Saga funderar Juli 2015

2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -15    Febr -15    Mars -15    April -15    Maj -15    Juni -15    Aug -15    Sept -15    Okt -15    Nov -15    Dec -15

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Det händer inte ofta som tur är att matte får för sig att vi ska sitta på ett visst ställe så hon  får ta kort på oss. Men en dag nu sa hon att vi skulle sitta på soffan både en och en och båda två. Så här blev det. Vi ser ju inte allt för lyckliga ut.

I pallkragen till vänster om soffan hittar matte då och då tassavtryck. Det är inte mina så mycket vet jag.

I tisdags hissades flaggan och det dukades långbord under äppelträden. Så vi förstod att många skulle komma på fika. Först kom en svart hund som heter Dobby med sin matte och husse Dom hade glömt sina tre flickor hemma, otroligt slarvigt. Tydligen jobbade dom, vad synd sa Mysak och jag.

Sedan kom lurviga fluffiga Luna..........

Tillsamman med Luna kom söta Isa med världens längst öron. Dom hade hela familjen med sig. Isa försökte gömma sig i kaprifolen på berget.

Det här är vår storebror Peter, det är han som är husse till Dobby. Men här har han knähunden Mysak hos sig. Han tittar lite snett för i mattes knä sitter Isa.

Jag har knappt badat i sommar det har inte varit så varmt . Men här kombinerar jag tassbad med att dricka.

Nu kommer lite blandade hundbilder först Dobby och Mysak

Full fart på Luna hon känner sig hemma här nu.  Luna hjälpte  Mysak och mig att skälla på en bil. Det uppskattades inte av våra mattar.

Den här gången var Luna modigare med att blöta ner sig. Fast badar mest gör Isa och Mysak.

Det är mycket att fundera på när vi har så mycket folk och hundar här så jag lade mig i gräset bredvid dammen.

Luna kom och frågade vad jag funderade på.....

Det var en trevlig dag men oj vad trötta Mysak och jag var när alla hade åkt hem. Vi sov helt utslagna i soffan hela kvällen.

 

Idag tänkte jag låta Mysak vara huvudpersonen här. Mycket av det som händer här os oss handlar om honom. Jag har funderat på vad det beror på och kommit fram till att eftersom han är yngst och måste lära sig en massa så blir det så.

Mysak har en väldigt bra lärare  i mig det säger matte och husse med. Jag håller med för hur skulle han annars lära sig att bli en stor hund. Det går framåt för nu kan han äntligen vara ute med bara mig och behöver inte kolla var matte är hela tiden.

Men en sak kan Mysak och det behövde aldrig någon lära honom, öppna dörrar. Så fort han nådde upp till dörrhandtagen  började han öppna dörrar åt alla håll. Smart för släpper inte matte ut oss gör Mysak det.

Det är matte som använder kameran mest hos oss. Men en dag när vi satt i soffan bad hon husse att ta ett kort på oss tre. Det gick inte så bra för precis när husse knäppte vill Mysak pussa matte. Han är verkligen galen i matte.

Apropå på galen så blir matte det på  Mysak  var morgon när hon ska bädda. Då hoppar han upp i sängen och när matte säger hoppa ner så slänger han sig på rygg och väger plötsligt 100 kilo minst. När matte säger det där är inte roligt skrattar Mysak Han är alltid en väldigt glad hund. Ja utom om matte går bort utan honom då är han bedrövlig tycker husse och jag.

Ända sedan den dagen Mysak gick omkring och försiktigt bar en levande fågelunge i munnen är han helt fixerad vid fåglar.

Fast de fyra stora tranor som flög fram och tillbaka över oss en dag när vi fikade är nog i största laget.

En dag såg jag ett rådjur på åkern som Mysak missade. Han kom fram till staketet samtidigt med vittringen  Jag tror att Mysak har en hel del att lära när det gäller djurdoft. Han trodde att det var doft från någon fågel. Mysak började dansa på bakbenen och så höll han på en lång stund Den dansen har han sedan ägnat sig åt varenda dag.

