Mysak berättar September 2020

April -20    Maj -20    Juni -20    Juli -20    Aug -20    Nov -20

2021

Den första Welshen som matte och husse hade hette Yatzy. Honom har jag inte träffat men han sa mycket bra saker som sedan Saga har berättat för mig. Exempelvis sa Yatzy att alla hundar borde ha en damm och det håller jag med om. Jättebra när man kommer hem från en långpromenad och behöver dricka och svalka sig. Husse går  jättelånga promenader med mig efter frukost varje dag. Drar frukosten ut på tiden brukar jag lite diskret tala om att det är dags att gå ut. Jag kan putta lite försynt på husse eller så går jag ut i hallen och ställer mig och stirrar på mitt halsband och koppel.

Ibland möter vi folk som vi stannar och hälsar på. Om det är någon som husse vill prata länge med sitter jag snyggt vid hans sida och väntar. Matte säger att det är nyttig passivitetsträning.

Jag tycker mycket om att vara ute gärna med sällskap. Det kan ju hända saker på vägen som jag måste kolla. Eller så kan vi få besök. Vi har nyss haft besök av bästa besöket Berit som alltid stannar ett par dagar.

När matte och Berit äter frukost får jag alltid ost. Där finns en Yatzyhistoria om ost. Yatzy  fick alltid en ostskiva av mattes mamma som kallades nonnon. Men så en dag tyckte nonnon att det var lite snålt och bestämde att hundar bör få två ostskivor. Nu när Berit var här bestämde hon att eftersom det var brittsommar skulle jag få tre skivor ost. Tyvärr har Berit åkt hem och matte säger att brittsommaren är slut.

Innan Berit kom var vi till veterinären i Knivsta. Mina klor behövde klippas och eftersom matte är i riskgrupp blev jag hämtad ute på parkringen av J. När vi kom tillbaka hade jag inte bråttom  till matte utan tycket att J och jag skulle gå en promenad. Fina klor hade jag och jag hade skött mig väldigt bra.

Titta på den här bilden. Så liten var jag när jag flyttade hit. Det är 7 år och en månad sedan och jag var bara elva veckor. Då var jag en liten valp men matte hon kallar mig ff. för valpen. Antagligen för att jag troligen är husets sista valp.

Matte säger att har man skinnsoffa och hundar är det lämpligt med en filt i soffan. Saga har lärt mig att man ska bädda med filtarna. Det tycker inte matte men jag gör som Saga har lärt mig.

Matte säger också att jag alltid gör henne så glad. Minst 25 gånger om dagen gör jag henne så glad och lycklig. Även när jag bäddar i soffan eller någon säng. Matte och husse tycker att utan mig skulle livet vara mycket tråkigare.

Det har varit väldigt lite med besök i sommar pga. av  det där med Corona, riskgrupp och karantän. Men här väntar jag på ett väldigt roligt besök från Uppsala. Fem människor och hundarna söta Isa och fluffhundarna Luna och Neo. Tyvärr regnade det så vi satt ute på altanen under markisen så det blev inte så mycket spring och bus.

Matte bad husse att fotografera henne och favoritrosen Astrid Lindgren. Rosen är i sommar högre än matte som är 169 cm Då ville jag med vara med.

Det har varit väldigt mycket djur här i sommar. Idag i skogen såg vi spår efter vildsvin men dom vill vi inte möta. En liten blåmes flög in och satte sig under matbordet. Där ska den inte vara sa både matte och jag. Matte ville ha den men jag tog den försiktigt i munnen och bar ut  den. Jag gömde den långt inne i en buske.

Så har vi haft fladdermusen som bodde i björken. Harar, både vuxna och den lilla harpalten som bodde i vår trädgård ett par dagar. Liten som ett nystan men otroligt snabb.

Mest har vi haft rådjur här varje dag. En vuxen med tre kid och en annan vuxen med två kid. Sen någon gång en som husse sa var en bock. Matte blir lite orolig när dom ska gå över vägen men den vuxna håller noga reda på kiden.