Utställningar Yatzy 2008

2004    2005    2006    2007    2009    2010    2011    2012

Vår sista utställning för i år var Stora Stockholm dit det i år bara var 40 hundar anmälda bland Welsh Springer Spaniel. Det var sammanlagt 2800 hundar mindre på två dagar än förra året.

I C hallen så var det rymligt och luftigt. I ringarna fanns i år mattor även runt ringen vilket är skönt då golven annars är hala på Älvsjömassan.

Domare var Ola Eriksson, Kennel Geltmans med en gedigen kunskap om rasen. Jag tycker att Ola var bra som domare, lugn och han tog god tid på sig med var hund. Dessutom gav han väldigt utförliga och välskriva omdömen där han gick igenom hela hunden .

Det var bara 15 hanhundar anmälda. I champion klassen var det tre hanhundar,. Benton One More Duck, Don's Papparazzi och Yatzy.

Klassen vanns naturligtvis av Benton One More Duck och han blev även BH och BIR.

Yatzy blev 3.a med CK i CH-klassen och oplacerad i BH, det var 9 hundar som fått CK.

Igår var det en sådan där dag då jag verkligen njöt av att visa Yatzy. Han skötte sig perfekt, allt bara flöt på. Kritiken var jättefin dessutom så jag är mer än nöjd.

Domare Ola Eriksson tyckte så här om Yatzy:

Utmärkt helhet. Bra storlek. Vackert huvud med maskulint torrt uttryck. Vacker hals och överlinje. Välvinklad fram o bak, välkroppad. Utmärkta ben o tassar i välvårdat, välpresenterat skick. Rör sig väl o vägvinnande från sidan. Ngt hastrång. Trevligt temperament.

Här några bilder från gårdagen. Den först är fotad av Carina Arvidsson. De andra har Yatzys husse tagit.

Benton One more Duck till vänster Yatzy till höger 

Bäst hane valdes bland nio hundar med CK

För tredje året i rad var vi anmälda till Uppsala Cockerklubbs inofficiella utställning i ridhuset i Jälla. Ute vräkte regnet ner och det blåste kraftig, ridhus är inte varma men nog var vi glada att vi  var inomhus.

Bland Welsh  var det fem ljuvliga valpar från Kennel Clumbrolds och  Yatzy anmälda. Domare för grupp 8 var Martin Johansson.

Det kan ju tyckas att det inte är svårt att bli BIR som Yatzy blev när man är ensam vuxen i sin ras. Men fullt så  enkelt är det inte för det var bara fem av tolv raser i grupp 8 som fått en BIR hund.

I grupp 8 finalen var det Yatzy, Engelsk Springer Spaniel, Amerikansk Cocker Spaniel ,Engelsk Cocker Spaniel och en Lagotto Romagnolo. Den engelska Springer vann och Yatzy placerades som reserv.

Martin Johansson var en trevlig domare. Han var noga med storleken på hundarna och med rörelserna. På flera av de andra raserna som ex. Lagotto, Cocker, och Portugisisk vattenhund tog han vid ett par tillfällen fram mätstickan.

Domare Martin Johansson tyckte så här om Yatzy:

Aningen långsträckt maskulin hane. Välskuret huvud med bra uttryck Bra hals o front. Rör sig m tillräckligt steg. Dock något trångt bak. Bra päls och färg.

Den här bilden från grupp 8 finalen har  Stina tagit, tack för den.

I lördags var det årets sista utställning utomhus för oss. Det var  i Dingtuna  där det alltid är nära mellan parkering och ringen vilket är skönt.

Utställningen hade 25 Welsh anmälda varav många var valpar. Det var överhuvudtaget så unga hundar att Yatzy hörde till de äldsta. Det fanns ingen tik i varken öppen eller championklass.

Domare var Hannele Jokisilta från Finland. Hon valde ljuvliga Don's Trinity Welford till dagens BIR med  Don's Flamenco som BIM, grattis Carsten och Mia.

Det var  bara Peppe, Don's Flamenco och Yatzy i championklassen. Vi har mötts förr och den här gången vann Peppe.

När domaren dikterade kritiken kände jag på mig att hon inte tyckte om Yatzy.  Efter placeringen av hundarna sa hon" han är för stor för min smak".

Även om jag inte bryr mig så mycket så blev jag förvånad. Yatzy är stor men håller sig inom mankhöjd 49 som det står i  rasstandarden.  Ingen har slagit ner på storleken förr, men det är väl som domaren sa en smaksak.

Domare Hannele Jokisilta gav det här omdömet om Yatzy:

Utmärkt typ hane på den större sidan. Kraftigt huvud bra hals o rygglinje. Bra vinklar fram o bak. Kraftig benstomme kraftig kropp. Bra päls fint temperament. Rör sig lite hastrångt bak. Rör sig annars bra.

