Saga funderar September 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Maj -16    Juni -16    Juli -16    Aug -16    Okt -16    Nov -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Husses och mitt arbete med att renovera snickarboden går verkligen framåt. Hela golvet är klart och någon gång när jag var upptagen av annat körde husse in veden. Ansvaret för veden har jag ärvt av Yatzy. Ett väldigt viktigt jobb särskilt nu när det blivit kallare.

Berit har varit här igen, alltid lika trevligt bortsett från en sak. Matte och Berit gick i skogen utan hundar för dom skulle plocka kantareller. Vaddå har dom aldrig hört talas om svamphundar?

Undra på att Mysak ser så orolig ut här när Berit flyttar sin bil. Han trodde att hon skulle ta matte med sig och åka bort, det har hänt förr.  Men hon skulle bara flytta sin bil eftersom det skulle komma en grusbil till husse. När den kom fick vi vara inne.

En dag hände det något hemskt på åkern, det dök plötsligt upp stora runda vita spöken. Jag höll på att bli vansinnig och skällde allt jag orkade. Kolla på bilden det är jag till vänster visst syns det att jag är arg,

Jag lyckades faktiskt att få Mysak att skälla ut spökena nu är det han som är till vänster. Men då fick matte och husse nog och hämtade kopplen och sa nu går vi och hälsar på spökena.

Berit stannade hemma med kameran. Jag morrade hela vägen fram till första spöket. Det finns elva stycken utspridda över åkern.

Kolla Mysak är inte riktigt klok han hoppade upp på spöket.

Men när Mysak ville gå och hälsa på de andra spöken fick jag nog och började dra husse hemåt. Jag tjöt så matte vände med Mysak och alla gick hem.

Ännu läskigare blev det på kvällen och det där vita lyste i  mörkret. Men efter att ha skällt på spökena ett par dagar så fick de nog och flyttade sig längst bort på åkern. Det tycker jag visar att de tycker att jag är farlig.

Matte har smygfotat husse och oss när vi är på väg till skogen.

Nu ska vi prata mat tycker jag. Förra veckan så var Mysaks mat slut och då fick han äta av min mat och inte bara det han fick mycket av den. Han som alltid varit dålig på att äta åt som en häst sa husse. Så husse sa att Mysak har nog inte tyckt så mycket om sin mat. Varpå matte bestämde att vi skulle köpa en ny sort och det gjorde vi igår. Vi provar sa dom, äter han inte den nya gör Saga det.

Först var vi till Ultuna och köpte min mat sedan till Granngården och köpte mat åt Mysak. När vi kom hem var det bråttom med kaffe sa matte. Säckarna blev kvar i bilen, med en öppen dörr. Plötsligt såg husse att det var två hundar i bilen

Efter kaffe skulle vi få mat, jag först och sedan Mysak som först luktade på maten i säcken. Sedan åt han ordentligt.

Nej jag tänker inte ta Mysaks mat bara fråga om den är god.........

Mysak tror att han kan gå på två ben eller kanske ska han flyga.

Matte ville ta nya foton på oss i går men det blev bara på linslusen Mysak. Jag var trött efter  utflykten till stan. Dessutom var jag så rufsig i pälsen, matte säger att så fort det blir en regning dag ska jag trimmas.

Han är rätt fin min lillebror

Vem kan motstå de ögonen, inte matte i alla fall.

 

Här sitter jag i skuggan på min favoritplats och fundera på en del som jag glömde att skriva sist.

Jag glömde berätta om när Mysak  sparkade till bordet i matrummet så det SMALL ordentligt och en blomkruka gick sönder. Matte hade precis sagt att vi skulle åka bil och att vi skulle få följa med. Mysak blev vansinnig av lycka, slängde sig på rygg och sparkade till bordet. Det var nästan så att han skämdes, men bara nästan.

Inte skämdes han den dagen när  vi hade varit i Högbo och matte hittade honom i köket där han stal rostbiff!!!!!

Alltså jag har rymligt samvete när det gäller sådant som är ätbart men aldrig att jag tagit något som finns på arbetsbänken. Matte vrålade åt Mysak så han borde ha blivit en skamsen hund. Men han slickade sig bara om munnen och undrade om det fanns mer. Husse sa att Mysak gjort sig förtjänt av rostbiff genom att få cert. Men varken Yatzy eller jag har snott mat när vi fått cert.

Däremot sådant som ligger på golvet är tillåtet tycker jag. Matte bakade äppelkaka och tappade en klyfta på golvet. Bäst att jag tar upp den där så jag inte halkar tänkte matte. Det behövde hon inte göra för jag åt upp den.

Den här helgen har det varit mycket. Vi har varit på kalas hos söta  Isa och fluffiga Luna. Igår var vi på utställning i Gimo. Mysak och jag skämde ut oss när vi hoppade ur bilen genom att skälla på något. Vi brukar inte göra så, matte och husse blev jättearga så sedan skötte vi oss.

En dag när hela huset var nystädat ville Mysak ha min uggla. Då tämde han hela leksaksbacken för att leta efter den. Han kastade saker runt hela hallen i jakten på ugglan.

Apropå djur så har vi besök av någon som tar sig in på tomten på natten och lämnar diverse spår. Husse gissar på grävling matte på räven. Idag hittade husse spår under lilla skogsgrinden att någon har grävt sig in den vägen. Mysak och jag tyckte att det luktade spännande. Vi fortsätter att fundera på vad det är för djur.

Idag har jag gått omkring med ett vältuggat ben uppvaktad av Mysak Till slut blev det två delar och då fick han en del.

HURRA för mig, idag fyller jag hela nio år. I morse sov husse och matte så länge att jag blev orolig att dom hade glömt bort min födelsedag. Till slut tog jag hjälp av Mysak och så väckte vi husse genom att putta på honom. Mer om dagen längre ner.

I söndags gick vi upp klockan fem, helt  vansinnigt tycker jag. Vi åkte till Högbo och ställde ut Mysak och det har matte skrivit om på utställningssidan tidigare.

Dagen efter var vi ganska trötta alla fyra men inte värre än att vi kunde springa av oss ordentligt i skogen. Kolla min tunga så blir det när man springer i skogen. Sedan när vi kommer hem och är innanför grinden busar vi ordentligt för vi är så glad över att ha varit i vår bästa skog.

Efter skogen och fika skulle matte uppdatera om utställningen och efter en stund undrade hon var vi var. Då sov vi så här gott.

Redan förra sommaren började husse renovera snickarboden. Nu är nästan hela det nya golvet klart. Eftersom jag är chef över renoveringen inspekterade jag det igår. Jag bestämde att jobbet är mycket bra utfört. Matte som inte fattar något av sådant är mycket imponerad.

Tillbaka till min födelsedag och paketöppningen. Det var inte helt lätt att öppna paketet eftersom Mysak hela tiden ville hjälpa till. Husse fick hålla i honom och förklara att det inte var till honom.

Men som tur var fick jag två jättestora ben med knut och han kan få låna det ena. Vi fick glass med och det är något vi får alldeles för sällan. Dessutom fick jag en påse med hundgodis som man bara får lite i taget av.

Så här lycklig blev jag över de fina benen. Matte sa när hon tog de här tre bilderna att så här ser en glad och lycklig Saga ut