Utställningar Yatzy 2007

2004    2005    2006    2008    2009    2010    2011    2012

Igår var det dags för årets sista utställning Stora Stockholm. Yatzy skulle inte in förrän som nummer 30 men vi åkte tidigt för att slippa parkera långt bort och det är inte mycket kö heller så tidigt.

67 Welsh var anmälda och de dömdes av John Thirwell. I Gränna 2005 ställde jag ut Yatzy för honom och då gick det väldigt bra. Den här gången var det dock en enormt stor  konkurrens, 11 hundar i championklassen. Det var mycket fina hundar alla elva, vann gjorde naturligtvis Benton One More Duck som även blev BIR.

Yatzy blev oplacerad men vad gör det han skötte sig helt perfekt och såg ut att trivas tillsamman med Tina som visade honom igår. Vi stod och tittade på och tyckte att han var så duktig. Det är en stor skillnad på vardagsbusiga Yatzy och den vackra skötsamma Yatzy som numera är rena drömhunden i ringen. Oftast är det väl bäst att säga.

Låter det som att jag är stolt över honom så  stämmer det. Jag är mycket stolt och glad över   Yatzy.

Domare John Thirwell tyckte så här om Yatzy:

Maskuline headed dog of full size. Pleasing neck and shoulder. Good bone would prefer  tighter feet. Mature body a little weak in hind quarters.

Här kommer en del bilder som Yatzys husse har tagit. Jag har köpt en extern blixt till min Nikon D40 och det gjorde stor skillnad igår.

Den sista bilden tycker jag är underbar på en  mycket koncentrerad Yatzy och hans duktiga uppfödare Tina Ratcovich. Tack Tina för att du så ofta visar Yatzy åt oss

.

Igår var det dags för årets 11:e utställning för oss. Det var Uppsala Cockerklubbs inofficiella utställning i Jälla. Lika fint arrangerad som förra året.

Det var  fyra Welsh anmälda även i år. Tre valpar, en hane och två tikar i valpklass 1 och så Yatzy i Championklassen.

Pga av sjukdom hade Cockerklubben hastigt fått skaffa fram en annan domare Jan Törnblom och han var trevlig i sitt sätt mot  hundarna. Snabb var han också vilket var skönt för ridhus är inte speciellt varma.

Alla tre valparna ägs av  Margareta Edman kennel Clumbrolds. Jag fick den  stora äran att visa en av tikarna Geltman’s Grand Plaza. En bedårande söt och ljuvlig fem månaders valp.

Alla tre valparna var duktiga i sin utställningspremiär och bäst i rasen valp blev hanen Overday Outward Bound.

Så var det dags att byta hund och ta in Yatzy. Han hade stått hos husse och funderat på hur matte kunde gå in i ringen utan honom så han blev jätteglad över att det var hans tur.

Yatzy skötte sig helt perfekt igår. När det gäller att ställa upp sig och stå kvar så är han fantastiskt duktig.

Det blev BIR med HP. I gruppfinalen  blev vi sedan oplacerade. Den vanns av en Lagotto Romagnolo.

Domare Jan Törnblom tyckte så här om Yatzy:

Maskulin hane, bra skalle, bra nosparti, fina ögon, välplacerade öron. Bra hals, något framskjutet skulderparti, bra bröstkorg. Fin rygg ngt lång i länden. Bra kors o svans. Bra ben o tassar. Bra päls och färg.

Tror det är första gången vi mött en domare som inte  skrivit  något om rörelserna.

Jag är nöjd  med dagen för som jag sagt så många gånger förr att det viktigaste är att Yatzy och vi tycker att vi har roligt. Och det har vi alla tre. Att vi sedan får bra kritik och som i år har haft ett fantastiskt år i utställningsringarna är bonus.

Det var dessutom otroligt roligt att få gå in i ringen med en valp igår. Det gör jag gärna om. Bilden från valpklass ett har Yatzys husse tagit.

I söndags var vi på årets sista utomhusutställning. 31 Welsh var anmälda varav hela 6 stycken  hanhundar i championklassen.

