Saga funderar Augusti 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Maj -16    Juni -16    Juli -16    Sept -16    Okt -16    Nov -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Matte hade rätt när hon sade att sommaren kommer tillbaka. Den är här nu och det är jätteskönt. Enligt husse och matte behöver det inte bli mer än de 26,6 som vi har nu.

Ser du mig på den här bilden? Vid ytterdörren är det en lite bänk som matte tycker att vi hundar ska sitta på ibland för att bli fotograferade. Yatzy mer  eller mindre bodde på bänken han var en riktig linslus och satt där  även för att kolla vägen.

Nu ville matte ta bilder på mig eftersom jag snart fyller år. Hoppa upp sa hon och jag hoppade, det var bara det att jag vände mig åt fel håll.

Det blev rena cirkusen för nästa gång jag skulle hoppa upp satt Mysak på bänken.

Till slut satt jag åt rätt håll och matte tog en serie bilder.

Mysak blev överlycklig när fotandet var klart och jag kom ner till honom.

Igår var det en annorlunda konstig dag. Husse gick upp tidigt och Mysak och jag följde med. Men eftersom matte inte gick upp och jag inte fick någon frukost gick vi och lade oss igen, hos matte.

Men så plötsligt ville husse att vi skulle åka bara han och jag. Trots att jag fortfarande inte fått någon frukost. Vi åkte till det där stället som luktar veterinär. Där väntade Petra som kollade mina tänder tidigare på mig.

Ärligt talat så minns jag inte så mycket mer förrän det var dags att åka hem. Någon mat fick jag inte där heller, jag hade fått dropp men det smakar väl inget.

På em. kom matte för att hämta mig och jo jag blev glad men ville fort hem. Men så från ett annat rum kom husse och världens bästa Mysak, han hade fått klorna klippta.

När vi kom hem fick jag inte heller mat förrän till kvällen och bara lite åt gången. Matte har köpt en ny rosa tandborste till mig. Tandkräm behövs inte egentligen men det köpte matte med för att jag ska få något gott.

Vad gjorde Mysak då när inte jag vara hemma.? Jo matte förstod att han skulle sakna mig så hon lade ett blodspår i skogen som han fick gå senare. Han var jätteduktig fast det  var länge sedan han gick spår. Klöven bar han stolt hela vägen hem.

Jag var så trött igår kväll. Mysak sprang omkring och pussade mig och luktade i min mun. Somnande gjorde jag mitt i mattes säng. Då stoppade matte om mig med en filt och la sig själv på kanten.

Idag är det höst och hällregn så jag vill inte gå ut mer än absolut nödvändigt. Men matte säger att sommaren kommer tillbaka och hon brukar ha rätt i det mesta.

Just nu jagar matte mig och blommorna med kameran. Matte vill ha fina kort på mig nu när jag är nytrimmad och dessutom fyller jag år snart.

Förra veckan jagade matte rådjuren med kameran. Dom var ute på åkern flera gånger om dagen och matte tycker att dom är så fina. När hon ska ta kort på dem får Mysak och jag stanna inne, varför begriper vi inte.

Mysak har alltid varit intresserad av trädgårdsarbete I början var han specialiserad på grävarbete. Nu är han mer för att lukta på blommor och  sitta bland dem eller ibland sitta på dem. Här funderar han nog på att hoppa upp i pallkragen. Det avråder jag bestämt från, för gör vi det blir matte vansinnig.

Här sitter vi i bevakningshörnan upp mot vägen och jag berättar för Mysak att han har fått ett nytt jobb. Det är så här att sedan vi förlorade Yatzy har jag varit bevakningschef men nu har jag lärt upp Mysak så han kan vara biträdande bevakningschef. Det innebär att han håller koll på vägen, skogen och åkern men säger till mig om det händer något akut.

Det fungerar jättebra och jag kan ligga och slappa medan Mysak vaktar. Så fort det händer något säger han vov och jag rusar dit. Det kan ex. vara postbilen, en cyklist eller en rullskidåkare. Mysak har lite olika skall beroende  på vad det är.

Husse har fyllt år och då fick vi besök av bland andra fluffiga Luna och söta Isa med de långa öronen.

Isa vill alltid gå in direkt för att kolla lite. Här har hon smugit bakvägen till min matskål som var tom.

Mysak är väldigt förtjust i Isa och följer efter henne överallt.

Baddags och då är det bäst att hålla sig undan tycker jag. Till höger på bilden ser ni att jag försvinner. Både Isa och Mysak är hemska på att plaska. Nu har även Luna börjat bada. Personligen tycker jag att man bara badar när det är sol och varmt.

Fluffiga Luna badar framtassarna

Isa bestämde sig för att ta upp hela pumpen till fontänen. Det gick inte så bra.

Luna lekte hellre med frisbee

Visst syns det att Mysak är väldigt förtjust i Isa.

Igår var vi till Mysaks veterinär för att kolla att öronen är bra nu. Det tyckte även veterinären men hon tog prover för att vara säker.

