Utställningar Yatzy 2009

2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012

Jag tror att Dalarna är Yatzys landskap. Vi har ställt ut honom fyra gånger i vackra Dalarna och han har blivit bästa hane alla gånger. Tre gånger BIR och igår BIM.

Domare Åke Sjöström hade 26 Welsh Springer Spaniel att bedöma, fyra i Championklassen. Där mötte Yatzy nyblivne  SU(u)CH Grimhills Borsalino, SU(u)CH Don's Postman och NUCH SU(u)CH Don's Trubadur.

När Åke Sjöström kom  fram till Yatzy och mig sa han "han tycker att det här är roligt" och det var bara att hålla med. Yatzy tycker att det  är roligt och extra mycket igår  och jag med. Han rörde sig så bra så jag är jättenöjd med honom. Inget nosande utan det var som att vi flöt fram. Jag är så stolt och glad över Yatzy.

Yatzy placerades som  nummer 1 i Championklassen och så var det då dags för bäste hane där fem hundar som fått CK var med. Även då vann vi och jag var överlycklig när vi gick ur ringen till en lika glad husse.

I BIR BIM mötte vi sedan den snygga veterantiken Fiv-03 INTUCH NUCH S&FIUCH SV-02 Iagos All Bout The Money som blev BIR.

Så här tyckte Åke Sjöström om Yatzy:

Typ o helhetsintryck utmärkt.

Välskuret maskulint huvud, bra uttryck. Kraftig hals. Bra över o underlinje. Goda vinklar fram och bak. Starka  ben o tassar. Bra rörelser, bra päls och färg.

Här några bilder  från vår trevliga dag.

 "Simba" Grimhills Borsalino tv och "Yatzy "Billbens Boom Boom till höger

Don's Postman  till vänster och Don's Trubadur  till höger

BIM och BIR

Sista utställningen ute för i år och 24 Welsh var anmälda varav 19 vuxna. Domaren Ann-Christin Johansson hade bara 8 anmälda hanhundar och hon var snabb så det gick undan innan det var dags för oss att gå in i ringen med Yatzy.

Jag visade Yatzy till att börja med men sedan visades han av Sagas uppfödare Margareta Edman.

I championklassen fick alla tre  hundarna CK och Yatzy placerades som trea. I bästa hane blev han femma, vann gjorde den vackra Smörsoppens Ardberg "Albin". Grattis Lena och Siv som förutom att Albin blev BIR även fick honom placerad som BIS-4.

Domare Ann-Christine Johansson tyckte så här om Yatzy:

Maskulint välformat huvud. Bra hals o rygglinje. Välkroppad men kunde ha ett mer markerat förbröst. Bra frambensvinklar ok bak. Rör sig något trångt bak, ngt brett fram . Ok från sidan.

Här några bilder  från championklassen och bäste hane.

Maggan och Yatzy trivdes ihop.

Championklassen, Yatzy till vänster

Bäste hane

21 Welsh var anmälda till Högbo  varav två valpar. Domare Kresten Scheel hade 10  hanhundar att bedöma. I Yatzys klass, championklassen var det tre.

Alla tre fick CK och vann klassen gjorde FIUCH SU(u)CH Benton Under Oath.  Tvåa blev Geltmans Gentleman och Yatzy blev trea.

En junior och en hund i öppen klass hade också fått CK så det var fem hundar i bästa hane och även där blev Yatzy placerad som trea.

Jag är nöjd med resultatet och med kritiken. Som vanligt har Yatzy varit extra mysig efteråt det märks att han trivs med utställningar.. Alltid precis innan vi ska in sitter han tätt intill mig och då finns bara vi.

Så här tyckte domare Kresten Scheel om Yatzy:

5 år maskulin hane av bra storlek, välproportionerlig. Riktigt bra huvud med välutvecklat nosparti. Prima hals o överlinje ok frontparti. Välvinklad bak, korrekt ansatta ben o tassar. Rätt temperament. Kommer lite brett emot, utmärkt steglängd  sett från sidan.

Domaren tittar på championklassen, Yatzy i mitten.

Kom igen nu Yatzy, säger matte

Det var 20 Welsh anmälda för domare Börje Johansson 8 hanar utöver valparna. När jag såg hur stor championklassen var, fyra stycken och vilka det var så kändes det som att det här blir svårt.

Men faktum är att det viktigaste för mig var att kunna orka visa Yatzy själv igen. Sedan jag blev sjuk i slutet av maj har jag knappt kunnat visa honom och jag tycker att det är så roligt att göra det.

