Saga funderar November 2015

2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -15    Febr -15    Mars -15    April -15    Maj -15    Juni -15    Juli -15    Aug -15    Sept -15    Okt -15    Dec -15

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Den här bilden är tagen förra lördagen. Idag är det så bedrövligt väder att ingen vill vara ute. När vi hade varit och handlat sa matte att vi kunde vara ute en stund medan husse och hon packade ur kassarna. Det ville varken Mysak eller jag. Regnet vräker ner och vi som vill ha snö. Kommer det snö kan man vara ute hur länge som helst tycker jag.

Förra lördagen var det tio minus så matte bestämde att det vara dags att börja mata fåglarna. Matte och husse tycker att det är smart att ha fågelbordet i en  bergskreva utanför staketet. Vet inte riktigt om jag håller med, mat som mat, fågelmat kanske är gott.

Det här är en typisk Mysak och Saga bild. Hittar en av oss något att nosa på kommer den andre rusande och säger " vad  nosar vi på "?

Nu ska jag berätta vad Mysak gjorde en dag i veckan. Han hamnade på svarta listan och det rejält. Husse och vi hundar hade varit i skogen och när vi kom hem var matte ute. Mysak hälsade på henne men sedan brast det för honom. Han drog på sig världens snabbaste springskor och precis när husse skulle  stänga  grinden smet Mysak ut på gästparkeringen. Det är ju inte så farligt men sedan fortsatte han med  den högsta farten jag någonsin sett. Över diket, tvärs över femtiokronorsängen och in i den lilla skogen. Där sprang han omkring som en galning med nosen i vädret. Husse visslade på honom men springskorna hade inbyggda hörselskydd, jag tror att Mysak ärvt dem av Yatzy.

Matte såg ut att strunta i det hela och började gå in mot stora skogen. När hon kom en bit ropade hon MYSAK!  Då ve och fasa upptäckte den galne hunden att matte tänkte försvinna till skogs. Han kom rusande och matte sa lugnt bra att du kom och slängde in honom genom grinden.

Lite väl tamt tyckte jag som tog och "spöade" upp Mysak ordentligt och gav honom en riktig verbal avbasning. Han såg faktiskt ut att fatta att han gjort nåt dumt.

Tyvärr hamnade jag själv på svarta listan på kvällen. Det här är vår mat, i tunnan är det Mysak och i säcken min. Min mat är stängd med blixtlås , inte mycket att göra åt. Mysaks kan man med lite skicklighet öppna locket på , smart när den är nypåfylld med mat ända upp till kanten. Det var den och precis när jag petade av locket hörde matte vad jag gjorde. Så det blev ingen extra mat den dagen.

Medan vi väntar på snön får vi nöja oss med is. Här upptäcker vi att några av våra saker har frusit fast i lilla dammen.

I torsdags när vi kom hem från skogen hade matte fått nog av lortiga hundar. Både hon och husse sa att en av oss inte gick att ta i. Så det blev ett grundligt bad av oss båda två. Efter det låg flera mattor på tvären medan två hundar sov  gott i soffan.

En roligt sak var att precis när vi börjat bli torra kom  Mysaks buskompis den svartvita hunden Sigge på besök. Jag säger inte vad dom gjorde men efteråt fick Mysak bada igen. Det är lortigt ute nu.

Matte säger att någon julstädning av golv blir det inte så länge två lortiga hundar springer ut och in. Va jag trodde vi var rena, vi har ju badat.

Idag är det exakt 11 år sedan matte lade ut den här hemsidan som då handlade om Yatzy. Därför bestämde matte att vi ska börja med det collage som matte gjorde till sidans 10 årsjubileum förra året. Det är jag till vänster,  mattes solskenspojke Yatzy i mitten och Mysak till höger. Matte säger att Welshar är det finaste man kan ha som sällskap och vänner.

Förra veckan var vi till den stora staden Stockholm och hälsade på mattes mamma Nonnon. Men hon hade flyttat så vi kände inte alls igen oss när vi hoppade ur bilen. Jag blev jättelycklig när jag hörde Nonnon ropa på oss. Nonnon hade en väldigt smart altandörr nu som man kunde titta ut igenom och kolla på folk som gick förbi.

Vi tog en promenad i det nya området och det var betydligt bättre än där Nonnon bodde förut för här var det ingen trafik som bullrade.

Den här veckan har varit lite väl mycket att matte, husse eller båda försvinner och glömmer oss. I måndags försvann matte mitt på dagen och kom inte hem förrän sent. Som tur var fick vi besök ett tag så Mysak fick leka av sig med grannhunden Sigge. Annars är Mysak inte så rolig när matte är borta.

På tisdagen försvann husse efter frukost. Men när telefonen ringde och matte en stund senare satte på kaffe förstod Mysak och jag att han var på gång och gick ut och väntade.

Matte tycker att en Welsh och höstlöv i sol är vackert men vackrast är väl jag?

Det hörs inte på bild men här ropar Mysak till mig, Saga husse kommer.

Det finns sol i november även om matte påstår att det är årets gråaste månad.

Welshröra...

Soffan i vardagsrummet är stor  men det finns två platser som är bäst. Själva hörnet eller ligga nära matte. Den som tar hörnet sover ofta hårt för att inte bli av med den mysiga platsen. Jag vill alltid ha kudde men det bryr  sig inte Mysak om.

Dammen är opålitlig så här års. Bäst är att kolla om det är is eller inte. Imorse var det en tunn is med frolic på. Då gäller det att tänka och vara försiktig för att få tag i dem.

Bakom huset är det berg, skog och sedan ännu mer skog, den stora skogen alltså. Mysak tycker om att sitta på mattes säng och titta ut där och idag blev det ett väldigt oväsen på honom. Han är ju en rätt tystlåten  hund  men nu förstod både matte och jag att det var något speciellt.

Jag såg direkt vad det var men matte fattade ingenting. Matte tittade och tittade och till slut såg hon med den fina råbocken som stod en bit in på berget. Då blev matte glad för det har blivit ont om rådjur här.

När husse kom upp sa matte till Mysak ska du tala om för husse att du har sett ett rådjur. Direkt hoppade Mysak upp på sängen och tittade ut. Han är klok den hunden som alla vi Welshar.