 

Om den förra  utställningen var i varmaste laget kan man lugnt kalla gårdagens utställning för den blötaste som vi varit med om. Det var 32 Welsh  anmälda varav 19 var hanhundar. Domare var F.R. Lochs-Romans från Nederländerna. Jag tycker att hon var trevlig i det allt blötare vädret.

I championklassen var det 4 hundar. Av dem placerades Yatzy som nummer 2 med CK. Vann klassen gjorde Don's Frog In Your Throat. Det var bara de två  i championklassen som fick CK.

När det var dags för bästa hane visade det sig att domaren varit generösare med CK i de  tidigare klasserna för vi var 8-9 hundar inne i ringen då. Vann gjorde Welford’s Rose De Baron och därefter placerades  Don's hunden och Yatzy. Fyra blev en veteran Smörsoppens Simba, vem som blev femma vet jag inte. Vid det laget var allt så blött att man fick vara glad om man såg sin egen hund.

Jag är mycket nöjd med hur Yatzy och jag uppförde oss igår. Det var så roligt, allt kändes bara  helt perfekt.

Om Yatzy tyckte domaren så här:

Lovely typical dog. Beautiful expression. Good ears. Lovely body. Good bone. Lovely coat. Happy mover.

Här en bild från bästa hane. Fotograf Yatzys husse och ettan är längst till höger och vi i mitten av bilden.

En  mycket varm och solig söndag i vackra Högbo Bruk och utställning med 21 anmälda Welsh varav 14 var hanhundar.

I championklassen var det tre hundar. Domare var Helene Björkman, första gången jag visade Yatzy då 5 månader var det Helene som var domare.

Hundar i championklassen var "Yatzy" Billben's Boom Boom,  "Peppe" Don's Flamenco och "Linus" Don's Frog In Your Troat. På bilden ovan står från höger Yatzy, Peppe och Linus.

Det blev Mia och Peppe som tog hem segern i championklassen, grattis. Yatzy  placerades på andra plats med CK och det är jag nöjd med. Varken han eller jag gillar  så varmt väder och jag hade svårt att få honom att springa bra.

När det blev dags för BH  vann Madrugada Av Vettin och Ola. De tog även certet och blev champion och senare BIR. Någon BIM blev det inte då ingen av tikarna fick CK .

 Yatzy blev till slut  BH4 och domare Helene Björkman tyckte så här om honom:

Maskulin  ch-hane. Välskuret huvud, bra ögon o öron. Ngt kort hals, bra rygglinje tillräckligt utvecklad bröstkorg. Utmärkt benstomme o tassar utmärkt päls o färg. Rör sig med alltför kort steglängd.

Vi hade två fotografer husse och Stina som även var maskot. Här två bilder en av dem var.

Under World Dog Show hade man möjlighet att ställa ut sin Welsh under tre dagar. Jag valde dock att bara åka till WSSK:s circuit. Almare Stäket är en underbar plats för hundutställning och vädret var absolut det bästa tänkbara.

I champion klassen var 14 hundar anmälda och i motsats till  hur championklassen döms i vanliga fall var det även kvalitetsbedömning innan det var dags för konkurrensen.

Jag hade på förhand bara hoppats på att det skulle  gå bra i kvalitetsbedömningen. Att vi skulle placera oss i den hårda konkurrensen trodde jag inte. Som alltid tycker jag att det viktigaste är att vi har roligt. Det var en upplevelse att få vara med om den här utställningen. Yatzy skötte sig så bra både i och utanför ringen och jag blir extra stolt över honom sådana här gånger.

Den här utställningen visade jag honom och jag är jättenöjd med hur vi samspelade i ringen.

 Yatzy fick ett rosa band vilket betyder  han är av excellent  kvalité. Så här stod det i reglerna: Excellent ska endast ges till en hund som mycket väl motsvarar rasens standard och som presenteras i utmärkt kondition. Visar ett harmoniskt välbalanserat temperament, håller utmärkt klass och har utmärkt hållning. Rosa band.

Domaren Tony Pascoe var  snabb  och mycket kortfattad i det skriftliga omdömet. Så här  tyckte han om Yatzy:

In good order. Moved OK but a little close behind.

Domaren var lika kortfattat i allas omdömen och det behövs nog när man ska döma 109 hundar.

Vann championklassen gjorde Yxsjöstugans Ikaros som senare även  blev BIS denna soliga fredag.

Här kommer några bilder alla tagna av vår personliga fotograf Berit. Tack för att du åtog dig att sitta bakom kameran.

 Championklassen, Yatzy och jag är tvåa från vänster. Längst till höger dagens BIS.

Andra året i Avesta  för en utställning som i år var internationell. Tur med vädret hade vi  för regnet kom på vägen dit och hem. Avestas  två regnskurar placerades lämpligt nog precis när Welsh bedömningen var klar och strax före grupp 8 finalen.

Det var 17 Welsh Springer Spaniel anmälda av dem 8 hanhundar. Fem i öppen klass och  Yatzy i championklassen. Domare var Göran Bodegård  han var snabb och inte generös med CK.

