Saga funderar Augusti 2015

2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -15    Febr -15    Mars -15    April -15    Maj -15    Juni -15    Juli -15    Sept -15    Okt -15    Nov -15    Nov -15    Dec -15

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Värmen fortsätter och jag tycker att det går väldigt bra att fundera om man ligger under körsbärsträdet i skuggan. Bäst går det om man ligger på rygg. Efter gårdagen har jag fått väldigt mycket att fundera på men vi tar det från början med förra lördagen.

Då var det en sådan där dag när vi gick upp mitt i natten, alltså klockan sex.

Vi åkte till Norrköping för att ställa ut Mysak. Vägen dit var den urtråkiga E 4 som matte inte tycker om. Själv sov jag hela vägen.

När vi kom fram skuttade jag glatt ut bilen. Jag tycker att det är så kul med utställningar nu när jag slipper springa i ringen. Mycket att titta på  och en eller annan godbit extra blir det en sådan dag.

På hemvägen blev det en annan väg som heter 55 den tycker matte bättre om. Det blev en hel del extra miljöträning också för vi stannade flera gånger. En gång strax utanför Katrineholm på ett mysigt ställe som heter Djulö. Där skulle matte och husse äta mat och vi fick följa med. Mysak har aldrig varit på krogen förr men det har jag.

Vi satt i skuggan precis vid sjön under några stora träd. Matte och husse sa att vi fick guldstjärnor för att vi skötte oss perfekt. Så perfekt att vi dagen efter fick stora knutben som matte egentligen hade köpt till min födelsedag. Men hon hinner köpa nya.

Här hemma har matte undrat vems tassar det är som varit i pallkragen bredvid soffan. Ser det inte misstänkt ut det Mysak håller på med? Han påstår själv att han bara luktar på blommorna.

Så här ser en glad Mysak ut. Han skrattar ofta.

Här sitter vi båda på soffan och Mysak vill pussas.

Familjens badpojke.

Igår skulle Mysak och matte börja skolan. Husse och jag tyckte att vi skulle följa med och det visade sig att det var bra.

Det var flera som inte kom till första gången så det såg ut att bli bara Mysak och ett lite pyre som heter Ludde. Då sa Kicki att husse och jag var välkomna att vara med. Roligt tyckte vi, efter en stund bytte matte bort livliga Mysak och tog hand om mig. Kändes lite kul att gå på unghundskurs när man snart är åtta år .

Det är bara en sak jag funderar över, vi fick läxa men det gäller väl inte mig? Jag kan ju redan allt eller hur? Jag ska berätta om en av övningarna en motivationsinkallning. Det går till så att hundens förare springer bort och gömmer sig medan Kicki håller i hunden. När föraren ropar på hunden ska den komma fort som en raket.

Först ut var Mysak och husse sprang och gömde sig och ropade Mysak. Men när Mysak släpptes struntade han i husse och såg chansen att äntligen bekanta sig närmare med Ludde.

Nytt försök och den gången sprang matte och gömde sig. Men då blev det fart på Mysak, matte får bara inte försvinna.

När jag skulle göra den där inkallningen var det husse som gömde sig och jag sprang direkt till honom. Men efter det tog jag ett frivarv lite för mig själv. Det har Yatzy sagt att man ska göra.

Gissa om vi var trötta igår em. och kväll. Mysak sov faktiskt ute på gräsmatten han var totalt slut, när vi gick in orkade han inte längre än till soffan i matrummet. Där sov han tills vi andra gick in i vardagsrummet.

Här kommer några bilder på trötta hundar.

Tur att soffan är stor.

Här är soffan min för Mysak har trillat ner på golvet.

Äntligen gjorde matte allvar av det hon har sagt i månader. Förra lördagen tog hon fram blod och klöv och vi visade det för Mysak. Dagen därpå var husse hemma och då blev det spår för mig och Mysak. Jag har gått flera spår, även godkänt anlagsprov så jag kan även om det var länge sedan. Så här glad såg jag ut efter avklarat spår. Husse kommer någonstans bakom mig.

För Mysak var det första gången och han var duktig.

Mysak spårade i lagom tempo och missade inga vinklar.

 Klöven tyckte Mysak att han kunde få behålla.

Husse tog hand om klöven till nästa gång. Då blir det långa spår för oss båda.

Mysak stod så här nära grinden när jag gick spår. Efter dagens besök kommer han nog att stå så nära grinden mot vägen han bara kan.

Vi har haft besök av en trevlig hund som heter Sigge och han bor nästan granne med oss ibland.

Sigge och Mysak är precis lika gamla och hade väldigt roligt ihop.

Här hälsar Sigge på mig med Mysak i mitten.

Buspojkarna Sigge och Mysak.