Saga funderar April 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    Maj -16    Juni -16    Juli -16    Aug -16    Sept -16    Okt -16    Nov -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Gissa vad jag sitter och funderar på ? Jo var är våren, var är solen, var är utelivet? Det har varit dåligt med det senaste tiden. Stackars vårblommorna som ligger platta i frosten var morgon. Det där vårbruket går sakta i trädgården, matte säger att allt är senare i år. Ja idag snöar det faktiskt så det har hon rätt i. I söndags gjorde Mysak och jag en insats med vårgrävningen, bilder längre ner.

 

En blåsig kall dag åkte vi till Thuns. Rätt kul faktiskt fast hundar inte får gå in för vi får alltid gå en promenad där, miljöträning kallar matte det. Den här gången hade matte köpt en gris och en ko åt oss. Kossan har Mysak tagit hand om, han sover med den på natten. Grisen är det ingen av oss som ens vill ta i. Matte förstår ingenting för hon har hört att alla hundar älskar just de här grisarna. Vi ska ge bort den till Isa och Luna.

I söndags när vi var ute alla fyra för att som matte sa, göra något i trädgården, gjorde Mysak och jag just det. Vi började gräva om jordgubbslandet och vi hade verkligen kul. Mysak som är en riktig proffsgrävare grävde mest och lyckades få en gång in under en kantbräda. Sorkarna hade varit där och grävt först om dom sa husse förb....... sorkar.

Att vi fick gå in via duschen är sånt man kan stå ut med efter att ha haft så kul. Tyvärr tycker matte och husse att det inte behöver grävas mer där så husse har täckt vår utgrävning med kompostgaller.

Idag såg vi ett nytt ställe som dom förb... sorkarna har grävt på. Vi tänker inte berätta det för husse utan tar hand om det själva.

Mysak badade bort en del av leran men eftersom han sedan grävde mer var det inte så smart.

Idag funderade vi på om rabatten framför berget behövde grävas om. Men tyvärr såg matte oss och sa att gräver vi där ligger vi illa till.

Mysak med springskor och flaxöron.

Mysak älskar kon och släpar ut den. Hoppas att han inte får för sig att bada den i lilla dammen. Det vore inte så smart eftersom kossan och Mysak sover i mattes säng.

Matte blev så less på att det är kallt och ruggigt att hon bakade söndagskaka på en tisdag. Vi ska bara smaka varsin bit sedan fryser vi ner den tills det blir sol och varmt och utekaffe sa hon. Nu bestämde husse att det gick att sitta ute och fika så det gjorde vi, men varken Mysak eller jag fick smaka kakan. Vi kan väl hoppas på att vi får det när det blir sol och varmt.

 

Nu är det vår och då gör man så här.............. Vi har precis kommit hem från skogen och jag är så lycklig. Hemma är bäst om man heter Saga.

Mysak fattar inte vad jag gör.

Jag förklarade att det var så där man gör på våren och då slängde han sig med.

Efter skogen är det dags för kaffe och sedan kom mattes vårryck fixa päls på hundar. Det började med att hon sa till husse att Saga behöver kammas.

Mysak sitter i soffan och vet inte vad som väntar.

Det räcker inte med kamning på våren utan det blir noggrann trimning.

Det är mycket skönare ute än inne på trimbordet.

Vårglad nytrimmad Saga.

Vi har varit ute och åkt bil en hel del och det gillar vi. I påskas var vi hem till mattes mamma, den snälla Nonnon som alltid bjuder oss på tandborstarben. Det är där man kan stå och titta ut genom låga fönster i altandörren, jättesmart.

Senaste dagarna har vi varit på två ställen som luktar veterinär. Först var vi till ett ställe som bara matte och Mysak varit på så jag travade glatt in. Direkt dörrarna öppnades kände jag att här ska man inte gå inte så jag försökte vända men husse bara skrattade åt mig.

Matte säger att på bilden så syns det att jag vill gå hem och att den sociala modiga Mysak tycker att det är jättekul att vara där.

Men jag tror att han ändrade sig lite när vi kommit in på ett rum. Först vaccinerades jag sägs det för jag märkte inte det. Sedan tog husse och sköterskan upp Mysak och lade honom på bordet för att klippa klor. Det tyckte varken jag eller Mysak om. Matte bestämde raskt att jag inte fick vara kvar i rummet. Hon slängde ut både sig själv och mig. Efter det hade Mysak varit jätteduktig och nu har han finare klor än någonsin.

Det blev bara en dag hemma efter kloklippning så skulle Mysak till Ultuna för att träffa en sjukgymnast. Vi börjar ju bli vana på att vara där nu men jag tycker ff. inte om det. Vem vet någon gång kanske någon får för sig att jag är patient.

Men igår gick det bra, Mysak fick visa upp sig i rörelse ute och sedan var vi inne. Jag fick frolic för att han var duktig, han ville inte ha. Tur då att jag kunde ta emot den.

Nu  tycker jag att vi bara ska gå i skogen istället för att åka iväg till veterinärställen. Idag hittade jag ett gammalt ben, såg vart vildsvinen har bökat och så kände vi en spännande  doft. Både Mysak och jag kände att det nog var rådjur en bit fram bland stora granarna. Då bestämde matte att vi skulle vända, antagligen var hon kaffesugen.