Saga funderar Mars 2019

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2020

Jan -19    Febr -19    April -19    Maj -19    Juni -19    Juli -19    Nov -19

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Det finns någon sorts dans för människor som kallas Gagnam Style. Jag har en alldeles egen  dans som jag tar till när jag blir jätteglad. Den kallas Sagas Happy Style och ser ut ungefär som på bilden. Man lyfter framtassarna och studsar fram på bakbenen , ibland sjunger jag också. Mycket användbart som nyligen när matte kom hem efter att ha varit borta i drygt en vecka. Matte hade legat på det stora sjukhuset och Mysak och jag hade nästan längtat ihjäl oss.

Mysak saknade matte så mycket att första dagen åt han inte utan bara längtade. När matte kom hem snyftande han högt av lycka. Någon glädjedans kunde han inte göra för han var limmad på matte, helt fastklistrad.

 Som det syns på bilden har det inte blivit någon trimning under mattes sjukdom. Nu är jag trimmad det fixade husse i går. Men Mysak är så lurvig att matte säger att hon ska fråga om hon får låna grannens fårsax.

Dagen efter matte hade kommit hem kom våren på besök.  Uteliv med fika vid söderväggen. Det som matte tycker så mycket om. Själv älskar jag att snöbada, det gäller att passa på nu när  vi har lite snö kvar.

En dag såg vi något sorgligt, det låg en fågel på åkern och hur mycket Mysak och jag än pratade med den så rörde den sig inte. Husse sa att det flugit in i ytterdörren och dött, sorgligt.

Matte behöver vila nu så hon blir riktigt frisk. En dag sov hon i soffan i vardagsrummet när sopbilen kom. Den för ju en hel del oväsen så Mysak och jag rusade ner från soffan, ut i hallen och sa var tyst sopbilen vår matte sover. Sedan gick vi in till matte och sa sov du, vi har sagt till sopbilen.

Vårvintern snö och sol visst är det härligt.

Vi slänger oss, jättekul.

Welshhög.

Mysak solar magen.

Här ligger jag och funderar på om jag ska gå en runda runt tomten.

När matte äntligen är hemma sover vi gott.

Jag är nytrimmad tom klorna är klippta. Nu är det Mysaks tur och det är inte lika enkelt.