Mysak berättar Nov 2022

April -20    Maj -20    Juni -20    Juli -20    Aug -20    Sept -20    April 2021

 

 

16 oktober

Mysak berättar: Oktober och då är det höst vilket betyder en del jobb i trädgården. I augusti beställer matte varje år massor av tulpanlökar utan en tanke på att dom ska ner i jorden.
Det är husses jobb fast jag har faktiskt erbjudit mig att hjälpa till med själva grävjobbet. Men husse använder ett lökjärn och tycker att det räcker om jag håller honom sällskap. i år var det 87 lökar som skulle planteras, det blir fint till våren sa matte.
Idag har vi haft besök av hela familjen A från Uppsala. Söta Isa med långa öron, fluffiga Luna och lille  Neo. Han är inte så liten längre och fluffig men inte i samma färger som Luna.
Vi har bland annat spelat med ett av mina plockspel. Isa först hon var så lycklig att hon nästan pep. Duktig är hon även fast det var länge sedan.
Neo och Luna tittade på men det verkade inte som om dom lärde sig något för dom fattade inte riktigt. Bättre lycka nästa gång.
Sist ut var jag och liksom Isa är jag proffs.
Jag fick en kasse med presenter. Två stora ben och två påsar godis det är sådant som dom fluffiga agilityhundarna har vunnit.
Godiset har matte ställt undan och benen har jag grävt ner i mattes säng.
Bild på mina hundvänner nedan.

En rolig dag, nu tror jag att jag ska sova framför brasan .                                                                                                                      

 

23 september

Mysak berättar: Det finns spöken när det är mörkt. Inte bara ute utan inne i sovrummet. Jag vaknade av något stort som flög omkring i mörkret och lät läskigt. Jag var tvungen att väcka matte. Normalt hoppar jag bara upp och lägger mig nära. Men nu ville jag att hon skulle få veta att det fanns ett flygande spöke.
På morgon berättade husse att han hade sett att det var en fladdermus. Då var den borta men kom tillbaka när det blev mörkt.
Så det blev några timmar nära matte igen.
Morgonen därpå satt fladdermusspöket i duschen. Då bar husse ut den.
Nu är det lugnt på nätterna.

 

22 juni

Mysak berättar. Visst blir man glad av sommaren. Det händer så mycket nästan var dag. Men det som hände igår tyckte matte inte var så kul.
Husse och matte satt och fikade när jag upptäckte något mellan staket och björken utanför staketet. Matte som är en misstänksam typ rusade dit för att kolla så det inte var en orm. Hon sa något att man aldrig vet vad Mysak hittar på. Det beror på att hon en gång hittade mig i dammen när jag försökte lära en padda simma.
Igår var det fågelholken som trillat ner på marken och en liten hjälplös fågelunge, flugsnappare låg där och pep. Jag ville ta hand om den men matte påstår att det är farligt att bita i ett Gunnebostängsel så hon kallade på förstärkning dvs. husse och ett koppel.
Sådana där gånger är min matte starkast i världen, hon tjuvhöll mig en dm från staket tills husse kom med ett koppel. Sen var det roliga slut för min del. Husse satte fast holken på stammen. Nu är ungen återförenad med sina föräldrar .