Utställningar Mysak 2018

2013    2014    2015    2016    2017

.

Sista utställningen för i år, på vår favoritplats vackra Högbo. Domare var allrounddomaren Svante Frisk som nyligen börjat döma Welsh.

Bara tre anmälda och ingen av dem föll  han riktigt för. Två öppen klass hanar som båda fick very good och en junior tik som fick excellent men inget CK.

Jag tyckte att Mysak skötte sig bra, han verkar tycka att det är roligt att vara på utställning och vet numera vad han ska göra. Som vanligt får han beröm för sitt temperament och det är väl egentligen det viktigaste. Viktigt att både han och vi ser det som en rolig utflykt, även om det vore roligt att få det tredje certet.

Domare Svante Frisk tyckte så här om Mysak:

Bra proportioner fina öron fint uttryck. Alltför rund i sin rygglinje, faller i korset. Bra förbröst. Rör sig något vid fram, begränsat steg bak. Bra päls och temperament.

Lördag och ovanligt sen start på dagen för att vara utställning. Vi åkte till STOXA i Märsta och så nära har vi aldrig annars men bedömningen i vår ring startade klockan 12.

Danske domaren Leif Lehmann Jörgensen hade endast åtta Welsh att bedöma. Såg att det var få utställare i flera raser. Kan det bero på både att anmälningsavgiften och även parkering är dyra här?

Mysak var för dagen något avslagen så det blev ett very good . Men jag tror att av de åtta som visades så var han den gladaste trots att han inte var i sin bästa form. Han har tappat en del päls i sommar något som domaren anmärkte på.

Jag tyckte att både handlern husse och  Mysak skötte sig bra. Dom är väl samspelta i ringen nu.

Domare Leif Lehmann Jörgensen tyckte så här om Mysak:

5 år Maskulin hane bra huvud, öron, ögon och bett. Bra hals stark rygg bra ansatt svans.  Bra bröstdjup lite knappt vinklad bak. Rör sig lite kort bak, löst o ostabilt fram. Bra färger pälsen inte den bästa idag. Bra temperament.

Tidig söndagsmorgon åkte vi till vackra Högbo för årets första utställning. Som tur var så skulle utställningen börja med Welsh, 20 anmälda för domare Patrik Ragnarsson. En alltid glad trevlig domare som går igenom hela hunden med ordentlig kritik.

Det var tre hanhundar i öppen klass och Mysak placerades som nummer tre av dem. Han skötte sig väldigt bra och trots ett very good var vi nöjda eftersom kritiken var så fin.  Mysak och hans husse är ett väl samspelt par i ringen tycker jag.

Domare Patrik Ragnarsson tyckte så här om Mysak:

Fem år gammal. Mycket god typ ger ett lite tungt intryck. Maskulint välformat huvud. Vackra mörka ögon. Välplacerade ögon. Bra bett. Fint milt uttryck. Bra hals. Stram överlinje. Kraftfull rejäl kropp. Ngt raka vinklar fram, normala bak. Passande benstomme. Bra tassar. Bra pälskvalitet. Nyttjar svansen väl. Rör sig med lite kort steg fram, bra påskjut. Trevligt temperament och välpresenterad.