Redan när jag tog på honom utställningskopplet och han satt sig bredvid mig tittade han på mig med den där blicken som säger, du och jag matte.

Han var inte riktigt så pigg som han kan vara. Det var en del nosade i backen när vi sprang. Uppställd framför domaren är han perfekt.

Championklassen vanns av FIUCH SU(u)CH Benton Under Oath som senare blev BIR och Yatzy placerades som fyra.

Börje  Johansson är en sådan domare som talar om även muntligt vad han tycker viket jag tycker är väldigt bra. Han sa "du ska inte bli lessen men idag får du inget CK, jag skulle velat ha mer effektiva steg".

Kritiken i övrigt var fin och jag var glad över att vara tillbaka i ringen igen. Yatzy själv sov i min säng i natt som alltid när han tycker att vi haft något extra trevligt.

Så här tyckte domare Börje Johansson om Yatzy:

Vackert huvud, tillräcklig hals ,något framskjuten i sitt framparti. Bra överlinje, djup bröstkorg. Tillräckligt vinklad bak, rör sig idag något ostabilt fram och kort bak. Mycket glad och trevlig. Positivt visad.

Tredje året i rad som vi åkte till Högbo i juli. Domare var Ann Carlström som även dömde 2007. Det var 21 Welsh anmälda  av dem var det 11 hanar från  unghund till veteran klassen.

I Championklassen mötte Yatzy, Geltmans Gentleman och Don's Flamenco.

Eftersom jag ännu inte är helt återställd  efter min sjukdom i början av sommaren  hade Jenny Carsting lovat att visa Yatzy även den här  gången. Yatzy och Jenny trivdes så bra ihop i ringen i Avesta, hon får fram det bästa hos honom tycker jag.

Domaren sa att Yatzy såg så glad ut hela tiden som om han skrattade. Det är så vi med uppfattar det, han trivs med att visa upp sig på utställningar. Många domare berömmer just Yatzys glada temperament.

Jenny egen hund Geltman's Grand Casanova fick  CK i öppen klassen och när så även Yatzy fick CK så tog jag över honom i bästa hane där han placerades som reserv. Vann gjorde Geltman's Gentleman som senare även blev BIR. Grattis Lena och Ola.

Domare Ann Carlström tyckte så här om Yatzy:

 Typ o helhetsintryck utmärkt.

Maskulint huvud ngt ljusa ögon. Väl ansatta öron.  Mkt bra hals o överlinje. Välkroppad Välvinklad. Rör sig trångt bak väl från sidan, brett fram. Utmärkt päls och färg. Härligt temperament.

Domaren besiktigar championklassen. Yatzy o Jenny längst till vänster.

Yatzy och Jenny springer samspelt i takt

Matte och Yatzy

 

Jag har flera gånger hört att Möklintas sommarutställning är trevlig. När jag såg att Helene Björkman skulle döma grupp 8 bestämde vi oss för att anmäla oss dit. Lagom långt för en dagsutflykt.

Grupp 8 bestod av 25 hundar och vi var sist. Jag visade Yatzy och han förvånade mig genom att bli överlycklig när vi kom in i ringen och träffade domaren. Sedan kom jag på att med sitt osvikliga minne för folk kom han ihåg att han träffade henne förra sommaren. Hälsningsceremonin blev lite överdriven i mitt tycke. När han får positivt gensvar på sin glädje blir han lite väl glad.

Men efter det skötte han sig och vi fick HP och gå ut och titta på när husse visade Saga som också fick HP. Så det blev en familjeuppgörelse om BIR BIM som vanns av Saga.

Domare Helen Björkman tyckte så här om Yatzy:

Maskulin hanhund. Bra storlek Vackert välskuret huvud. Bra hals o rygglinje, kunde ha mer förbröst. Bra  ben o tassar. Vacker päls och färg. Kunde röra sig med ett friare steg.

BIM o BIR i Möklinta

 

För tredje året i rad åkte vi mot Avesta där domare Leif Lehman Jörgensen hade 24 Welsh att  bedöma varav det var 14 hanhundar.

 Eftersom jag varit sjuk och inte var frisk nog att visa hund skulle Yatzys uppfödare Tina Ratcovich visa honom. Nu kolliderade det med den labrador hon också skulle visa.. Vi fick då hjälp av Jenny Carsting som visade Yatzy mycket fint. Vi har sagt ibland att Yatzy som älskar alla skulle nog kunna följa med vem som helst i ringen och det visade sig stämma. Han tyckte att det var så roligt med Jenny.

