Saga funderar December 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Maj -16    Juni -16    Juli -16    Aug -16    Sept -16    Okt -16    Nov -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Här ligger jag och funderar i min bästa fåtölj. Jag funderar på om det blir snö till jul och vilka som kommer hit. Vi behöver inte längre fundera på hur Mysak ska reagera på julgranen. Matte sa att vi inte har haft gran sedan Mysak kom hit men när husse sedan bar in granen tittade Mysak inte ens på den.

Jag hörde nyss matte säga att ikväll ska vi nog förankra granen eftersom hundarna ska badas. Vet inte alls vad hon menade med det.

Varför vi ska bada begriper jag inte, räcker det inte med att vi är nytrimmade. Titta så vackra vi är, bilden togs när snön var kvar. Nu säger matte att ute är det en hjortronmyr utan hjortron.

Husse tog med sig kameran till skogen en dag igen. Men det är mörkt i skogen så här års. Mysak och jag spårar om det finns något intressant att ta med hem.

Förra veckan bar vi hem större och större benbitar så matte muttrade att snart kommer ni väl med ett helt rådjur.

Men vi sköter oss just nu och hoppas att något av paketen som ligger högst upp i bokhyllan är till oss. Om det är så berättar vi nästa gång jag skriver här. GOD JUL alla fyrbenta och tvåbenta.

Sol och snö det är toppen tycker jag. Här är vi på tomten och väntar på att få gå i skogen. Matte passar på att träna  inkallning vilket jag tycker är totalt onödigt. Jag är en stor flicka på nio år så jag kommer bara jag hör inkallningen förstås. Mysak har alltid varit nästan ohälsosamt duktig på inkallning. Antagligen för att han älskar matte mest i hela världen.

Kolla stilen Mysak ser ut som en korsning mellan hare och hund.

Att ha ett stort berg mitt på tomten är otroligt bra. Står man där som Mysak gör här ser man nästan hela tomten, vägen, båda husen och en bit av skogen. Man funderar väldigt bra när man står där och kanske är det det Mysak gör. Han är lite bekymrad över att matte varit borta ganska mycket i höst och det tycker inte Mysak om. Inte jag heller men jag klarar det bättre. Mysak gråter av lycka när matte kommer hem efter att ha varit borta några timmar.

Ska vi prata mat nu? Ja det tycker jag för jag älskar mat. En dag var Mysak så generös att han tog ut några bitar av sin mat och la dem på golvet bredvid mig. Jag blev jätteglad. En morgon när husse och matte satt i matrummet och åt frukost hörde matte mystiska ljud från köket. Det var jag som försökte öppna säckarna med hundmat för jag var hungrig. Men det är svårt när säckar är stängda med blixtlås.

Gissa varför jag slickar mig om munnen på bilden? Jo för det har visat sig att det finns fynd i skogen. Goda fynd och då tänker jag inte på de alldeles färska spåren efter en älgko och hennes kalv. Men det luktade gott och Mysak och jag spårade ivrigt.

En annan dag hittade jag ett ben som jag bar hem. Mysak slutade springa och gick nära mig hela tiden. Han hoppades att jag skulle lägga ifrån mig benet. Tyvärr bestämde matte att benet var vasst så hon bytte det mot ett tandborstarben.

Kolla stilen och farten på Mysak i skogen. Öronen flyger och frambenen har han i kors, jag vet inte riktigt hur han gör men undan går det.

Här har jag letat reda på ett annat ben och det är inte vasst så jag får nog behålla det.

Mysak har tappat  bort mig han vet inte att jag har ett ben.

Men när vi kom hem råkade jag lägga ifrån mig benet och blixtsnabbt var Mysak där  och tog hand om det. I flera timmar bar han det tills det plötsligt var borta.

Veckans stora fynd kom Mysak med idag då han bar hem underkäken till ett rådjur. Gissa om han var rädd om det och jag förstod att det vara hans. Matte fick känna på det men sedan gick Mysak mest och bar på det. Det var inte något att tugga på. Men så efter några timmar var det benet med försvunnet. Både Mysak och jag misstänker att matte ligger bakom försvinnandena.