Mysak berättar April 2020

Maj -20    Juni -20    Juli -20    Aug -20     Sept -20    Nov -20

2021

Nu är det bara jag som är hund här i huset. Jag tror att det är jag som bestämmer sådant som det var Saga som bestämde över tidigare.

På den här hemsidan har husets hundar alltid fått skriva, den äldste alltså. Först var det Yatzy som skrev på Yatzy-nytt sedan Saga som funderade på Saga funderar. Jag har senaste året skrivit helt kort på Welsh i Sveriges sida på FB under rubriken Mysak berättar. Nu har jag fått en egen sida här där jag kommer att berätta om hur livet som egen hund är.

Det är lite ensamt ibland utan min bästa kompis vi var ju alltid bredvid varandra. När Saga hade somnat hos veterinären hämtade husse mig så att jag fick komma och säga hej då. Jag nosade försiktigt runt hela Saga och då förstod jag att vi skulle lämna henne och inte ta henne med oss hem.

Det är sorgligt för oss alla tre och jag försöker trösta matte och husse. Alla säger att det är tur att dom har mig. Matte säger att risken är att jag blir bortskämd. Jag hade nog heller haft Saga kvar än att bli bortskämd.

Jag har en koja under mattes skrivbord. Matte lade Sagas filtar där men dumt nog tvättade hon dem först så dom luktade bara tvättmedel. Då hämtade husse Sagas fäll som låg i bilen och lade den i min koja. Den luktar Saga och jag ligger gärna på den.

Sagas fåtölj i sovrummet är nu min tror jag. Det har bara varit Saga som sovit i den, jag har aldrig legat där. Men nu sover jag i den. Jag har även upptäckt att det går bra att titta ut om man ställer sig upp. Det har börjat smyga omkring en svart lurvig katt här och den håller jag koll på.

Våren är blå påstår matte. Innan gräset blir grönt blommar mängder av blå blommor här.

Husse krattar löv och jag övervakar jobbet. Ibland tar vi en paus och går i skogen. En dag när vi var på väg hem mötte vi en pytteliten harpalt.  Vi satt och tittade på varandra en liten stund innan palten skuttade iväg.

Sedan vi mist Saga har jag trimmats. Nu pratar matte var dag om kloklippning. Jag tycker att det är bättre att dom krattar löv. Kloklippningen är dessutom komplicerad eftersom varken husse eller matte klara av det utan vi måsta fixa någon som gör det.