Domare var Tatjana Urek från Slovakien och hon delade bara ut max två CK i varje klass. Yatzy blev 3:a så vi fick inte vara med i bästa hane den här gången. Men att placera sig som trea i en så pass stor grupp mycket fina championhanar med fin kritik är jag väldigt nöjd med.

 Domare Tatjana Urek tyckte så här om Yatzy:

Correct head and expression. Sissorbite. Good lenght of neck. Correct topline and tailset. Good dept of chest. Correct angulation. Good quality and colur of coat. A bit narrow behind. Very good temperament.

 Bilderna  som visar championklassen har Berit tagit.

 

I söndag var vi till Högbo på  SKK utställning. 20 Welsh anmälda varav 11 var hanhundar, 3 i championklassen.

Det kändes som tufft motstånd även om det bara blev Yatzy och Geltman’s Gentleman i championklassen. Båda fick CK med Geltman's Gentleman som 1:a. Domaren Filip Johnsson var generös med CK, när det var dags för bästa hane var det sex hundar kvar. Vi blev avtackade men jag  var nöjd eftersom kritiken var fin och jag tyckte att det fungerat bra i ringen.

Yatzy är väldigt lätt att ställa upp, det gör han i stort sett självmant. Nu verkar det som vi fått ordning på hur vi rör oss också. Jag är mycket glad över orden "utmärkta rörelser från sidan".

Efter vårt första varv i ringen när jag ställde upp  Yatzy var domarens första ord, det här är en glad kille ser jag. Filip Johnsson är inte den första domare som sagt så om Yatzy.

Så här tyckte domare Filip Johnsson:

Typ och helhetsintryck utmärkt

Maskulin hane med härligt uttryck. Utmärkt hals. Välvd i rygglinjen i rörelse. Välvinklad fram o bak. Ngt lång i ländpartiet. Utmärkta rörelser från sidan, trång bak. Mkt glad o livlig.

Här några foton tagna av Yatzys husse.

 

I lördags var det dags för WSSK:s årliga club-show, denna gång på vackra Ängsjö. Det var 160 hundar anmälda och det blev en trevlig dag i soligt väder. Allt var väldigt välordnat och då gör det inte något att det blir en lång dag.

Yatzy var anmäld i  championklass och där var det 14 hundar.  Klassen vanns av Benton One No More Duck som sedan även blev BIS. Yatzy tillhörde de 9 som blev  oplacerade. Men han skötte sig bra och både vi och Tina som visade honom var nöjda med honom.

Domare David  Howarth tyckte så här om Yatzy:

Good dog excellent type, good eyeshape, good reach of neck. Not so width  and deep in chest. A little long in body, god quarters, moved well.

Tillsammans med tre andra  visades även Yatzy i uppfödargrupp. Det var andra gången vi var med om det och jag tycker att det är roligt. Uppfödargruppen vanns av kennel Benton.

I kennel Billbens grupp var följande  hundar:

Billben's Boom Boom, Billben's Ulla Winblad, Billben's Carl Mikael, Billben's Ebba Grön.

Här några bilder den första på 10 av de 14 hundarna i championklassen. Yatzy och Tina är nummer två från vänster. Sedan två bilder på vår uppfödargrupp.

En välordnad utställning med 370 hundar anmälda. Av dem bara 12 Welsh så visst var förhoppningarna ganska stora att Yatzys debut i championklass skulle gå riktigt bra. Hoppet ökade ytterligare när en av de uppfödare som fanns på plats sa innan bedömningen idag blir väl Yatzy BIR.

Men när jag skulle springa lite innan med honom tyckte jag att det var något som inte stämde och det visade sig tyvärr vara rätt. Domaren Ann Carlström  ville att vi skulle ta ett extra varv eftersom han markerade med vänster bak. Efter det varvet bestämde hon sig för att Yatzy var halt och ej kunde prisbelönas. Synd men samtidigt har jag vid flera tillfällen tyckt att domare felaktigt släppt igenom hund som haltat. Jag anser att en halt hund inte går att ge ett rättvist omdöme och det gäller naturligtvis även min hund.

