Saga funderar Juni 2016

2013    2014    2015    2018    2019    2020

    2017Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Maj -16    Juli -16    Aug -16    Sept -16    Okt -16    Nov -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Men vad gör du Saga säger Mysak och puttar på mig för att jag ska resa mig. Sanningen är att under mig ligger ett ben som jag inte vill att han ska få se.

Jag klagade sist att det var en massa fester som Mysak och jag inte fick vara med på men nu har det blivit bättre på sånt. Vi har haft fest på svenska flaggans dag, och Mysaks födelsedag. En till fest och så midsommar. Då var det så varmt att vi fick glass.

Så här  sitter min lillbror och väntar på tårta och paket när han fyller hela tre år. Han är mycket för att sitta och tänka säger matte och det stämmer.

Mysaks tårta bestod av frolic, ost och tandbortstarben fast matte och husse fick något annat.

Mysak fick två ben det ena gav han till mig och så fick han en älg som kan pipa. Den får jag inte låna.

Ett kvällsdopp är aldrig fel säger Mysak men han vill ha lite badleksaker. De han hade förra året är borta. Jag vill att matte ska köpa plastleksaker så han inte börjar dränka gosedjur och ben igen.

Här har Mysaks kompis Sigge kommit på besök. Två treåriga slynglar, jag håller mig lite undan.

Mysak är inte klok när det gäller val av kompisar. Förra året försökte han lära en padda att simma i dammen. Nu har han försökt få fart på en som sov under en buske. Som tur är tuggar han inte på dem. Yatzy åt grodor några gånger och varnade mig för att det är döäckligt.

Ibland borde matte och husse fråga mig innan dom gör något i trädgården. Dom bestämde att en rabatt skulle ersättas av gräs. Husse rensade bort allt ogräs, sådde och hägnade in alltihop. Det är bara det att just där har jag min toalett när vi kommer från skogen. Man kan inte bajsa i skogen nämligen. Så jag blev djupt olycklig när jag såg de rödvita banden. Till slut dök jag mellan dem varpå husse direkt sa gå därifrån Saga.

Inte är det lätt att vara Saga all gånger men för det mesta är det bra ...........

Anledningen till badande och trimning var att vi skulle ställa ut Mysak. Det är lite svårt att förstå att alla i familjen måste fixas till. Enligt mig borde det räcka att husse och Mysak blir fina. Möjligen matte ifall hon skull få för sig att visa Mysak. Själv har jag vänstervarvat färdigt, men söt är jag. Nyss när jag travade förbi matte och husse på gräsmattan hörde jag att dom sa att från sidan springer jag jättesnyggt.

Den här bilden på min svans har matte tagit bara för att visa att jag viftar på svansen jämnt. Fast sista dagarna har det hänt saker som fått även min viftande svans att bli helt still. En av de här riktigt varma dagarna var jag helt plötsligt borta utan att någon märkte det. Eftersom jag aldrig gör något tokigt håller matte inte lika noga ordning på mig som på Mysak. Han är dessutom nästan alltid där matte är.

Nu hade jag råkat följa med matte in i ett utrymme i lagårn och hämtat krukor. Sedan blev jag inlåst där. När matte plötsligt märkte att jag var borta var dom andra tre i köket. Men var är Saga sa matte? Mysak sök Saga sa hon sedan eftersom ingen Saga kom när matte ropade. Snabbt som blixten sprang Mysak ner till lagårn och nosade rätt på viken dörr jag var bakom. Tur man har en lillebror som är bra på att söka.

Jag har ju sagt hela vintern o våren att man ska akta sig för ställen som luktar veterinärer. Det har ju för all del handlat mest om Mysak men jag litar inte på sådana ställen och det gör jag rätt i.

En dag var vi på återbesök med Mysak som nu är helt friskförklarad och piggare än någonsin. Bra, då åker vi hem tänkte jag. Men matte hade ordnat tid för en koll av mig hos en veterinär.  Jag fick står på ett bord och blev undersökt överallt. Jätteduktig tyckte alla och min svans viftade. Veterinären tyckte att jag var mycket fin för min ålder. Det var två tänder som ska tas bort en annan dag bara. Nu då, nu åker vi hem trodde jag  och gjorde mig beredd att hoppa ner till Mysak. Då kom en sköterska med sådan där stickgrejer. Jag sa ingenting men svansen försvann under magen. Man kan faktiskt inte vifta när någon sticker en.

Sedan åkte vi äntligen hem och fikade .

För tillfället har Mysak lagt ner utgrävningarna efter sork. Nu är det fåglar han koncentrerar sig på. Här är  han oturligt nog under ett av de träd som vi inte har fågelholk i. Men kanske satt det någon fågel i björken ändå.

Vi har fått vara ensamma hemma två gånger senaste tiden när husse och matte har varit på fest. Först var det en lunch för en nittiofemåring som matte inte tyckte vi skulle gå på. Nu i  fredags var det en studentskiva och det är tydligen inte heller något för hundar enligt matte.

Men imorgon är det fest här så då måste vi få vara med. Dessutom ska Mysak ha kalas på lördag och jag är bjuden.

Matte är mycket generös med ben, ändå vill vi alltid ha samma och vaktar dem noga. Jag sover ibland på  det ben som är bäst just då.

Tro inte att Mysak inte vaktar sitt ben här. Han är mycket medveten om det och blixtsnabb om någon närmar sig.