Saga funderar April 2015

2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -15    Febr -15    Mars -15    Maj -15    Juni -15    Juli -15    Aug -15    Sept -15    Okt -15    Nov -15    Dec -15

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Vi har mycket spring i benen nu på våren. Här forsar jag fram för att hinna ikapp Mysak.

Kolla Mysak han ser ut som en tvättbjörn kring ögonen. Mysak har världens snabbaste springskor det märkte räven en kväll.

Mysak som är världsbäst på inkallning hörde ingenting och for omkring med nosen i backen på tomten. Det visade sig att en räv tagit sig till oss. Mysak jagade in den under altanen och när husse kom dit blev Mysak så tuff att han kröp efter.

Räven flög fram och sprang jättefort och hoppade över grinden mot gatan. Husse fick sätta på Mysak koppel för att han skulle förstå att jakten var över.

Mysak och jag håller på att göra en koja vid några buskar mot berget. Snart när  löven slagit ut kommer ingen att se oss.

Mysak gömmer sig bland kaprifolen och jag vaktar pallkragen. Matte blir vansinnig om vi hoppar upp i den.

Några busbilder som matte smygtog med mobilen.

Om vi tigger? Nej inte vi inte. Vi hoppas bara att vi ska få något.

Någon som tycker att jag ser bekymrad ut? Det är jag för det hände en stor och dyr olycka i fredags morse. Det var tydligen mitt fel även om husse snällt nog sa att Mysak hjälpte till genom att tackla mig.

 Vid frukosten hörde jag plötsligt att det var spöken ute och flög upp vilt och farligt skällande. Jag råkade då välta det lilla bordet med mattes frukost på. Det var absolut inte meningen men  resultatet blev katastrofalt. Mattes bästa temugg som hon har haft sedan 1983 tappade ett öra. Sockerskålen från Blå Blom gick i bitar. Det stänkte te på väggen och golvet. Värst var att mattes mobil låg på brickan och den drunknade i te.

Matte som köpte ny kamera dagen före och inte hunnit lära sig den tyckte inte att det var så kul att börja lära sig en ny mobil. Hon skickade husse till stan för att köpa den medan hon ägnade sig åt att  fota oss.

Vi får verkligen jobba som fotomodeller nu. Eftersom vi gör det gratis så går det nog jämnt upp med vad en ny mobil kostar hoppas jag. Hmm sa matte....

Mysak

Dagen före mobilens död var vi alla fyra till stan. Då köpte vi inte bara kamera till matte utan mat till oss och gräsmattan. Samt en säck blomjord. Mysak och jag har varsin sorts mat.

Här tränar matte på att ställa kameran  på snabba Mysak.

Typisk Welsh säger matte. Typisk Mysak säger jag

Matte är inte sur på mig för att jag sabbade hennes mobil. Vi hade det så mysigt idag när husse koppeltränade Mysak längs vägen. Matte sa att jag är hennes stora söta kloka flicka.

Våren är här och med den utelivet. Fast inte idag eftersom det plötsligt är iskalla stormvindar. Men det här är en av mina favoritplatser där jag sitter och funderar.

Ofta lägger jag mig ner och bara njuter. Snart kommer det att vara fullt med blommor i rabatterna och finns det något skönare än att ligga på en matta av krokus.

Förra veckan var vi till min veterinär Mia för att jag skulle vaccineras. Matte hade tänkt att Mysak skulle få följa med in som träning. Men det var så många hundar i väntrummet att bara husse och jag gick in. Matte tog med sig Mysak på en promenad med miljöträning.

Både Mysak och jag skötte oss och jag fick beröm för mina fina tänder.

Något beröm fick jag inte när jag städade kaffebrickan. Matte sa att jag hamnade på svarta listan för så får man inte göra.

Mysak hamnade också på svarta listan samma dag. Han hoppade upp i den pallkrage där det nu börjar spira av perenner och tulpaner. När matte sa ( vrålade) gå ner, lade han sig dessutom platt på alla plantor.

Mysak vill alltid sitta eller stå högt upp någonstans.

När Mysak vill att vi ska busa dansar han omkring och nyper, pussar mig på öronen. Vi blir extra busiga på våren.

Så här trötta blir vi av att ha varit i skogen och på tomten i timmar. Borde inte matte och husse köpa en större soffa. Här får dom inte så mycket plats.