Saga funderar Juni 2019

2013    2014    2015    2016    2017    2018    2020

Jan -19    Febr -19    Mars -19    April -19    Maj -19    Nov -19

Sagas egna berättelser om sådant som händer i hennes liv.

Gissa vad det är som ligger på vårt köksgolv. Jo enligt husse är det halva Saga, alltså hälften av mig det låter rätt brutalt. Det är dags att trimma och bli sommarfina  hundar det har matte bestämt. Men varken husse eller hon trodde att jag visste det.

Igår när vi gick in efter fm. kaffet hörde jag att matte sa ska vi ta itu med Saga först. Så jag gick över tröskeln , tvärstannade och sedan drog jag iväg in i matrummet och gömde mig i soffan. Utifrån hallen hördes förvånade röster när matte och husse undrade hur jag visste. Hon hör ju så illa sa husse han vet inte att jag hör precis det jag vill.

På trimbordet var jag lika skötsam som vanligt. Jag har inget alls emot det. Matte och Mysak var först ute men när dom kom in satte sig Mysak och tittade på mig. Jag tror att han var imponerad över hur duktig jag var. Söt, ja sötare blev jag med.

Sedan fick vi gå ut och jag var så lycklig så jag rullade mig i gräset. det påstås att det mesta av skräpet som kommer in är sånt som jag har i pälsen. Mysak står bredvid mig och har just hört att han ska få trimmas på sin födelsedag.

Mysak är världsmästare i inkallning. Men knappast i trimning även om det sakta blir bättre, han får trimmas i omgångar.

Mysak min lillebror fyller alltså sex år idag. Det var mycket funderingar efter att vi hade förlorat Yatzy om vi skulle ha bara mig eller en till hund.

Förnuftet vann och det bestämdes att det skulle bli en valp. Jag var lite orolig hur det skulle bli med maten, inte för att Yatzy hade tagit min mat men man vet aldrig med en valp. Men det gick bra när Mysak kom var han elva veckor och hade egen ryggsäck och egen mat.

Nä man får en lillebror blir det mycket passning särskilt i början.

En av mattes favoritbilder visar hur jag tar hand om Mysak.

Valpar växer fort och snart behövde jag inte passa lillebror hela tiden. Men vid dammen tyckte jag att man behövde kolla honom extra. Dels visste jag inte om han kan simma. Sedan hittade matte honom en gång när han höll på att lära en padda bada. Otroligt dumt och jättefarligt.

Bild på otrimmad  Mysak som hämtar sig efter att sopbilen varit på gatan. Ungefär samtidigt kom Mysak på att han skulle jaga fåglar. Men när han såg sopbilen försökte han klättra upp i ett äppelträd. När matte tyckte att det vara dumt sa Mysak att han skulle gömma sig för sopbilen. Han tycker att den är livsfarlig.

Idag har Mysak trimmats ja det är bara lite på öronen kvar. Vi har firat honom med tårta som bestod av dentastix tandborstarben och leverpastej

Det är jättebra att ha en lillebror titta bara vad glad han blir när han springer emot mig.

Man ska vara två.