Mysak berättar Juni 2020

April -20    Maj -20    Juli -20    Aug -20    Sept -20    Nov -20

2021

Nu är det sommar säger matte och då ska man vara ute så mycket det bara går. Ytterdörren ska vara öppen om jag får bestämma. Fast i annat fall så öppnar jag den själv .

Ska vi börja med sånt som inte var så kul. Det har med min sorkjakt att göra jag kan väl säga att jag avråder alla från att gräva för mycket. Helst bör man inte gräva alls säger husse och matte.

Min sorkjakt slutade med ett besök hos min veterinär. Jag hade överansträngt musklerna i nacken. Nu blev det lite komplicerat eftersom matte och husse är i något som kallas riskgrupp. Men det löste sig så att min veterinär Annelie kom ut på parkeringen och hämtade mig. När jag var klar gick hon ut med mig igen. Då hade jag även fått klorna klippta något som husse blev jätteglad över.

Jag fick medicin att ta i två veckor. Om jag lät bli att gräva, nja inte riktigt så det blev väldigt mycket koll på vad jag gjorde. Husse lade kompostgaller över de största utgrävningarna och senare fyllde han igen dem med jord. Lite väl onödigt eller hur. Nu är jag pigg och har upptäckt att man kan göra annat än att gräva sork.

Hjälp husse kommer!!!!!

Jag älskar at åka bil och om det inte går på annat sätt kan jag nöja mig med att bara sitta i bilen här hemma

Jag är ju inte så där överdrivet förtjust i sopbilen som kommer varannan vecka. Förut var det ju Saga som skällde på den och höll den på avstånd. Nu får jag klara av sådant själv fast jag går inte upp till staketet.

Nu har det dykt upp något värre det som husse kallar fiberfolket. Dom kommer lite då och då och har hemska maskiner som både låter och blinkar. Som tur är så blir det bara sista biten in till huset som dom kommer att vara hos oss. Men jag ser och hör dom. Hörde att husse pratade om att dom ska borra under vägen före och efter vår tomt. Låter inte det läskigt?

Nu tycker jag att vi pratar om trevligare saker än hemska maskiner. Fåglar är väldigt intressanta tycker jag. Jaga fåglar är min nya hobby och det får man inte ont i nacken av heller. Men det verkar som om dom har lite svårt att veta om dom ska vara inne heller ute. Eller högt eller lågt jag har mycket jobb med att hålla ordning på dem.

Ute är det ganska lätt att hålla ordning dem ja utom den retsamma sädesärlan som flyger jättefort. Jag hinner aldrig ikapp den.

 

Inne är det lite lättare. Vid två tillfällen har vi haft blåmes inne. En dag var jag snabbare än husse och tog den försiktigt i munnen och bar ut den.

Man kan råka illa ut om man blir riktigt fågelgalen. Det hände igår när det satt en unge till en gulsparv i buskarna utanför staketet. Jag blev riktigt vild och försökte gräva mig ut och samtidigt bita sönder staketet. Då var det mattes tur att bli vild och galen. Jag åkte in och fick utegångsförbud i flera timmar.

Annars är matte och jag väldigt sams som när hon ville fotografera mig inför min 7 årsdag. Du kan sätta dig i fåtöljen föreslog matte. Så här sa jag och såg glad ut.

Efter det hoppade jag upp i soffan och såg ännu gladare ut.

Den här bilden blev matte väldigt nöjd med

Här har dom börjat trimma mig. Husse säger att jag har älgskägg eftersom jag inte vill att han klipper under hakan.

Det är skönt och avkopplande att sova ute tycker jag.