Saga funderar Maj 2016

2013    2014    2015    2017    2018    2019    2020

Jan -16    Febr -16    Mars -16    April -16    Juni -16    Juli -16    Aug -16    Sept -16    Okt -16    Nov -16    Dec -16

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Matte tyckte att det behövdes lite fler bilder på mig nu när jag är både trimmad, nästan klar och badad. Sätt dig i husses fåtölj bad matte och jag hoppade glatt upp där. Men det gjorde linslusen Mysak med så bilderna blev inte som matte hade tänkt sig.

Visst ser han fridfull och stillsam ut på den här bilden, nästan som ett helgon sa matte, vad nu det är. Jag tror att det mest ska handla om Mysak i dag för han är synnerligen flitig och så gott som dagligen hamnar han på svarta listan.

Men han kan vara lessen ibland, som den dagen matte tog en dag utan hundar och åkte till stan själv. Då kom Mysak med jämna mellanrum till mig och husse och grät. Min matte är borta snyft lät det, husse sa att han ylade som en varg.

Grät gjorde han förra veckan när vi var till Ultuna för att köpa mat åt mig. Den tokiga hunden grät för att han inte fick gå in där. Personligen tycker jag att man ska akta sig för ställen där det luktar veterinärer, dom sticks.

Annars gråter inte Mysak utan han är en väldigt glad hund som just nu är  extra full av bus utomhus. Mysak är en sådan där glad hund som blir så glad att han hoppar bara han får vatten.

På bilden nedan fråga han matte om han får gå in bland tulpanerna och lukta på dem.

Vi får gå i rabatterna men gräva är inte tillåtet men det har Mysak aldrig hört eller så har han glömt det.

Mysak har blivit helt vansinnig när det gäller att gräva efter sork. Han har öppnat flera av Yatzys gamla sorkutgrävningarna och sorkarna är inte glada. Det blev inte matte heller när hon upptäckte att Mysak för att komma ut till åkersorken grävt sönder staketet nedtill. Husse blev inte heller glad för han fick laga staketet. Nu har matte ställt en massa stora krukor där för att vi inte ska se sorkarna. Frågan är vad som händer när krukorna flyttar till sina rätta platser.

Matte har en träningsperiod med Mysak just nu. Då går dom längs vägen i stället för i skogen och tränar. En dag gick det helt galet för det fanns sork längs vägrenen och dessutom hade Mysak glömt öronen hemma.

En kväll hade någon katt, räv eller nåt annat djur varit inne på vår tomt. Mysak och jag spårade men jag tröttnade och gick in. Tröttnade gjorde inte  Mysak utan han sprang bara mer och mer. Han sprang så fort att han inte hörde något och matte fick ta till korvtricket för att få in honom. Just nu är det svårt att fatta att Mysak varit bäst i världen på inkallning.

Vi hittar ständigt nya ställen att gräva på, jag hjälper till lite. Här har vi hittat ett superbra ställe på nedsidan av berget. Nu är det så att Mysak normalt sett alltid är ganska nära matte så när han är borta blir hon misstänksam. Då säger matte, var är Mysak, och letar rätt på honom. Alltså ligger det kompostgaller över den utgrävningen nu

Igår hittade Mysak och jag ett jättebra ställe där husse har lagt dränering. Men ingen blev glad över att vi försökte gräva upp dräneringsröret. Mysak blev svart av blöt gyttja och vi fick gå in.

Vi ägnar åt oss  annat också, som att stå i hörnet och bevaka vägen.. Skäller gör vi bara lite på cyklister och släpkärror. Jag skäller på sopbilen men då går Mysak in.

Cyklister på vägen.

Om Mysak hittar på hyss ute så är han lugn och fin inne. Nu kan han tom sitta kvar nere vid trappan om matte säger sitt när hon går upp. Ja oftast säger hon inte sitt, och Mysak och matte tycker att han är så duktig. Jag tror att man måste känna Mysak för att förstå det.

Nu är skogen djurens barnkammare säger matte. Det betyder att man får vara väldigt försiktig och inte rusa iväg hur som helst. Här har jag stannat för att matte och jag hörde att det knakade framför oss.  Matte sa stanna men det hade hon inte behövt, jag vet att man ska vara på sin vakt.

Nu ska jag berätta något som matte tyckte var  otroligt gulligt. Grisarna på fotot fick vi i julklapp, matte tränar Mysak inne genom att be honom hämta ex grisen. Den här gången låg jag på golvet bredvid matte när hon sa hämta grisen till Mysak. Han sprang direkt och letade reda på en gris men den här gången gav han inte matte den. Istället lade han grisen mellan mina tassar och sedan pussade han mig först på det ena sedan på det andra örat. Urgulligt sa matte till husse.

Jag ska skryta lite om att jag också kan en hel del. Även sådant som ingen har lärt mig. Matte och husse tycker att jag är jätteduktig när vi har blöta lortiga tassar. Då sätter jag mig innanför ytterdörren och håller upp en tass. Husets stora duktiga flicka det är jag det.

Plötsligt kom sommaren så vi är ute mest hela dagarna Här kommer några bilder på hur springlyckliga vi är. Mysak flyger fram men han kan faktiskt sitta still långa stunder. Jag tror att han funderar på hur han ska kunna flyga som småfåglarna. Mysak står ofta under fågelholkarna och tittar på fåglarna.

Min stil är att springa med flygande öron.

Mysak och jag började en ny utgrävning efter sork en dag. Men säg den glädje som varar när det gäller vår grävning. Matte har blockerat utgrävningen så vi letar en ny. Jag har provgrävt i potatislandet det borde husse vara tacksam för.

 

Man kan ju inte jobba jämnt utan behöver vila och då är det här min stil.

Ibland går bara en hund på promenad och här är det jag som är hemma med matte. Då ligger jag så här och väntar på att Mysak ska komma hem. Jag älskar att ligga bland vårblommorna.

Titta Mysak kommer hem, äntligen.

Så här lyckliga är vi när vi ses efter en timme. Man ska vara två........