Mysak berättar Maj 2020

April -20    Juni -20    Juli -20    Aug -20    Sept -20    Nov -20

2021

Här sitter jag på bordet som det egentligen ska vara en kaffebricka på och bara njuter. Visst är det härligt med vår? Vi är ute nästan jämt och det bästa är att ytterdörren står öppen så att jag kan gå in och kolla var matte är. Ja gå in kan jag alltid eftersom jag kan öppna dörrar men det blir ofta ett tjat om att jag borde lära mig att stänga dörren efter mig när det är kallt ute.

Den första welshen som bodde här hette Yatzy, jag har tyvärr aldrig träffat honom men det vara en klok hund det har Saga sagt. Dessutom har jag läst en del här på sidan Yatzy-nytt. Bland annat har Yatzy sagt att all hundar bör ha ett berg och jag håller med. Titta här så praktiskt att sitta på berget med utsikt åt alla håll.

Vi har ett stort berg till men det  är utanför staketet mot skogen så dit får man inte gå utan att husse eller matte är med. Orättvisst nog dräller det av både katter och rådjur där, dom får tydligen gå som dom vill.

Nedanför berget har jag i vår börjat en ordentlig utgrävning. När jag började med den kunde jag hålla på väldigt länge innan någon dvs. matte upptäckte vad jag höll på med. Matte och jag var ensamma hemma och matte blundade mot solen och njöt av vårvärmen.

Efter en lång stund märkte hon att jag var försvunnen. Då ropade hon Mysak och trodde att jag skulle komma direkt. Jag är trots allt världens bästa på inkallning. Men den här gången kom ingen Mysak. Till slut reste sig matte och började leta efter mig. Men tomten är stor och hon gick åt fel håll så det sista stället hon letade på var där jag var. Eftersom jag hade jord i öronen hade jag inte hört henne.

Matte är rätt tolerant så hon hämtade bara ett kompostgaller och lade över värsta groparna så att ingen skulle trilla ner  i dem. När jag sedan badade mina leriga tassar i dammen var hon inte fullt så tolerant.

Det dröjde ett par dagar innan husse såg min stora utgrävning som då blivit ännu större. Man kan väl inte säga att han blev glad. Sorkarna är inte heller glada dom bor där jag gräver.

.

En skog nära tillhör väl också sådant som en hund ska ha. Här är några bilder från en promenad som matte och jag gick i skogen en dag. Det var så skönt och eftersom matte inte kunnat gå i skogen på väldigt länge var det extra mysigt.

Här bredvid eller snarare i rabatten brukade Saga ligga. Nu får jag ta hennes plats.

Matte säger att när jag ligger så här så mår jag bra. Hon undrar om andra raser sover så här.

Just nu ligger jag extra mycket hos matte. Jag tror att hon behöver det.