Vad som orsakade hältan är jag inte säker på men jag tror att han slog i baktassen under den vilda framfarten efter en sork dagen före. Nu är han helt återställd.

Yatzy var den enda hunden i championklassen. Domaren gav bara CK till en enda hund och det var en hane i öppen klass. Grace Image Lovers Live Longer som fick sitt andra cert och blev dagens BIR.

Nu har vi i alla fall klarat av debuten i championklass och det finns trots ett KEP ljuspunkter. Yatzys husse gav oss beröm för hur vi skötte oss i ringen och kritiken var fin även från domaren.

Domare Ann Carlström tyckte så här om Yatzy:

Maskulint huvud med bra längd. Mörka fina ögon, mkt bra hals o rygglinje. Långt ländparti, lagom vinklad. Markerar vä bak. Utmärkt pälskvalité. KEP pga. hälta.

Bilderna har Yatzys husse tagit.

I lördags var det första gången vi åkte till Dalarna på utställning. SKK Dalarna arrangerade en tvådagars utställning på Avestavallen. Väldigt välordnat med stora ringar och gott om plats, så vi åker gärna dit igen.

Det var 20 Welsh som ställdes ut för domare Fredrik Norgren. Yatzy visades av sin uppfödare Tina Ratcovich.

Fredrik Norgren var sparsam med CK och före öppen klassen hade han bara delat ut HP. I öppen klass hanar var det fyra stycken. Yatzy mötte då Eventide's Sir Sullivan, Freckles Vilde-Ville "Grus" och Smörsoppens Hot Shot "Eros". Alla fyra fick en 1:a i kvalité. Därefter placerade domaren Yatzy som 1:a med CK, Grus som  2:a med CK och Eros  som  3:a.

Yatzys fina rörelser var avgörande där och som det sedan visade sig räckte det långt. Det var bara en champion hane SU(u)CH Don's Frog In Your Throat. Yatzy har mött honom tidigare med aldrig placerat sig före honom.

Men det var vår dag så när det blev dags för bästa hane blev Yatzy BH 1 och Grus BH 2.

Cert och championat till Billben's Boom Boom och glädjetårar hos Yatzys matte. Domaren blev glad att få höra  av ringsekreteraren att  Yatzy dessutom är SVCH.

Sedan var det bara att vänta på bedömningen av tikarna. Bästa tik blev Smörsoppens Mynta som också hon tog sitt tredje cert och blev  champion. Fredrik Norgren blev väldigt glad över att han prickat in två championat på samma utställning. Han sa även att  standarden på  utställningens hundar var väldigt hög.

Så var det dags att utse dagen BIR o BIM. Än en gång visade Tina Yatzy så fint, det ser ut som han flyter fram när man står vid sidan av ringen. Domaren valde alltså Yatzy till dagens BIR. Det var Yatzys andra BIR på fem utställningar i år.

Domare Fredrik Norgren tyckte så här om Yatzy:

Typ o helhetsintryck utmärkt. Storlek bra,  kraftig.

Prop. uttrycksfullt maskulint huvud. Bra ögon o öron, bra hals. Lätt markerad  manke, bra rygg. Bra benstomme o tassar, utvecklat förbröst. Bra lår, måttliga vinklar bak, bra has. Parallella vägvinnande rörelser, bra påskjut. Bra temperament och arbetslust, bra päls.

Här är några bilder på Yatzy och Tina. Se hur det faktiskt springer i takt på första bilden.

Tack Tina för att du kom och visade Yatzy även i lördags.

         

Jägarhyddan ligger vackert mellan Edsbro och Rimbo och det var självklart för oss att åka dit på den inofficiella  utställningen som Norrtälje lokala kennelklubb arrangerade igår. Närmare kan vi nog inte få till en utställning.

Solen sken och tur var väl det, för det blev en lång väntan innan vi skulle in i ringen. Yatzy var ensam Welsh och sist ut i ring två. Före det hade grupp 2  hundar och alla andra raser i grupp 8 bedömts. Samt finalen i grupp 2.

