Utställningar Yatzy 2012

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011

Tänker skriva några ord om Yatzys utställningar eftersom den här sidan  inte kommer att uppdateras mer.

Första utställningen var WSSK Club show i augusti 2004 då Yatzy var fyra månader. Vi hade som jag sagt så många gånger inte mer förväntningar än att det skulle vara bra socialträning för Yatzy och trevligt för oss alla tre. Vi håller väl på så länge vi och Yatzy tycker det är roligt. Resten är historia som finns  samlat här på alla utställningssidor fram till den sista utställningen i Gimo 8 september 2012.

Inte visste vi då att det var Yatzys sista utställning, i så fall hade jag stannat till veteranfinalen. Men då trodde jag att Yatzy hade många utställningar framför sig, närmast Stora Stockholm i december.

Vi har haft fantastiskt roligt alla år på utställningarna som blivit mer än femtio stycken. Vår sociala glada Yatzy älskade när vi åkte iväg och att visa upp sig i ringen. Att han sedan haft otroligt fina framgångar är en rolig bonus.

Vi har träffat många trevliga Welsh och deras ägare som i många fall blivit våra vänner. Jag skulle absolut rekommendera nyblivna  Welshägare att prova på utställningar eftersom det är så trevlig stämning bland den rasen.

Sista årets resultat på fyra utställningar blev en fin final på Yatzys liv som utställningshund. Tre gånger på officiella utställningar med samma resultat BIR veteran med CK och 4:e bästa hane. På Club Show blev Yatzy BIS senior och var snubblande nära att placera sig i bäste hane då han var kvar tills det två sista plockades bort ( av ca 15).

Många gånger har Yatzy visats av sin  duktiga uppfödare Tina Ratcovich och de två var ett otroligt samspelt par i ringen. Se bland annat bilderna längre ner på sidan från Club Show i augusti 2012.

Tina har lärt oss allt vi kan om trimning och att visa Yatzy på utställning och det är vi så  glada för. Vi har dessutom alltid känt att Tina finns där med råd och stöd för oss, bra eftersom Yatzy var vår första hund av den här  rasen.

Här några bilder från  debuten på Club show Gålö 2004. Först Tina och lilla Yatzy som skötte sig riktigt bra och blev BIS valp 4.

Yatzy hade inga som helst problem med att koppla av på utställningarna

Tina och Yatzy på Ultuna SSRK augusti 2004

Det var 22 Welsh anmälda till Gimo och domaren Kresten Scheel en domare som jag ställde ut Yatzy för i Högbo 2009.  Då fick han Ck och placerades som 3:e BH så det var rätt spännande att se vad han tyckte om veteranen Yatzy.

Det var  bara fem hanhundar så det borde inte vara omöjligt att Yatzy skulle placera sig i bäste hane. Det var tre i öppen klass, en i championklass och så Yatzy i veteranklassen.

Yatzy med för dagen två helt nya handler skötte sig utmärkt. I veteranklassen visade Lena Persson honom , tack Lena för den hjälpen . I veteran klassen blev det excellent och CK och BIR veteran.

Eftersom Lena hade sin egen hane med i bästa hane visade husse för första gången  Yatzy i bäste hane. Yatzy placerades som nummer fyra. Samma resultat som de två tidigare resultaten i officiella utställningar. Att bli BIR veteran är ju inte så svårt när det inte finns konkurenns i den klassen. Men  att han dessutom placerat sig i bäste hane gör oss stolta över honom.

Domaren sa bland annat till oss efteråt " en mycket flott veteran"

Så här tyckte domare Kresten Scheel:

8 år hane i flott kondition. Mkt flott profil när han står. Prima skuret huvud fint uttryck. Bra hals och överlinje. Gott framparti och gott bak . Står i fin päls. För åldern rör sig han sig fint med bra steg  Härligt temperament.

Lena och Yatzy framför domaren

Yatzy och husse springer i takt

Tar jag fram kamera och rosett hoppar Yatzy självmant upp i närmaste fåtölj

I lördags när det var dags att åka på Club Show var det ganska exakt åtta år sedan vår första utställning med Yatzy. Den gången var det Club Show på Gålö och  valpklass 1 nu var det Hågelby och seniorklass.

