Utställningar Yatzy 2011

2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012

Yatzy är nu nästan 7,5 år och jag hade bestämt att det här blir hans sista utställning i championklassen. Alltså skulle det vara extra roligt om det gick bra och det gjorde det.

Domare var den mycket trevlige Börge Espeland från Norge och 21 hundar var anmälda för honom. Sex av dem vara hanhundar.

I championklassen mötte vi som vanligt Mia och hennes Don's Timmy Tomsson som vann och senare även blev BIR.

Yatzy hade en sådan där dag då han skötte sig perfekt. Vi fick excellent och CK och en fin kritik. I bästa hane blev vi trea.

Yatzy tycker ff. att det här med utställning är väldigt roligt. Här träffade han även en domare som gosade och pratade med hundarna så Yatzy trivdes verkligen.

Vi som började ställa ut för att det vara nyttig social träning och vi skulle hålla på så länge Yatzy och vi tycker att det är roligt. Inte trodde jag då 2004 att vi skulle hålla på så här länge. Vi har haft fantastiskt roligt . Dessutom har Yatzy lyckats bra många gånger.

Jag hoppas att vi kan återkomma nästa år i veteranklassen.

Domare Börge Espeland tyckte så här om Yatzy:

Härlig 7 år gammal. Ädelt utskuret huvud god könsprägel. Stram fin bröstkorg o god muskulatur över rygg o. länd . Välutvecklat bakparti. Fina rörelser.

 

Fotona har tagit av Berit Samuelsson, tack för alla fina bilder du har tagit i helgen.

Avesta är något av favorit för oss eftersom Yatzy blev BIR där 2007, 2008 och 2009. Något  BIR hoppades jag inte på den här gången, nu är det yngre hundar som får visa framtassarna .

Det vara bara 13 hundar anmälda för domare Kurt Nilsson varav 7 var hanhundar. En  bra och trevlig domare som kallade Yatzy för gubben. Yatzy sprang slarvigt men fick en chans till vilket inte hjälpte och för första gången sedan de nya reglerna kom blev det inget excellent utan very good.

Det diskuteras och tycks mycket om very  good är en tvåa eller som jag tycker en etta. Det är olyckligt att blått valdes som färg för very good eftersom blått förut  var en tvåa. Men på kritiklapparna stod då excellent och very good, båda kunde man få när man fick en etta.

Jag orkade inte springa tillräckligt fort med Yatzy vilket kan ha bidragit till att han sprang slarvigt. Dumt nog bad jag inte om hjälp med att visa honom, jag tycker ju att det är så roligt och hoppades att jag skulle orka.

Yatzy var som vanligt överlycklig över att vara på utställning. Aldrig trodde jag när vi började ställa ut honom att vi skulle hålla på när han var sju år. Men som jag sagt tidigare vi håller på så länge han och jag tycker att det är roligt.

Domare Kurt Nilsson tyckte så här om Yatzy:

Maskulin utmärkt huvud och uttryck. Välansatta öron god hals bra rygglinje goda proportioner. Tillräckligt bröstparti goda vinklar. Rör sig något slarvigt och bredställt fram.

 

Bara 18 Welsh var anmälda till vackra Österbybruk. Domare Patric Ragnarsson hade 10 hanhundar att bedöma.

Yatzy var som vanligt ivrig  att få gå in i ringen. Han älskar verkligen  det här med utställningar och idag var det även en domarelev så det var två som Yatzy fick hälsa på till hans stora lycka.

Båda tyckte att Yatzy var en typisk spaniel med enorm livsglädje. Det blev excellent och CK och en andra plats i championklassen.

I bästa hane blev Yatzy fyra och jag var som vanligt stolt över min glada vackra hund.

Domare Patric Ragnarsson tyckte så hör om Yatzy:

Kraftfull championhane byggd på fina linjer. Välformat maskulint huvud. Välplacerade öron fina ögon. Bra kraft i nospartiet. Fint pigment o bett. Bra hals tillräckliga vinklar fram stram korrekt överlinje. Kraftfull kropp. Normala vinklar bak. Fin lårbredd. Bra ben o tassar. Bra pälskvalitet, nyttjar svansen maximalt. Härligt temperament rör sig med bra steg från sidan lite kohasigt bak och något bredspårigt fram. Välvisad " Enjoys Life"

Bilderna har jag fått från Emmy, tack.

 

Första utställningen för i år för oss. Dessutom första utställningen med de nya reglerna.

Det var 45 Welsh anmälda för domare Pat Butler-Holley varav tre i hanarnas championklass. Yatzy är för rolig så fort jag satt på honom utställningskopplet tittade han på mig och så började svansen gå som en propeller.

Det är kul att visa en hund som så tydligt visar att han tycker att det är roligt. Yatzy var äldst av alla idag men några ålderskavanker syns knappt och han fick excellent och då blev jag så glad.  När hundarna i championklassen placerades blev Yatzy 3:a med CK och då blev jag ännu gladare för att få både excellent och CK var  det jag hoppats på.

I bästa hane var det sju hundar och Yatzy tillhörde de tre som blev oplacerade. Men huvudsaken är att vi har roligt och både Yatzy och jag gillar utställningar. Jag trodde nog aldrig när han var yngre att jag skulle ställa ut honom när han var sju men vi trivs så vi fortsätter ett tag till.

Domare Pat Butler -Holley tyckte så här om Yatzy:

Lovely dog good head good neck and shoulders. Strong body Strong quarters moved soundley.