Saga funderar Februari 2015

2013    2014    2016    2017    2018    2019    2020

Jan -15    Mars -15    April -15    Maj -15    Juni -15    Juli -15    Aug -15    Sept -15    Okt -15    Nov -15    Dec -15

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Att vi skulle få besök i lördags fattade både Mysak och jag snabbt. Husse hissade flaggan och matte gjorde millioner semlor.

Men att det skulle komma något så litet som den som  var med när vi trodde att det var Isa och hennes familj som kom det visste vi ju inte. Vi visste inte att det fanns så små hundar.

Mysak och jag hälsade först genom staketet så att den lilla Luna skull vänja sig vid oss.

Jag hoppas att Luna fattar att matte kommer att fota henne massor för matte sa att Luna är en perfekt fotomodell med alla vackra färger

Jag höll mig mest bland folk som kunde klappa mig men Mysak och Luna var på samma ställe hela tiden.

Men hur liten kan man vara ? Kolla Luna kan sitta på pallen, Mysak funderade på om Luna är ett gosedjur.

.

Vansinnigt söt sa matte gång på gång

Till slut somnade den lilla valpen , det är jobbigt att vara på fest när man är 12 veckor

Den lilla Luna väger så lite att hon kan springa på snön.

Nu är det vardag igen och det är bara Mysak och jag som är hundar här. Men nästa gång Luna och Isa kommer ska vi busa säger Mysak. Kanske valpen är större då så att jag törs peta mer på henne.

En av mattes favoritmånader är februari och jag håller med. Sol och snö det gillar jag. Nästan alltid har jag snö på nosen och då säger matte att jag är sötast i världen. Matte har fotat en hel del så idag blir det mest snöbilder och bara lite text.

Mysak och jag har upptäckt ett nytt ställe att klättra på. Det är taket till pumphuset och vi har så kul där.

På den här bilden syns det hur fina gångar husse gör med snömonstret åt oss. Vi står här och väntar på att även husse ska komma hem från skogen.

Så här glad är jag när det är sol, snö och mycket springvänliga gångar.

Gissa vem det här är?

Naturligtvis Mysak som ofta simmar med huvudet under snön. Ibland ramlar han ner från en bergskant men säger att det gör inget.

När vi kommer från skogen är vi väldigt busiga. Här säger Mysak till mig ska vi busa lite...

Bus.

Det var inte meningen att matte skulle fota solen men så blev det när husse och matte sa att det var dags att fika. Titta vad bråttom vi fick in.

Februari börjar med massor av snö och trimning av oss hundar. Titta bara på hur Mysak ser ut på den här bilden nog behöver han en omgång  på trimbordet.

Matte och husse bestämde sig för att börja med mig för att jag är enklast. Det var inte så det lät för ett par år sedan men nu är jag en stor flicka som njuter på trimbordet. Det enda vi inte är överens om är att jag vill ligga ner hela tiden och enligt husse går det inte.

Mysak fick titta på för att se hur man ska uppföra sig. Han vill gärna upp men har väldigt dåligt tålamod så honom får dom trimma i omgångar. Just nu är han halvtrimmad för det har kommit så mycket snö att det måste prioriteras.

Matte säger att när vi båda är fina ska hon ta nya kort på oss. Enligt henne ska lite till av mina öron bort. Hon är aldrig nöjd hur än öronen ser ut det minns jag att Yatzy också sa. Foton i skogen ska det också bli säger matte.

Titta vilken fin tunna Mysak fick till sin mat sist husse köpte ny åt honom. Min mat står till höger i en säck med blixtlås helt omöjlig att öppna. Men jag har upptäckt att jag kan öppna Mysaks tunna hur enkelt som helst. Är det välfylld är det bara att öppna och ta sig några tuggor.

Mysak har mycket för sig och en av de saker han gör är att sitta i trappan och på så sätt hålla koll på allt. Han har blivit en riktig sakletare och samlare. Det här är sådant han samlat på sig.

En  rävskalle som han hittade i skogen och tog med hem.

Vedträn snor han lite då och då. Det är smart för då förstår matte att det är bättre att ge oss ben.

Husses handskar vandrar omkring i huset.

En av mattes strumpor låg ute i snön en dag.

Mattes korg med vantar och mössor som står på hallbänken plockar Mysak saker ur.

Dessutom brukar han då och då tömma vår leksaksback och sprida ut sakerna i hela huset under vilt springande och pipande.

Men han har faktiskt aldrig sönder något, ja utom vedträn.

Det där låter ju nästan som om Mysak och jag får för lite motion men så är det inte. Vi springer av oss ordentligt både i skogen och här hemma. Här kommer vi precis hem från skogen och husse har vi sprungit ifrån. Faktiskt så vinner jag med en tasslängd och det är ovanligt-

Nej Mysak biter inte mig i nacken det ser bara så ut.

Mysak tycker att jag är världens bästa  för nu när matte varit borta tre gånger på en vecka har han varit nära mig hela tiden. En av gångerna åkte husse och matte iväg men hem kom bara husse. Då störtade vi förbi honom ut och letade matte överallt.

På den här bilden försöker vi räkna prickar för att se vem av oss som är prickigast. Svårt för nu när vi trimmas dyker det upp nya men jag tror att Mysak vann med 37 stycken.

Mysak är ju fortfarande rätt valpig och fattar inte lika mycket som jag gör. Han tror att hundar som är på TV är på riktigt. Flera gånger har han tittat på baksidan för att se  vart hundarna tar vägen.

Mysaks favorit är för en gångs skull inte ett av mina gosedjur utan en bäver som han fick i julklapp. Den släpar han med sig överallt och har han den inte säger matte var är bävern? Då springer Mysak iväg, gräver runt i leksaksbacken och kommer tillbaka med bävern.

.

Naturligtvis sover bävern med Mysak i mattes säng.

Själv sover jag i fåtöljen som jag har fått av mattes mamma. Husse sa en dag att det ser trångt ut men det är bara mysigt.

.