119 Welsh var anmälda varav tre i seniorklassen alla tre var hanar. Den engelske domaren Nigel Worth dömde valpar och hanhundar. Det var långt fram på em. som det blev dags för Yatzy att gå in i ringen tillsamman med sin uppfödare Tina Ratcovich.

Där mötte de Don's Frog  In Your Throat och Don’s Tuffa tider. Domaren hade varit mycket långsam tidigare men nu bestämde han sig snabbt och Yatzy placerades som nummer 1 med Don's Frog In your Throat  som nummer 2 båda med HP och alltså vidare till bäste hane

Eftersom det inte fanns någon seniortik betydde det att Yatzy även blev BIS senior.

Domaren Nigel Worth tyckte så här om Yatzy:

Nice head and expression. Good length of neck. Nice proportion in body. Deep brisket well coupled. Good front and bone. Very good coat. Moved very well. Not showing his age.

Här kommer ganska många bilder och en del kommentarer till dem.

Det är bara att stå bredvid och njuta när Tina visar Yatzy, dom matchar varandra och är helt samstämda. Bilden ovan är min favorit från Hågelby

Yatzy snyggt uppställd som nybliven etta i seniorklassen

Tina och Yatzy  vid bedömningen av bäste hane, till vänster Don's Frog In Your Throat

Det var  ca 15 hanhundar i bäste hane och Yatzy och en till var de sista som plockades bort innan domaren placerade de fyra bästa. Vann gjorde Benton Under Oat mitt på den här bilden. Han blev senare dagens BIS

När Tina och Yatzy skulle in och hämta BIS senior rosetten fick dom sprina ett ärevarv för domarna som gemensamt dömde finalerna. Det gjorde Yatzy mer än gärna, han älskar att visa upp sig. Blir man sedan omklappad av domaren så är hans lycka total.

Domaren Gordon R Haran med rosetten

Stolt uppfödare med domaren och Yatzy. Bakom kameran en ännu stoltare matte

I lördags åkte vi till Köping en för oss ny plats för utställningar. Domare Anne Buvik hade bara 16 hundar att döma sju av dem var hanar. Det var tre i öppen klass, två i champion klass och två i veteranklassen.

Yatzy mötte Don's Tour de France som är 9 år. Båda hundarna fick excellent och sedan placerades Yatzy som etta med CK.

I bästa hane blev Yatzy fyra, det var så många fina hanhundar idag så jag hade inte vågat tro på en placering  där. Bäste hane blev Smörsoppens in The Woods som även blev BIR. Grattis Lena och Alfons.

Domare Anne Buvik tyckte så här om Yatzy:

8 år väl bibehållen veteran. Mycket god typ. Korrekta proportioner. Kraftfull maskulin hund. Utmärkt hals och överlinje. Mycket bra benstomme och bröstkorg. Rör sig rastypiskt  med ett gott steg från sidan lite brett och slarvigt fram. Pälsen präglas lite av åldern. Mycket glad och mycket trevligt temperament.

I bäste hane visades Yatzy av Maggan Edman, tack för hjälpen

.

 

Dags för årets första utställning och premiär för Yatzy och mig i veteranklass. Tänk det trodde jag inte i början att vi fortfarande skulle ställa ut när han nu fyllt åtta år. Men både Yatzy och jag tycker att det är jätteroligt så vi fortsätter.

Domare för dagen var Inga Siil från Estland och det var 18 Welsh anmälda varav sju var hanhundar. Yatzy var ensam veteran men det gäller ändå att visa sig från sin bästa sida för att bli BIR veteran. Yatzy var på toppenhumör och  gjorde sitt bästa  för att charma domaren, resultatet blev Excellent CK  BIR veteran och vidare till bäste hane.

I bäste hane var det fem hundar så en skulle bort. Yatzy placerades som fyra och vann gjorde Benton Under Oath som senare blev BIR.

Jag var jätteglad över placeringen och ännu gladare blev jag när jag läste domarens utlåtande. I veteranfinalen var det 19 hundar och där blev vi oplacerade.

Domare Inga Siil tyckte så här om Yatzy:

8 years masculine male in exc type and size. Outstanding temperament. Exc head and expression. Exc neck and topline. Correct tailset Exc angulations and body condition. Exc court quality and colour for age.  Mows very well especially for age.

Bilderna från Österbybruk har Yatzys husse  tagit.