktober och då ville jag kolla om isen bar.

Det gjorde den inte, tur att jag tog det försiktigt.

Nu ska jag berätta en sak som matte tycker att vi är enormt duktiga med. Det är så att matte har ibland/ofta sockar på fötterna sedan tar hon av dem där hon är. Hon formligen dräller stickade sockar överallt på golv och i sofforna. Samtidigt hör hon talas om hundar som formligen äter skor och strumpor men inte vi inte. Vi rör aldrig mattes omkringdrällda sockar. Visst är vi bäst?

Här kommer två lyckliga hundar hem efter förmiddagspromenaden. Man ska vara två.........