Att få ett BIR när man är ensam Welsh är inte svårt. Vi fick dessutom ett HP och domaren Kristel Smedberg-Tengvall som beundrade Yatzys vackra päls extra mycket sa att vi var duktiga. Skönt att höra för jag har verkligen tränat och försökt att bli bättre på att visa Yatzy.

Strax efteråt var det dags för final i grupp 8. Första gången Yatzy och jag var med om det och det var fantastiskt att springa där med ett 10-tal andra hundar. Vilken härlig känsla. När domaren började plocka bort de hundar som inte skulle placeras tror jag att jag slutade andas. Men vi placerades som reserv och jag blev ännu gladare. Yatzy fick en smula rostbiff som jag hade i fickan. Annars så får han ingenting när vi är i ringen.

Domaren Kristel Smedberg-Tengvall tyckte så här om Yatzy:

Treårig hane, vacker profil bra uttryck, korrekt bett, snygg topline, välvinklad, rör sig bra, vacker päls.

Här några  bilder tagna av Yatzys husse

 

Igår var det dags för SSRK Östras maj-utställning som i år  var förlagd till Almare Stäket. Gott om plats och bra väder så det blev  en härlig dag i vacker omgivning.

Eftersom det var domarbyte kom inte alla anmälda hundar. I öppen klass var dock alla tre på  plats. Yatzy fick möta Don's Tuffa Tider och  Smörsoppens Tjatte. Ingen av dem har vi mött tidigare.

Att stå snyggt gick bra men det är när vi ska springa som vi som vanligt har problem. Jag har fått en del tips med mig som jag ska tänka på till nästa gång. För jag ska lära mig att visa Yatzy snyggt och om vi bara tränar så kommer det. Jag tycker att det går  bättre i år än det gjorde förra sommaren. Då ville han bara ut ur ringen och hälsa på folk.

Domaren  Meriel  Hathaway placerade Figge, Smörsoppens Tjatte som 1:a med CK. Yatzy blev 2:a och Don's Tuffa tider 3:a.

Det är jag nöjd med, liksom kritiken som Yatzy fick.

 Domare Meriel Hathaway tyckte så här om Yatzy:

Plenty to like about this mature male. Attractiv head really bright intelligent attitud. Mature body. Good bone and feet. Good coat. Good markings. Very happy on the move.

Den här bilderna på Yatzy och mig i ringen har  tagits av Cia Lindroth. Det finns även ett foto som Cia tagit på fotosidan.

     

I går morse var det dags att åka till Österbybruk för utställning. Eftersom det var över 3000 hundar anmälda så var vi lite fundersamma på hur det skulle fungera med parkering och annat.  Men allt gick väldigt smidigt.

Sammanlagt 37 Welsh var anmälda. Det var nio hundar i junior och unghundsklass innan det var dags för öppen klass och Yatzy. Då hade domaren Bertil Lundgren delat ut 4  stycken 2:or och bara ett CK.

Yatzy ställdes ut som junior för Bertil Lundgren och då tycket han om Yatzy. Det var  vår uppfödare Tina som visade Yatzy och den andra hunden som skulle varit i öppen klass hade blivit champion så det vara bara Yatzy i öppen klass.

Yatzy hade lite skutt för sig direkt och jag hann tänka är han på det humöret idag. Men Tina är så duktig på att visa hundar så snart skötte han sig bra. Det blev ett första pris med CK och vi var så glada.

När det så  var dags för bästa hane så var det alla  hanarna (6?) från championklassen och Yatzy samt Clumbrolds Bartender som fått CK  inne i ringen. Då höll jag andan och tummarna. Skulle Yatzy placera sig och få sitt andra  cert?

Ja det gjorde han som  bästa hane fyra och certet var vårt. Tack Tina för att du visade Yatzy så fint igår.

