Saga funderar Juli 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Maj -16    Juni -16    Aug -16    Sept -16    Okt -16    Nov -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Titta, söt nytrimmad Saga sitter på soffan och funderar. Jag kan avslöja två saker, det ena är att det är betydligt svårare att få Mysak att sitta still på soffan. Det ena är att det ska handla mycket om just Mysak idag. Han är förresten också nytrimmad och det kan jag avslöja att han är mycket krångligare än mig på trimbordet. Matte säger att jag var precis lika när jag var liten men det har jag glömt.

Vi var på utflykt en dag sånt där som matte kallar nyttig miljöträning. Vi var till både Östhammar och Öregrund. När matte gick in för att köpa glass i Öregrund väntade vi andra utanför. Då blev Mysak och jag utskällda av en liten ilsken hund. Husse var väldigt stolt över att vi bara satt stilla och viftade på svansen åt det lilla ilskna monstret.

En annan utflykt bar av till det där stället som luktar veterinär. Mysak vaccinerades och fick sina klor klippta, då var bara husse med. Jag tycker så synd om Mysak när dom klipper klor så matte och jag väntade utanför. Veterinären tittade på mina tänder och tyckte att jag har fina tänder bortsett från de två som är lösa. Dom ska bort snart. Annars sa veterinären att jag var i fin form för min ålder.

På våren och i början av sommaren har vi alltid mycket att göra ute. Då blir det ostädat inne, matte påstår att vi har stampat jordgolv. Till slut blir det en ordentlig städning inne när matte inte står ut längre. Här är ett bildbevis på att Mysak och jag städar vi med. Precis när allt annat  var klart i huset plockade vi ut våra saker på golvet, snyggt!

I skogen finns det mycket att lukta på. Här söker jag faktiskt Mysak som jag har tappat bort.

Mysak har gömt sig inne i en stor gran.

Den här bilden heter " vad luktar vi på"

Här är det Mysak som funderar medan jag sover. Jag tror att han funderar på hur det ska bli  med plats i soffan när vi får besök. Mysak tycker att jag tar för stor plats. Det är så här att gästrummet är fixat och matte har köpt hem en massa mat. Idag hörde jag att det ska komma folk och bo här i två omgångar. Kul, kanske man kan hoppas på lite extra tilldelning av mat.

Matte säger fortfarande lilla valpen om Mysak, andra gånger säger hon att han är en stor pojke nu när han har fyllt tre år. Stor, nja inte när man springer runt i hela huset och letar efter matte när hon har gått efter posten.

Här har matte äntligen fått Mysak att sitta i soffan men hon håller i hans tassar för att han ska sitta kvar.

Titta Mysak har satt ner tassarna på soffan precis så som matte ville, eftersom matte och husse är så imponerade över hur mycket Mysak förstår borde han ha satt sig så direkt.

Matte ska få berätta mer om hur mycket Mysak fattar på sidan nytt.

Två bilder på Mysak när han spanar på koltrasten.