Saga funderar December 2015

2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -15    Febr -15    Mars -15    April -15    Maj -15    Juni -15    Juli -15    Aug -15    Sept -15    Okt -15    Nov -15

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Nu handlar det mesta om julen verkar det som här hos oss. Baka gör matte själv, med julstädningen blir vi inblandade i, eftersom hon säger att julstädning även innebär  bad och trimning av oss hundar. Här låtsas jag gömma mig när det är min tur att komma upp på trimbordet.

Faktum är att jag numera gillar att bli ompysslad jag njuter så jag nästan somnar.

Så på trimbordet är jag en duktig flicka som får guldstjärna. Matte tycker att jag är enormt duktig denna leriga höst för när vi varit ute sätter jag mig  vid dörren och sträcker fram en tass för att bli torkad. Ingen har lärt mig att göra så, men är man duktig så är man.

Det hände något oväntat bra vid julstädningen. Under stora soffan i vardagsrummet hittade matte sex av våra tuggben. Hur dom kommit dit vet ingen. Verkar ju dumt att lägga benen där när det är så svårt att få fram dem.

Alltid när vi kommer hem från skogen busar Mysak och jag och sedan har vi en pratstund. En dag blev skogspromenaden lite annorlunda. Vi var ute med matte då husse kom och sa att han skulle ta oss hundar med sig till skogen.

Matte sa jag stannar hemma och hon blev väldigt snopen när hon upptäckte att jag hade kommit hem väldigt snabbt igen. Vad gör du här sa matte? Då skällde jag lite till svar.

I skogen hörde Mysak mig skälla  tvärvände och sprang hem och sedan var det bara husse i skogen.  Han ville inte vara själv utan kom hem och ville ha kaffe.

Hur vet katterna att vi har börjat mata fåglarna? Så fort vi börjat med det kommer katterna och vill äta, inte fågelmat utan våra fåglar. Nu har det dykt upp en ny katt, matte kallar den brunkatten. Den ligger på berget ovanför fågelbordet och dreglar efter fåglar. Att vi skäller genom fönstret bryr den sig inte om.

Mysak dreglar väl inte på kaffebrickan men nära på. Hans huvud blir jättetungt så fort han ser ett tandborstarben. Han rör aldrig och husse och matte funderar på om jag skulle kunna låta bli. Hmm väluppfostrad är jag men  när det gäller ätbart har jag ett rymligt samvete.

Mysak han gör andra hyss han. Det är absolut inte jag som placerat om ljusstaken och hällt ut alla  ljusmanschetter på golvet. Inte bara en gång utan två. Nacken på den skyldige längst ner på bilden.

Så kom den då den efterlängtade snön. Inte mycket men oj vad glada alla blev, i fyra dagar.

En dag bestämde matte att hon skulle städa våra saker.. Det som skulle slängas lade hon i en plastkasse. Vad hon inte såg var att Mysak lika snabbt packade upp det ur kassen. Snart är det jul och jag vet att matte har köpt julklappar åt oss. Nu vet vi var dom finns också .

Alldeles nyss hittade Mysak våra julklappar i bokhyllan i vardagsrummet. Den pojken ser allt sa matte som tyckte att hon lagt dem högt. Mysak försökte klättra upp till paketen men då var det en bok som slängde sig på honom.

Nu har husse lagt paketen så högt som det bara går så vi får vänta till julaftonen på att öppna dem.