Domare Bertil Lundgren tyckte så här om Yatzy:

Typ o  helhetsintryck utmärkt

Bra storlek, utmärkta  proportioner, vackert välmejslat huvud, bra hals o skuldra. Välvinklad m kort överarm. Bra bröstkorg vacker rygglinje. Välvinklad bak, rör sig med bra steg, vid i fronten, bra benstomme . Utmärkt päls med fin färg.

Årets andra utställning och det kände minst sagt pirrigt. Eftersom det gick så fantastiskt bra förra utställningen så  fanns dels förhoppningar på att det skulle gå  riktigt bra. Men också rädsla för att det inte skulle gå bra alls vilket hade varit lite snopet efter succén i Strömsholm.

Igår var det jag som visade Yatzy och det var bara en hund till i öppen klass, Smörsoppens Hot Shot.  För honom var det första gången i öppen klass. I Championklassen var det hela sex hundar.

Yatzy stod snyggt direkt vi kom in i ringen och efter att domaren Merja Järnstedt titta på hundarna var det dags att springa två varv. Det gick hyfsat men sedan när domaren skulle titta lite närmare på Yatzy bestämde han sig för att bli mer än lovligt social. Yatzy gjorde sig till ordentligt och som tur var blev Merja Järnstedt smickrad och tyckte att han var så charmig. Kan väl erkänna att jag inte tyckte att han var det just då.

 Nästa gång han skulle röra sig blev det inte bra utom korta bitar. Dessutom fick han syn på husse och funderade på att rymma till honom. När jag så stod framför domarbordet och väntade medan kritiken skrevs så gissade jag på en  2:a. Men när Yatzy  står uppställd så är han alltid duktig och det var han igår med. Vi fick ett rött band och jag andades ut och vi gick åt sidan.

 Det blev ett första pris och det är jag nöjd med. Man kan inte få CK med en översocial hund som dansar fram lite hur som helst. Men gissa om vi ska träna tills nästa gång. Yatzy har aldrig varit så förtjust i en domare förr. Däremot  har det hänt en gång tidigare att han skuttat lite väl mycket i ringen.

Domare Merja  Järnstedt tyckte så här om Yatzy:

Trevlig hane med goda proportioner. Bra huvud Tillräcklig benstomme. Kunde vara bättre vinklad fram. ganska bra bakställ. Utmärkt päls rör sig aningen slarvigt fram och borde lugna ner sig lite under rörelse. Roligt temperament.

När vi var klara sa Merja Järnstedt att  Yatzy behöver "träna lite på hur han rör sig i ringen men han har något visst, något så  sött o fint i sig"

Så även om Yatzys matte och husse inte blev charmade av hans uppförande igår så blev domaren det och det var ju tur det.

De här bilderna har jag fått från Annika Varbäck. Tack för dem .

 

Ja vad ska man säga mer än att vi fått en drömstart på utställningsåret 2007. Jag som nästan tänkt ställa in den här utställningen för att jag har varit så förkyld. Som tur var kunde Yatzys uppfödare Tina Ratcovich visa honom.

Det var 30 Welsh anmälda. I öppen klass fem varav tre kom. De två som Yatzy mötte var Julitas The Norse Quest och Mestonia Marcel, båda var ute efter sitt sista cert. Så jag trodde att någon av dem skulle vinna, men hoppades naturligtvis.

Yatzy vann öppen klass med CK. I bästa hane mötte han SU(U)CH Yxsjöstugans Ikaros och  LPI SU(U)CH Smörsoppens Simba. Yatzy vann och certet var klart.

Så var det dags för BIR o BIM och Yatzy mötte  då SU(U)CH Freckles She's A Lady och Yatzy blev BIR. Tack Tina för att du visade honom så fint.

Domare var Åke Sjöström och han tyckte så här om Yatzy:

Utmärkt typ. Maskulint huvud m bra uttryck. Hals m bra resning. Bra rygg o kors. Djup underlinje. Välvinklad fram o bak. Bra päls o färg. Vackra ben o tassar. Rör sig med bra påskjut.

Här kommer fyra bilder från vår stora dag.