Utställningar Yatzy  2006

2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012

Årets  sista utställning var stora Stockholm. Jag som för två år sedan sa att dit ska jag bara åka utan hund, kunde inte låta bli att ställa ut Yatzy i år igen.

Det var 55 Welsh anmälda varav sex i öppen klass hanhundar. Yatzy hade tuff konkurrens då tre av dem jagade sitt sista cert. Vi hade inte mött någon av det andra  fem förr.

Tina visade Yatzy i år  åt oss. Det är faktiskt mer nervöst att stå vid sidan av än att vara i ringen. Tina är så duktig det är alltid roligt att se henne och Yatzy tillsammans. Han var också väldigt duktig men det blev ändå en 2:a i kvalité även i år.

Domare Frank Whyte tyckte att Yatzys bröstkorg behövde bli kraftigare. Det var samma sak som Monica Dreijer sa i Dingtuna i september. Det kommer, han har redan utvecklats i kroppen sedan i somras.

 Frank Whyte tyckte så här om Yatzy:

Pleasing head with good eye color. Good neck and lenght, good bone and feet. Prefer ribs to be more developed. Need more second tight and hockes to be more let down. Though a free mover would like more drive from the rear.

Här alla sex i öppen klass. För en gångs skulle behövde Yatzy inte gå först. Utan han står som nummer två från vänster. Vann klassen gjorde nummer fyra Don's Finn Fem Fel.

 

Årets 5:e utställning var också Yatzys 15:e utställning och jag är så nöjd och glad. Samspelet mellan oss var bra och vi hade verkligen roligt i ringen. Det var 37 Welsh anmälda men bara två i öppen klass.

Yatzy fick en 2:a i kvalité beroende på att som Monika Dreijer sa " det här är  öppen klass och då behöver han ha kraftigare bröstparti. Men det är en otroligt fin och lovande hund du har med ett härligt temperament".

Eftersom jag tycker att det viktigaste är just temperamentet och att vi har roligt så spelar en 1: eller 2:a inte någon större roll. Nu efter så här många utställningar har det hänt att jag varit besviken efter en 1:a både i kvalité o konkurrens. Det är de gånger när jag inte tyckt att vi visat oss bra.

Monica Dreijer tyckte så här:

2 år. Elegant maskulin hanhund, långskuret ädelt huvud. En aning ljusa ögon. Utmärkt pigment vacker hals o överlinje. Utmärkta ben o tassar. Välvinklat bakställ. Rör sig med tillräcklig steglängd. Utmärkt pälskvalité. Fint presenterad.

Bilderna har vår vän Berit Samuelsson tagit.

    

Det var en trevlig utställning vi var på igår. Välorganiserad och lagom med folk och hundar.

Det var bara fyra Welsh anmälda. Samtliga hanhundar, en valp, en unghund och två i öppen klass.

Vi mötte en hanhund som var 11 månader äldre än Yatzy och jag såg ju att han hade mer kropp än Yatzy som är ganska tunn. Han rör sig så enormt mycket att inget fastnar. Kritiken på både Yatzy och den andre var ganska likartad men Yatzy blev placerad som 2:a. Inga HP delades ut.

Jag var något mer nöjd med hur vi rörde oss den här gången men inte helt. Däremot var jag väldigt nöjd med att Yatzy var så fokuserad på mig stunden innan vi skulle in i ringen. Han tittade inte ens efter husse utan såg ut som att nu är det du och jag matte.

Domare Hans Rosenberg tyckte så här om Yatzy:

Maskulin hane, bra proportioner, vackert uttryck, bra huvud, bra hals. Framskjuten skuldra, bra överarm, bra benstomme, ung i sin kropp Rör sig m. underställd bak o samlat fram.

Igår åkte vi till Högbo och tredje dagen av SKK:s internationella utställning. Varmt, mycket folk och många hundar. Långt att gå från parkeringen och väldigt trångt vid ringen.

Det gick bättre i ringen igår men jag känner att det finns mycket att förbättra. Igår rörde sig Yatzy piggare än sist.

Det är hur vi rör oss i ringen  vi behöver bli bättre på. Jag får väl ha egen ringträning på stora gräsmattan inför nästa gång.

Däremot hur Yatzy står framme vid domaren var jag glad över. Han stod så fint och viftade hela tiden på svansen när domaren dikterade kritiken. Det visar ju att Yatzy tycker att det är roligt och det är viktigast för mig.

Det var 15 Welsh anmälda,en till skulle ha varit med i öppen klass tillsamman med Yatzy. Den hanen kom inte så Yatzy var ensam i sin klass.

Domare Claudio De Giuliani var både trevlig och snabb som domare. Skönt i värmen. Om Yatzy tyckte han så här:

Typ o helhetsintryck: Utmärkt

Right size, right head upperline Little dew lap. Right set ears, enough strong topline. Right chest, strong enough gear, enough parallell movement. Right tailcarrige right coatcondition.

Bilderna har Yatzys husse tagit.

        

 

Vi hade ingen bra dag i utställningsringen Yatzy och jag i Österbybruk. Väntan på att Welshbedömningen skulle börja var lång och klockan var 14.40 innan det var vår tur.

När jag en stund innan det var dags tog ut Yatzy för att sätta på honom utställningskopplet gick han tillbaka in i buren och satt sig. Efter en stund tog jag ut honom igen och bytte koppel. Inne i ringen kände jag att vi inte rörde oss bra så det var inte konstigt att det var just det vi fick anmärkning på .

Jag har aldrig sett Yatzy så i utställningsringen förr. Han var inte alls så pigg som han brukar vara. Naturligtvis så funderade jag på vad jag  själv kunde gjort annorlunda efteråt.

Domare var Jostein Halvorsen och han sa att Yatzy inte rörde sig tillräckligt piggt för dagen. För övrigt tyckte han så här:

2 år. Mkt bra huvud. Kraftig benstomme. Bra tassar. Ngt högställd. Passande vinklar bak. Fina färgkombinationer.

Så det var alltså bristen på pigghet i rörelsen som gav Yatzy dagens 2:a i kvalité. Vi kommer igen och är förhoppningsvis piggare nästa gång vi ska in i ringen. Då hoppas jag dessutom att vi inte ska behöva vänta så länge innan det är vår tur.

Drygt fem månader sedan vi ställde ut Yatzy sist var det dags för debut i öppen klass. Plötsligt kändes det som om Yatzy verkligen  är vuxen.

Det var sex hundar anmälda till öppen klass. Tina visade Yatzy och hon gör det så bra. Vi stod utanför ringen och bara njöt av hur duktiga både Tina och Yatzy var. Fast jag som visar honom själv ibland tycker att det är mer nervöst att stå vid sidan om

När Yatzy så fick en 1:a för kvalité släppte spänningen.

I konkurrensen  blev Yatzy placerad som 3:a. Domare David Shields tyckte så här:

Mentalitet u.a.

Dog of pleasing make o shape. Typical head with good eye o expression. Strong muscular neck, nice lay back of shoulder. Good leegs o feet. Pleasing topline o tailset. Niceley rounded quarters, moved well.

Under vintern har vi inte varit på några utställningar pga. vår flytt. Nu är Yatzy anmäld till SSRK:S utställning på Skokloster 20 maj. Han är även anmäld till SKK:s utställning i Österbybruk 3 juni.