Mysak berättar Augusti 2020

April -20    Maj -20    Juni -20    Juli -20    Sept -20    Nov -20

2021

Det händer en hel del på sommaren men ingen har tid att gå in och skriva på datorn.

Gissa vad jag stirrar på ? Jag satt så länge att matte sa att snart får du nackspärr. Varken matte eller husse förstod var jag stirrade på förrän det flög ner och landade några björkar bort. Först dit var jag sedan kom matte som trodde att det var en fågelunge. Matte trodde att jag skulle skada den när jag försökte riva staketet. Men det var en liten fladdermus och jag som aldrig sett en sådan blev vansinnig, mattes ord. Det blev som vanligt när jag hittat en olämplig lekkompis. Jag åkte in och fick vara inne tills jag lugnat ner mig. Matte är så rädd att jag ska skada staketet eller om det är mig hon är rädd om.

Det här är en hare som matte påstår heter Herman. Han är vuxen och bor på åkern var kväll nära köksfönstret. En annan hare modell mindre trodde att den bodde hos oss. Första gången vi såg den var en morgon precis när vi hade vaknat. Husse hämtade tidningen och på väg in höll han på att bli omkullsprungen av en harpalt som kom i hög fart. Efter kom jag i nästan lika hög fart. Harpalten som matte senare döpte till nystanet försvann under grinden. Tyvärr kommer jag inte under den.

Sedan fortsatte det där lilla nystanet att tro att den bodde hos oss. En dag blev det riktigt dramatiskt flera gånger. Samtidigt som vi såg att Berits bil kom på gästparkeringen kom nystanet farande  åt samma håll. Jag reagerade blixtsnabbt men nystanet försvann under dasset. Lämpligt nog öppnade husse grinden för  Berit och jag smet ut och uppför lagårdsvägen. Då blev matte vansinnig och kallade husse för idiot. Flera gånger men det var ju ingen fara jag kom tillbaka. Min matte blir lite onödigt vansinnig ibland.

På kvällen var det dags igen. Vi skulle gå ut snabbt innan det var sovdags. Regnet vräkte ner men jag fick upp ett spår av nystanet. I såna lägen hör inte jag matte. Det var Berit som höll på att råka illa ut när först nystanet och sedan jag kom i full fart över berget. Vi snuddade nästan henne. Ännu en gång försvann nystanet under dasset. Den här gången försökte jag krypa efter men det gick inte. En mycket ilsken matte kom och sa nu går vi in. Men en blöt hund är ganska hal så det tog en stund innan vi fick kontakt. Matte muttrade när vi kom in och du som ska vara bäst i världen på inkallning.

Vi har rådjur också, hela åtta stycken. En stor med tre kid, en annan stor med två kid och så en råbock. Men alla dom håller sig på andra sidan staketet. Vi har ekorrar också men dom är alltid så högt upp.

Det är väldigt skönt med en egen damm när man blir upprörd av alla djur.

Matte säger ju ofta att Welshar är så bra på att kommunicera. Här pratar jag med Berit och matte blev så glad över bilderna. Jag är faktiskt jätteduktig på att förstå och göra mig förstådd

En kväll gick matte ut med kameran för att fota blommor. Men det blev några bilder på mig med. Matte hoppas att nästa sommar när jag har fyllt 8 år ska hon ställa ut mig som veteran. Enligt henne är både hon och jag veteraner då.

Så här ser det ut när jag tycker att vi ska gå upp och lägga oss .

Mattes stolthet fuchsian  som är 21 år , alltså tre gånger så gammal som mig. Men jag vet att matte är väldigt stolt över mig med.