Utställningar Yatzy 2004

2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012

Vi tycker att en utställning är en bra miljöträning för en valp. Många nya människor och hundar. Att ställa ut får dock bara vara på hundens villkor. Tycker inte hunden om det så låter vi bli.

Att ställa ut en lite valp är  enkelt. Kraven är låga på hur den ska uppföra sig. Åtminstone från vår sida. De två första utställningarna vi anmälde Yatzy till var just i miljöträningssyfte. Senare anmälde vi honom till en utställning i Hallstahammar av flera skäl. Det hade gått bra både på Gålö och Ultuna utställningarna. Dessutom hade Yatzy och vi uppskattat att träffa så många trevliga hundmänniskor och hundar

Yatzy har berättar själv om utställningarna i YATZY-NYTT

Mängder av hundar av alla sorters spaniel och retriever hade samlats på det vackra området vid Fyrisån.

Även den här utställningen var Tina snäll och visade Yatzy. Det gick lika bra nu HP o BIR-valp valpklass 1. Senare på dagen ännu en BIS-valp 4 placering

Domare var Brita Nordenstedt som tyckte så här:

"Maskulin utstrålning. Välformat huvud. Mörka ögon. Bra hals. Ganska bra skulderläge, lång överarm. Utm. benstomme. Ännu rejäla tillväxtzoner i frambenen. Utm. kropp för åldern. Ordentligt vinklad bak vilket gör att han idag inte riktigt kan styra påskjutet. Får gärna växa diskretare i fortsättningen"

Det här var vår första inomhusutställning Tur det för regnet vräkte ner hela dagen. Mycket hundar och trångt i början av dagen innan en del gått hem. Det blev en lång väntan innan det blev dags för Welsh springer Spaniel .  Yatzy fann sig väl tillrätta och tyckte att det var en väldigt trevlig dag. Själv var jag ganska nervös eftersom jag för första gången skulle visa honom själv .Fick dock bra stöd av andra mer erfarna Welshägare .Yatzy själv trivdes i ringen så det gick bra även denna gång .

BIR-valp 1 med HP och vidare till BIS-valp finalen där han blev oplacerad denna gång

Domare var Helene Björkman och hon tyckte så här:

"Välutvecklad hannvalp. Mkt vackert huvud och uttryck. Till räcklig hals. Ngt framskjuten skuldra. Bra bröstkorg. Ngt. knappa vinklar fram o bak. Aning sluttande kors. Rör sig ännu mycket valpigt"

Yatzy är inte anmäld till någon fler utställning just nu. Men det blir säkert av nästa år.