Utställningar Yatzy 2005

2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012

Förra utställningen fick Yatzy en 1:a och jag var inte nöjd alls. Igår på stora Stockholm fick Yatzy en 2:a och jag var glad , lycklig och nöjd. 

Min målsättning när vi började ställa ut Yatzy som 4 månaders valp var att det är bra miljöträning och så länge han och vi tycker det är roligt så håller vi på. Att det sedan har gått bra har naturligtvis varit en sporre att fortsätta.

Igår var det 8 unghundar anmälda,  sju kom. När Yatzy och jag gick in så kände jag plötsligt att oj nu är vi här  och bara det är stort för mig. Yatzy var jätteduktig igår, han uppförde sig precis som jag ville. Känslan av att vi hade roligt båda två fanns kvar länge efteråt.

Paul Stanton gav 2:a till fyra av de sju unghundarna. Om Yatzy tyckte han så här:

Bra storlek elegant unghund. Behöver tid att utvecklas i kroppen. Bra längd på huvudet önskar mer utfyllnadsparti o under ögonen. Tillräcklig benstomme. Platta tassar kort bröstben. Bra vinkling bak brant skuldra. Rör sig med ineffektivt baksteg. Behöver bli stramare i rörelse och rygglinje . Bra päls och färg. Härligt temperament.

Det här var utställning nummer 10 för Yatzy och att det blir fler är säkert. Men det blir troligen inte förrän  framåt våren eftersom vi flyttar i februari.

Det är alltid lika roligt att träffa andra Welsh ägare och prata om hur våra hundar är. Welshen är en underbar hund, mycket hund i lagom storlek.

 

Höstens först inomhusutställning för oss. Vädret var så fint så det hade varit skönare att vara utomhus.

Yatzy på dagen 18 månader visade upp en sida som jag inte sett i utställningsringen förr. Han var  lite okoncentrerad och  mycket livlig. När vi väntade på omdömet så var jag säker på en 2:a

Men det blev en 1:a och vi kunde pusta ut en stund . Eftersom det bara var två hundar så blir vi  alla fall tvåa tänkte jag.  Men den andra fick en 2:a så busiga Yatzy vann unghundsklassen.

Jag var helt oförberedd på Yatzys uppförande igår, därför hanterade jag det säkert inte på bästa sätt. Det främst när vi skulle springa som han var en aning fladdrig.

Domare Tiina Illukka tyckte så här :

Maskulint huvud med ngt. för mycket läppar o halsskinn. Bra hals och rygglinje. Välvinklad. Bra benstomme. Bra kroppsproportioner. Rörelserna svårbedömda. Behöver mer ringträning. Fin pälskvalité.

Min vän Stina som har cockrarna Nisse o Tindra tog de här bilderna.

Nästan på dagen ett år sedan Yatzys först utställning var det åter dags för WSSK:s clubshow. För första gången var Yatzy i unghundsklass. Det var 11 hundar anmälda i den klassen som  vanns av Benton One More Duck. Han blev senare BIS.

Tina visade Yatzy och jag stod och höll tummarna. När domaren  plockade ut Yatzy bland de fem som skulle placeras så släppte lite av spänningen.

Yatzy blev placerad som nummer tre och domaren Kay Bryant tyckte så här:

Longer cast and taller more rainger type. A little straight in sholder Lovely temperament. Movment OK.

Billben's kennel visade senare upp en uppfödargrupp där Yatzy deltog tillsammans med Billben's Seven up, Billben's Fyra Steg I Det Blå och Yatzys syster Billben's Streamline Women.

Det var första gången för både mig och Yatzy att vara med i en uppfödargrupp. En rolig erfarenhet.

 

Utställningen i Gränna hade lockat många Welsh-ägare. Det var över 90 hundar anmälda. I juniorklass hanar var det fyra stycken.

Den här gången visade jag honom. Jag trodde att han skulle krångla då han reagerade på högtalaren strax innan vi skulle in i ringen. Men så fort vi gick in så var han som vanligt, fokuserad på vad vi skulle göra.

Yatzy fick en 1:a i kvalitetsbedömningen. Till konkurrensen var det tre hundar kvar och Yatzy placerade sig som nummer två med HP. Det är jag nöjd med och vi säger grattis till Yxsjöstugans Ikaros som vann.

Domare John Thirwell tyckte så här om Yatzy:

Pleasing type. Masculine head with good eye and expression. Nice bone. Good neck and shoulder. Would like more forechest. Needs to mature in body. Moved a little close behind

 

Vackra Skokloster var platsen för dagens utställning. Det var en lyckad dag för Yatzy och oss.

Sex hundar var anmälda till juniorklassen och idag visade Tina honom. Hon visar honom jättefint och samtidigt syns det på Yatzy att han trivs och tycker att det är roligt.

Yatzy fick en 1:a i kvalitetsbedömningen. Till konkurrensen var det tre hundar kvar. Till vår glädje placerades Yatzy som 1:a med CK.

Domare var  Desmond J Murphy och han tyckte så här om Yatzy:

Pleasing head. Good overall type. Nice balance. Good movment.

 

Första gången på en utställning i kennelklubbens regi och andra gången i junior klass. Det var bara Yatzy i juniorklass då den andra anmälda hunden inte kom.

Den här gången visade husse Yatzy för första gången och det fungerade bra. Båda såg ut att trivas i ringen och domaren var väldigt trevlig.

Domare var Cindy Petterson och hon tyckte att Yatzy var av mycket god typ men gänglig och behövde växa till sig därför fick han en 2:a.

Cindy sa även fortsätt att ställa ut honom för han kommer att bli  väldigt fin.

 Detaljbeskrivning: Ung hane byggd på längre linjer. Har djup i bröstkorg men behöver tid för breddning. Välväxt fram o bak behöver mogna i förbröst. Långt huvud men fint uttryck, lösa läppar mkt halsskinn. Bra rörelser från sidan behöver stabilisera sig.

 

Utställningen i Hallstahammar var årets första för oss. Det var även Yatzys debut i junior klass.

Även den här gången visade jag honom själv och det gick bättre än sist tycker jag. Det kändes inte så nervöst utan mest bara roligt. Yatzy verkar trivas i utställningsringen så det blir fler utställningar i framtiden.

I juniorklass tillämpas kvalitetsbedömning och hund som får första pris tävlar vidare i juniorkonkurrensklass.

Mitt mål för dagen var  att han skulle få en 1:a i kvalitet och det fick han också. Sen i konkurrensen blev han 2:a av tre junior. Yatzy är nästan tre månader yngre än dem.

Tror att eftersom det var lite hur  Yatzy rörde sig som domaren var mindre nöjd med så kan det bli bättre. Tina har lovat visa honom vid ett par utställningar framöver och hon kan bättre visa fram honom.

Domare Bertil Lundgren tyckte så här:

" 9mån. Redan mkt färdig junior. Bra storlek o prop. Mask välsk huvud m bra uttryck. Bra hals o skuldra, kort överarm. Bra bröstkorg,  stark rygg, lite för brant kors. Välvinklad bak. Bra benst o päls." Sen lite svårtytt om att han inte rörde sig fullt tillfredställande.

Något jag tar på mitt ansvar. Vi behöver ringträna Yatzy och jag. Huvudsaken med utställning är dock ff. att vi ska ha roligt och det hade vi.