Saga funderar November 2018

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2019

Jan -18    Febr -18    Mars -18    April -18    Maj -18    Juni -18    Juli -18    Aug -18    Sept -18    Okt -18    Dec -18

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

HURRA vi har fått snö! Visserligen bara lite men bättre än lortigt väder tycker både matte och vi. Matte säger dessutom att Welsh  i novembersol är otroligt vackert. Men egentligen så tycker nog matte att vi är vackra i alla väder.

Så här lyckliga är vi över lite snö. Det blir mer spring i benen då på något sätt.

Innan det blev allt för kallt startade vi en ny utgrävning. Matte och husse undrar varför men det talar vi inte om. Idag var det 14 minus och svårgrävt.

Mysak letar efter fåglar men på fel ställe. Numera är dom mest vid fågelbordet eller gömmer sig i den stora hasselbusken. Fåglarna har det bra dom, deras mat är alltid framme. Tänk om jag kunde äta när jag ville det skulle jag tycka om.

Det är så olika hur man äter. Jag äter rakt av och alltid direkt. Mysak han tittar på skålen  funderar och en del bitar lägger han ut på golvet medan han äter andra. Det är väl inte konstigt då att jag tror att han inte vill ha det han har lagt på golvet och att jag kan ta hand om det.

Fåglar i syrenerna?

Kallt ute och dags att leka lite inne. Vi fick ta fram varsin plockbricka.

Jag fick den svåraste men nästa gång ska vi byta. Borde vi inte få nya i julklapp?

Vi har ett nyrenoverat kök och matte är så lycklig över det. Hon ville ta kort på fina hundar i det fina köket. Det gick bra när bara jag var med i köket men......

Två hundar som skulle sitta fint i hörnan gick inte lika bra. Klokt nog gav matte upp och sa att både kök och hundar var fina utan foto.

Det är ett tag sedan vi såg våra rådjur. Mysak kan sträcka sig så här och titta efter dem. Idag tittade han även ut i vardagsrummet när vi var ensamma hemma. Då hände något som inte har hänt förr i Mysaks liv, en krukväxt hoppade ner och landade på honom och i soffan. Inte så trevligt och Mysak såg snopen ut. Det gjorde matte med när hon kom hem. Något sådan har inte hänt sedan Yatzy levde.

Mysak älskar matte mer än något annat i hela världen och ska alltid vara nära. Här en smygknäppt bild på dem i soffan. Matte förklarar för Mysak att hon är även min matte när han ibland ser ut som att han tycker att jag ligger för nära. Jag tror att hon räcker till för oss båda.

Matte ville ha några nya bilder på mig, för om några dagar har jag bott här i tio år. Naturligtvis ställde jag upp som fotomodell, vi fick bara knuffa bort linslusen Mysak först.

Så här såg jag ut i november 2008, då var jag bara fjorton månader. Glad, busig  och jag fann mig väl tillrätta i mitt nya hem.

Där fanns ju redan världens bästa Yatzy han var då drygt fyra år och vi blev vänner direkt.

Det har varit trimmningsvecka som matte kallar det eftersom det alltid tar några dagar med Mysak. Men nu hände det totalt oväntade. Mysak var jätteduktig så han blev trimmad på två dagar. Han satt så still fast husse använde maskinen. För det fick han massor av beröm och en guldstjärna av matte.

Efter att vi var trimmade beställde matte tid för kloklippning  för det ger dom sig inte på med sprattelgubben. Så här blev det när matte sa att vi skulle åka bil. En lycklig hög med Welsh.

Jag väntar med matte på att Mysak ska komma tillbaka med nyklippta klor.

Bilden handlar om en trött Mysak och en apa som varit ute i regnet. Mysak är trött för vi har varit ensamma hemma och det tycker han är jobbigt. Apan fick vara ute i regnet eftersom jag släpade ut den när matte och husse kom hem. Då slänger Mysak sig alltid på matte och snyftar, jag släpar ut något och husse sätter på kaffet.

Dom hade varit till stan och lämnat alla luckor till köksskåpen. Jag trodde att det skulle betyda fritt fram till alla skåpen men upptäckte sedan att all mat är högt upp. Det är bara ointressanta saker i nederskåpen.

Första snön kom en av sista dagarna i oktober och då ville jag kolla om isen bar.

Det gjorde den inte, tur att jag tog det försiktigt.

Nu ska jag berätta en sak som matte tycker att vi är enormt duktiga med. Det är så att matte har ibland/ofta sockar på fötterna sedan tar hon av dem där hon är. Hon formligen dräller stickade sockar överallt på golv och i sofforna. Samtidigt hör hon talas om hundar som formligen äter skor och strumpor men inte vi inte. Vi rör aldrig mattes omkringdrällda sockar. Visst är vi bäst?

Här kommer två lyckliga hundar hem efter förmiddagspromenaden. Man ska vara två.........