Saga funderar November 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Maj -16    Juni -16    Juli -16    Aug -16    Sept -16    Okt -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Lagom till att det var dags att fira att jag har bott här i åtta år kom det lite snö och sol. Jag älskar snö och matte älskar sol i november. Vår matte anser nämligen att november är den mörkaste och tråkigaste månaden på hela året.  Den 8 november för åtta år sedan flyttade jag hit och då blev november lite soligare tror jag.

När snön kom blev det lite tunn is på lilla dammen. Det har varit isfritt ovanligt länge i höst. Pumpen är bortplockad den har gjort sitt säger husse och vi ska få en ny till våren.

Här sitter en som varit på svarta listan ordentligt fast matte blev nog mest rädd. Husse och vi prickiga var i skogen och matte vara hemma och fixade kaffe. Mysak som älskar matte mer än något annat brukar springa lite i förväg mot slutet  så husse och jag stängde grinden när vi kom hem. Den grind som går mot skogen alltså. Matte får se oss och blir genast fundersam över var Mysak är. Då ser hon honom utanför stora grinden mot vägen. Vi får absolut inte gå på vägen själva och det har aldrig hänt förr. Mysak placerades på svarta listan och matte greps av panik en kort stund.

Men förklaringen är att när vi gick till skogen sprang både Mysak och jag över femtiokronorsängen och till lilla skogen där vi hittade något intressant. Vi fick avbryta forskningen av det när husse visslade på oss. När Mysak var på väg hem till matte bestämde han sig att kolla en gång till i lilla skogen. När han sedan skulle gå in var grinden stängd. Klok pojke gick då till stora grinden och hoppades att någon skulle se honom.

Jag har fått ta hand om Mysak lite extra för matte flög till Småland över en helg.  Det gör inget för oftast är han gullig och rolig. Här har han dock gått lite väl långt tycker jag. Kolla på min min vad jag tycker om att den lille samlaren har tre saker i sängen. Två av dem ugglan och stora benet är faktiskt mina.

Oj höll på att glömma att berätta om räven. Matte skulle ta in oss men vi hade snö i öronen så det hörde inte vi. Till slut fick hon in Mysak och då gick jag med in. Nästa gång var det husse som var med oss ut och då kom förklaringen till varför vi bara spårade. En räv var inne på tomten men den blev så rädd när vi hade husse med att den flög över grinden och landade långt in i skogen.

Efter några dagar med lite snö kom det snö igen och då kom det mycket snö. Matte hade tänkt att vi skulle åka till stan och storhandla men det ställdes in. Husse och matte tyckte att det var onödigt att ge sig ut på vägarna just de dagarna.

När det kommit snö slänger jag mig gärna på rygg, Mysak undrar vad jag gör.

Mysak gör så här i nysnön.

Linslusen Mysak.

Sedan ville matte att jag med skulle sitta på bordet. Men då blev vi två där.

Snöbus det blir extra mycket bus när det är snö och sol.