Medan vi väntade på provsvaret gick vi en promenad. Då mötte vi en  grupp dagishundar, mest små som jag tyckte skulle gå någon annanstans. Jag lyckades få med mig Mysak med att skälla. Men då fick Mysak och jag skäll av matte och husse så vi tystnade snabbt.

Efter promenaden bestämde matte att det var lämpligt att sitta utanför mottagningen  som miljöträning. Då kom en ny grupp dagishundar modell större och vi var alldeles  tysta. Har vi tränat färdigt i den miljön nu?

Enligt matte var jag hemsk inne på mottagningen så där får jag nog räkna med att träna mer. Veterinären tyckte också att det var nyttigt för mig att vara med när det bara är Mysak som är patient. Det tycker inte jag.

Men det är  ibland så att människor och hundar tycker olika har jag märkt och att det är matte som bestämmer nästan allt.

Sommar och ligga ute i gräset och tugga på ben det gillar jag. Mysak han har helt andra idéer på vad man kan göra med ben, mer om det senare.

 

Vi har haft besök av världens bästa Berit och den här gången hade vi sådan tur att hon stannade en vecka. Vi fick jättebra presenter när hon kom. Grodan är Mysaks och ugglan min. Båda har bra pip.

En morgon när Berit var här gick vi upp tidigt, packade matsäck och åkte till Högbo. Det är trevligt med utflykter tycker jag bara jag får vara i min bur och slipper ställas ut. Mysak tycker att utställning är jättekul och nu sprang han hem sin första blå gula rosett. Sådana har jag med, två stycken.

Vi var till Högbo Qvarn och  husse matte och Berit åt mat som dom sa var jättegod. Det enda felet är väl att dom inte serverar hundmat. Som vanligt fick vi beröm för att vi är så duktiga när vi går på krogen.

Är det skillnad på hanhundar och tikar på hur dom använder ben? Personligen tycker jag att dom ska ätas upp. Yatzy grävde ner sina och åt upp dem efter något halvår. Mysak badar sina ben, bär omkring dem gärna flera men äter på dem gör han sällan. Han kan gå och bära på ett ben i timmar utan att tugga på det.

Mysak har gömt sig här med  ett nybadat ben

Det här är ett väl badat och tuggat ben som Mysak bar omkring på ett par dagar.

Mysak kan bära två ben i munnen samtidigt. Han har provat med tre men uppför trappan går det bara med två. Trappan är Mysaks tillflyktsort när något är farligt. Det är inte mycket han tycker är hemskt men när sopbilen kommer varannan måndag öppnar Mysak ytterdörren och går in och sätter sig i trappan.

Titta jag har två ben och ingen kan ta dem säger en mallig Mysak.

På kvällen får matte finna sig i att både Mysak och något ben eller gosedjur sover i hennes säng.

Jag sover i min fåtölj som jag har fått av mattes mamma.

Ibland sover både Mysak och jag i mattes säng. Då säger alltid matte och var ska jag sova då men det brukar lösa sig.

Visst är det härligt att alltid ha en kompis? Jag tycker absolut att man ska vara två, allt blir så mycket roligare då.

Matte leker söklekar med oss ibland. Här har hon gömt små ostbitar i äppelträden. Mysak är så duktig på att klättra och han delar med sig till mig. Några har matte gömt nere på stammen och dom kan jag ta själv.

Igår var det en väldigt händelserik dag. Det började med att vi åkte till det där hemska stället som luktar veterinär. Mysak hade lite kladd i ett öra som matte bestämde att en veterinär skulle titta på. Mysak kastar sig in genom dörrarna och tycker det är så roligt att vara där. Inte jag inte, jag tycker att det är pest, det hjälpte inte att matte sa att ingen ska titta på dig Saga. Men jag tycker ju så synd om Mysak när veterinären tittade i hans öron. Mysak själv viftade på svansen och tyckte att allt var så trevligt.

Medan vi väntade på provsvaren gick vi en promenad och sedan sa matte att bara hon och Mysak skulle gå in. Husse och jag väntade i bilen och det tycker jag var  bra.

Sedan åkte vi till den där stan där millioner människor bor och hälsade på mattes mamma. Det var trevligt som alltid, vi gillar att få följa med. När vi kom hem var vi trötta men det visade sig att det skulle hända mer den dagen. Sådant som nog inte bör hända som matte sa.

På kvällarna när vi vet att det snart är dags att gå in och sova för natten funderar vi ofta på om vi ska hitta på något bus innan någon ropar in oss.

Här har vi springskorna på oss en annan kväll men dom skorna hade vi igår kväll med. Helt plötsligt upptäckte husse att jag kom strosande och nosande i kornåker utanför staketet. Eftersom jag hade fått korn i öronen och hade nosen i backen hörde jag inte husse på en lång stund. Precis när husse fått in mig på rätt sida om staketet ser han  att Mysak  kommer glatt springande även han i kornåkern. Nu är ju den hunden så ohälsosamt duktig på inkallning så han kom  direkt husse ropade.

Hur hade vi kommit ut undrar kanske någon? Jo den lilla grinden mot skogen stod öppen. Vem som öppnat den vet ingen men nu har husse knutit igen där eftersom vi sällan går den vägen.

Som sagt två ska man vara........