I  championklassen mötte Yatzy JWW-08 SU(u)CH SV-09 Don's Dr Burke och SU(u)CH Geltmans Gentleman. Yatzy vann med CK.

Till bästa hane var det sex  hanar  som fått CK och domaren tog god tid på sig att välja bort en och att placera de övriga fem. Yatzy vann även här och blev bästa hane för tredje året i rad i Avesta. Men hur långt skulle det räcka?

När  bästa tik Krysokolla korats var det dags för BIR BIM och även här vann Yatzy. Det kändes helt otroligt att för tredje året i rad placerades Yatzy som BIR i Avesta.

Domare Leif Lehman Jörgensen tyckte så här om Yatzy:

5 år välbyggd hane. Bra skalle, bra öron, mörka ögon, saxbett. Bra hals  bra svans och bröstkorg. Bra vinklar och benstomme. Rör sig gott från sidan o bak. Kunde vara lite fastare fram. Bra  päls färg o temperament.

I grupp 8 finalen blev Yatzy oplacerad, men han var kvar ett tag och bara att vara i final är härligt. Då visades han av Tina Ratcovich.

Här bilder tagna av Berit och Kurt.

Jenny och Yatzy

Championklassen , Yatzy längst till vänster

Vem blir bästa hane?

Domaren väljer BIR o BIM

I grupp 8 finalen visades Yatzy av sin uppfödare Tina

 

Internationell utställning i vackra Österbybruk var årets första utomhusutställning. Jag tycker att det är roligare med utställningar ute än inne.

Karin Brostam hade endast 22 Welsh Springer Spaniel  att bedöma men det tog tid eftersom det även var en domarelev, Sara Nordin.

Det var endast 8 hanhundar och i  championklassen var det Yatzy och Bentons Ugly Duckling som vann klassen och tror jag senare blev bästa hane  och BIM.

Yatzy skötte sig perfekt trots att vi hade två som skulle känna på honom och två att springa för. När det gäller att ställa sig och stå still är han faktiskt underbar. Jag är så nöjd med hur vi  skötte oss, huvudsaken är ff. att vi känner att vi gjort vårt bästa och har roligt.

Domare Karin Brostam tyckte så här om Yatzy:

"Större hane med trevligt huvud och uttryck, harmonisk vinklad fram och bak. Bra bröstkorg. Ngt lång i länden. Rör sig brett fram., trångt bak dock med rastypisk attityd. Väl visad.

En solig påskdag då det nog varit skönast med utställning ute. Det var varmt och  trångt inne på nya Kistamässan där Welsh Springer Spaniel dömdes av Martin Johansson. Han dömde  på en inofficiell utställning  i Jälla i oktober där Yatzy  fick HP och blev BIR.

 Idag var det 17 hanhundar anmälda,  fyra anmälda i championklassen. En nybliven champion kom till så det blev fem stycken.

Yatzy skötte sig bra och var koncentrerad. Tyvärr kunde jag inte springa ordentligt med honom. Rörelserna blev inte bra och då får man inget CK för en domare som tittar extra noga på det.

Yatzy blev placerad som reserv alltså sist i championklassen.  Kritiken bortsett från rörelserna var bra.

Domare Martin Johansson tyckte så här om Yatzy:

Typ o helhetsintryck utmärkt.

Välprop. hane. Bra huvud hals o front. Bra  proportioner.  Bra bröstkorg. För dagen visar han inte harmoniska rörelser. Glad och trevlig. Bra päls och färg.

 

Årets första utställning för oss var som vanligt i Strömsholm. Domare var Kennet Edh som hade 17 hanhundar att bedöma.

I championklassen mötte Yatzy tre andra och vi var som vanligt först att visa oss. Redan där kände jag att det inte var vår dag då Yatzy inte alls var som vanligt. Det gick inte att få honom att springa så bra som han brukar.

Inte förrän på hemvägen kom jag på varför. Kvällen före sprang han rakt in i kanten på dörren till duschen. Aj tänkte jag nu slog han sig ordentligt. Yatzy är tålig så han visade inte att det gjorde ont och jag tänkte inte mer på det då.  Söndag kväll kollade jag honom och han ömmade över ryggen och ena sidan.

Kritiken blev fin ändå tycker jag men Yatzy fick inget CK och placerades sist i championklassen

Domare Kenneth Edh tyckte så här om Yatzy:

Ganska stor men ändå elegant maskulin hund. Fin längd bra profil ngt runda ögon bra öron. Fin hals och rygglinje bra kors och svans kunde ha mer vinklar fram. Bra bak stram bröstkorg bra päls fina färger rör sig något kort fram, bra bak.