Saga funderar Maj 2019

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2020

Jan -19    Febr -19    Mars -19    April -19    Juni -19    Juli -19    Nov -19

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Nästan två månader sedan jag fick skriva här. Vintern har tagit slut och nästan våren. Enligt matte är det sommar 1 juni och det är i morgon. Bilden är tagen 22 april. Då är en stor del av gräsmattan blå. vi står gärna och spanar efter harar och rådjur. I vår har det varit ovanligt många harar. Små men fruktansvärt snabba.. När Mysak hör att matte och husse pratar om harar tittar han ut sedan rusar han till ytterdörren öppnar och försvinner. Sorgligt nog står det ofta ett kompostgaller vid dörren och då kommer ingen ut.

Nyligen behövde vi badas och då fick husse göra det istället för som vanligt matte. Mysak skötte sig inte utan var otroligt sprattlig.

Mysak behövde badas för vi skulle åka och få hans klor klippta. Varför jag behövde badas vet jag inte. Det blev en resa med förhinder. Vi hann inte långt innan bilen small till och vi fick vända. När vi kom hem fixade husse det som ramlat ner och matte ringde och ordnade ny tid för att klippa klor.

När husse, Angelica och Mysak går iväg för att klippa klor väntar matte och jag i väntrummet. Jag gråter en skvätt för tänk om Mysak blir lessen. När han kommer ut kastar vi oss på varandra av glädje.

Man blir trött av att klippa klor och åka bil om man heter Mysak. Han sover inte som jag gör. Här har han krupit ihop i mattes nya pläd från Grönklitt.

Matte fick även ett nytt täcke i vintras. Mysak tror att det är hans och där bäddar han gärna ner sig i en hög av täcket. Då finns det inget täcke till matte. Titta på hans tunga, jag tror att han drömmer om mat. Numera är Mysak alltid hungrig.

Eftersom vi varit rätt stillsamma i vinter när matte varit sjuk har matte och Mysak gått upp i vikt och får nu mindre mat. Om jag gått upp i vikt vet jag inte. Men hungrig är jag mer än någonsin. Mysak äter nu upp all mat direkt och det betyder att jag inte får något extra. Synd säger jag bra säger matte.

Husse skulle kamma mig bara lite i soffan. Men han hittade tovor så det blev saxen med. Jag har hört att matte säger att vi måste trimmas ordentligt. Men just nu har allt som ska göras i trädgården högsta prioritet.

Vackra tulpaner eller hur? Men det skulle ha varit många fler. Mysak och jag grävde upp en stor yta i kanten av fotbollsplansrabatten i höstas. Matte tyckte då att det var lämpligt med tulpaner där. Husse satt 40 stycken och 15 i pallkragen bredvid. Dessutom fanns ett tjugotal tulpanlökar sedan tidigare. Ingen kom upp och matte blev inte glad. Sorkarna hade tydligen haft fest.

Tur för mattes skull att det finns tulpaner på många andra ställen. Nu har hon beställt frön till Ramslök som påstås vara sorkavskräckande.

Precis när det skulle komma regn strödde husse ut gödning på gräsmattan. Mysigt att rulla sig tyckte jag men ingen annan.

Något annat jag tycker är att en jordfräs är vårens onödigaste inköp. Tänk var många tandborstarben man kunde ha fått för de pengarna. Dessutom är det en totalt onödig sak när Mysak och jag är världsbäst på att gräva.

Apropå tandborstarben så hände det tråkiga att till fm. fikat en dag var dom slut. Husse tog ut sådana där små leversnittar som Mysak älskar. Men när husse gav honom det spottade Mysak rakt ut. Lugn sa matte det kommer paket från VetZoo med posten.

Mysak är en hund som alltid vill vara nära. Nu kom han på att han kunde sitta i en stol på altanen och prata med husse. Då lägger han alltid en tass på den han pratar med.

Mysak kan även leka varg. I måndags var matte borta och plötsligt hörde husse och jag ett hemskt vrål. Mysak stod i soffan i vardagsrummet och ylade värre en varg. Husse sa till matte sen att han aldrig hört något värre. Så blir det när Mysak längtar efter matte. Han har inte riktigt hämtat sig efter att matte var borta en vecka i februari.

Vi har fina gullvivor vid yttertrappan. Dom heter Billys blommor och kommer vart år sedan 2013. Man kan faktiskt ligga på dem. Dom klarar tydligen vad som helst. Men blir det väldigt torrt vattnar matte dem.

Mysak har lagt sig på gula tulpaner och gräs och njuter av våren. Roligare än att sorkarna äter upp lökarna sa mattte.