Vi hittade en död fågelunge en dag och Mysak verkar tro att det växer sådana i björken där holken finns. Matte tog naturligtvis hand om fågelungen. Hon missar aldrig något utan ser direkt om vi har något som hon tycker är olämpligt.

Matte säger att vackrare huvud än Welsh finns inte. Så i går kväll fotade hon oss eftersom vi är nytrimmade.

Saga borde nog ha kammats sa matte sedan. Vadå för, det är charmigt med rufs tycker jag.

Här sitter jag och funderar på allt som har hänt sedan jag senast uppdaterade. Matte säger att jag kan börja med midsommar och sedan fortsätta med bilderna och sätta text till dem.

Midsommaren var regning och kall. Vi var till mattes mamma som bor i den där stora staden där det finns millioner människor och bilar.

Det var trevligt och mattes mamma säger alltid att vi är så trevliga och sköter oss så bra. När vi kommer har hon alltid ställt fram en skål vatten åt oss.

Efter midsommaren blev det sakta varmare och varmare. Matte bestämde sig  för att ligga ute på altanen och läsa en bok. Det var bara det att där hade Mysak, hans ben och jag redan tagit plats.

En dag hade jag sådan tur att det var bara jag som ville ligga på vilsängen. Då passade jag på att breda ut mig och sova gott.

Mysak är galen i alla sina ben. Nu har han börjat göra som förra sommaren, blöta benen i dammen och sedan rulla ut dem till en platta.

Matte säger att det måste vara jobbigt att ständigt bära med sig ben men det tycker inte Mysak.

Först handlade matte och husse en massa mat, sedan städades gästrummet. Vi blev badade och morgonen därpå hissade husse flaggan.

Det var världens bästa Berit som kom men hon hade glömt Kurt hemma den här gången. Jag vet, för jag kollade noga vid bilen. Nästa gång tycker jag att han ska få följa med. Vi fick varsitt paket som innehöll stora knutben. På kvällarna var det nästan tävling om vem som fick ligga närmast Berit i soffan. Här har jag vunnit. Berit säger alltid att jag är så söt.

När solen och värmen kom badade Mysak massor av gånger var dag. Han har tagit ut en del saker som passar i dammen. Sedan kommer han jätteblöt och vill vara nära både folk och mig

När Berit var här var det ljuvliga sommarkvällar då det enligt matte var lagom varmt. Oj jag höll på att glömma att det var lite dramatik här den dagen Berit kom. Det var fågelungar som ramlat ur boet men inte kunde flyga. Den första kröp under staketet och satt sedan ute på åkern och såg hjälplös ut.

Den andra hade Mysak plockat upp någonstans och gick omkring med i munnen. Matte upptäckte att han hade något och trodde först att det var en groda men  det var en lite hjälplös fågelunge. Mysak hade burit den så fint att den vara helt oskadd. Husse satt ut även den på åkern.

Tredje fågeln flög in genom ytterdörren och rakt in i fönstret i matrummet. Matte var så snabb så vi hann inte titta så noga på den. Den var bara lite omtumlad och fick komma ut på baksidan medan vi fick vara inne.

Jag tyckte det vara jätteskönt att ligga på rygg på gräset på kvällarna.

Så några busbilder, Mysak frågade mig om vi  skulle busa lite och det är alltid roligt.

En hög med Welsh utan huvuden.

På kvällarna när vi är ute sista svängen för dagen gäller det att dra ut på det roliga. Mysak ställer sig gärna på soffan. Dessutom har vi en kvällsspecial när det gäller inkallning. Mysak är ju ohälsosamt bra på det. Men på kvällen när matte säger nu går vi in, går vi mot henne där hon står vid trappan. Sedan tittar vi på varandra sätter full fart mot baksidan, stannar, vänder och går tillbaka till matte och går snällt in.