Yatzys uppfödare Tina hade sin vackra Billben's Carl Mikael "Gino" i öppen klass.  Tina hade även en  Flatcoated Retriever i en annan ring så vi hann knappt prata med varandra innan det var dags för Yatzy att gå in i ringen. Men när Tina kom ut efter konkurrensen i öppen klass frågade jag " vill du  visa Yatzy"? Ja tack sa Tina och vi bytte snabbt hund med varandra. Påpassligt fångade min vän Berit hundbytet med min kamera. Bilden finns på fotosidan.

Yatzy skötte sig fint trots det snabba bytet av handler. Tina och Yatzy är vana vid varandra och trivs ihop. Det blev CK och därefter dags för bästa hane. Där vann Yatzy och allt gick så fort att jag inte vet om det var en eller två andra hundar han mötte och  blev bästa hane samt fick sitt första CACIB.

Efter bedömningen av tikarna var det så dags för BIR och BIM och även där var Göran Bodegård väldigt snabb. Yatzy blev BIR och Iagos Zerlina blev BIM.

Det betydde att vi fick vara med om grupp 8 finalen även i år. Då visade jag själv Yatzy och det var fantastiskt att få springa in i en finalring på en så stor utställning. Domare där var Miklos Levente' och vi blev  oplacerade men en underbar upplevelse rikare. Utställningen i Avesta är så  speciell med dalahästar  och folkdräkter i  finalringen.

Domare Göran Bodegård tyckte så här om Yatzy:

Typ och helhetsintryck utmärkt. Mentalitet, ua.

Maskulin välutvecklad vacker hund. Fin konstruktion, hals, front, överlinje. Utmärkt kropp o benstomme. Rör sig utmärkt, bra päls och  färg.

 Här några av alla bilder vi tog i Avesta, en del lite väl stora kanske. De två sista är från grupp 8 finalen.

 

För tredje  året var vi i söndags i Österbybruk på SKK utställning. Solen sken över alla fina hundar i den vackra herrgårdsparken och det var precis lagom varmt.

Det var 26 Welsh Springer Spaniel anmälda och av dem var fem stycken i championklassen. Domare var Nina Karlsdotter.

Jag har inte visat Yatzy sedan i oktober så det kändes lite nervöst innan. Men så fort vi klev in i ringen försvann nervositeten. Yatzy är ju så fokuserad på vad vi ska göra så det är roligt att vara i ringen med honom. Bäst av de fem  championhundarna placerade sig Don's Finn Fel som senare blev BIR. Yatzy  blev fyra med CK.

Domare Nina Karlsdotter tyckte så här om Yatzy.

Typ o helhetsintryck utmärkt.

Maskulint välskuret huvud. Utmärkta ögon, bra öron. Bra hals överlinje och svans. Välutvecklad kraftfull kropp, passande benstomme. Välvinklad, bra steglängd, något trång bak. Välvisad.

 

Vi har nu  bestämt att vi väntar med att ställa ut Yatzy tills i maj när  utställningarna börjar vara utomhus. Nästa utställning blir då troligen SKK:s utställning i Österbybruk.

I söndags var det åter dags för SSRK Bergslagens  januariutställning i Strömsholm. Det var precis som förra året trevlig och rymligt. Så rymligt det nu kan bli på en hundutställning.

Det var 33 Welsh Springer Spaniel anmälda, i champion klassen  två stycken. Domare var Börje Johansson som dömde rasen för första gången.

Yatzy visades av sin uppfödare Tina Ratcovich och han skötte sig perfekt. Det är ganska fantastiskt att se honom så koncentrerad på vad han ska göra.  Han ser ut att trivas i ringen och det viktigaste för oss på utställningar är ju att ha roligt

Efter mycket funderande  placerade domaren Yatzy som 2:a efter Don's Frog In Your Throat. Båda med  CK och i bästa hane blev sedan Yatzy 2:a av  de fem  hanhundar som fått CK.

 BIR blev Geltman's Gentle Guest.

Domare Börje Johansson tyckte så här om Yatzy:

Typ o helhetsintryck utmärkt

Tilltalande helhet välbalanserad o substantiell. Utmärkta proportioner. Vackert maskulint huvud, härligt uttryck. Utmärkt hals överlinje o ländparti. Raka framben i utmärkt kondition. Utmärkt päls, rör sig effektivt.

Bild på de fem hundar som  skall placeras i bästa hane. Yatzy längst till höger.

Det är Word Dog Show i Stockholm i juli och på WSSK Champion Ship 2008 kommer jag troligen att ställa ut Yatzy. Däremot inte på den stora utställningen i Älvsjö, dit planerar jag att åka utan hund.

Men det är långt till sommaren och tills vidare tar vi en utställning i taget. Som  jag sagt förr är huvudsaken att vi har roligt. Det är klart att efter 2 officiella BIR och 2 inofficiella BIR kan man ju alltid få drömma lite.