Utställningar Mysak 2015

2013    2014    2016    2017

.

Dags för årets sista utställning för oss var det den 17 oktober. Welsh Klubbens Club Show ägde rum i Stockholms Hundcenter i Upplands Väsby. Välarrangerat i den mycket trevliga lokalen där vi var förra året på en open show. Bra möjligheter att parkera och 130 vackra rödvita Welshar att beundra. Ja det vara säkert fler eftersom det fanns andra som liksom Saga inte tävlade utan bara var mascot och sällskap.

Domare var Tim och Honor Harrison  Glenbrows kennel, England. Det var Tim som dömde hanhundarna. I Mysaks klass, öppen var det 12 stycken. Mysak skötte sig som vanligt fint men blev  oplacerad. Sist bortplockad sa husse som visade Mysak fint.

Domaren Tim Harrison tyckte så här om Mysak:

Big dog Excellent in nb loin and second thigt, forehand rather straight. Movement adequate.

Jag har inte riktigt koll på vem som vann öppenklassen men resultaten kommer att finnas på WSSK hemsida och i Welsh-nytt som kommer i december.

BIS blev  Welford's Nobel Son Of Aeron, Grattis Urban och Carsten.

Det var roligt att se så många Billben's hundar den här dagen . Mysak var med i Tinas finna uppfödargrupp.

Fr vä. Billben's Hero, Billben's Bra Vibrationer, Billben's Lady Rosetta, Billben's Billy Bletcher.

Billben's Bra Vibrationer är Mysaks pappa och Rosetta är halvsyster till Mysak, de har samma mamma. Rosetta  är mamma till  Billy Bletcher. En 10 månaders junior som blev BIS 2 junior och som jag blev väldigt förtjust i.

Billben's Bra vibrationer är även pappa till dagens tredje bästa hane Sällebäck's Canestrello.

Gästriklands SKK hade internationell utställning i vackra Högbo igår. Det blev en härlig dag, soligt och skönt bland vackra hundar och trevliga vänner.

Domare var Richard Paquette från Kanada och det var 20 Welsh anmälda. Jag tror att några sakandes.

Som vanligt i  sommar visades Mysak av husse som fick de något oväntade frågorna av domaren. Hur gammal är du? Mår du bra?

Bra gick det och jag tycker att Mysak och hans husse har blivit väldigt samspelta i ringen. Mysak trivs och tycker att det är roligt och det är viktigast.

Domaren var mycket noga och gick igenom var hund ordentligt. Särskilt var han noga med rörelser så det blev många varv för alla. Mysak fick Excellent, CK och blev slutligen 4 bh.  Vi blev så glada för en fin avslutning på utomhussäsongen.

Domare Richard Paquette tyckte så här om Mysak:

Well bodyed o well bone male. Compact outline and proportion. Nice red'n white coat, slightly wavy especiallay in the neck. Pleasing head and expression. Well balance.

Idag  är Mysak på  bushumör, så här gick det när jag skulle ta foton med rosetterna.

SKK Stockholms minnesutställning på Täby galopp 23 augusti var vi på igår. Soligt, varmt, gott om plats kring ringen.

Domare var norske Christian Geelmuyden, 11 Welsh vara anmälda och nio av dem kom. Det var bara tre hanhundar.

BH och BIR blev fina Welford's Kensington Garden och BIM blev Yellows Guest  In Qeensferry. Grattis till båda två.

Mysak skötte sig utmärkt det märks att han nu vet  vad det handlar om. Han tittar på husse som att nu gör vi det här du och jag. Det blev excellent med en superfin kritik som vi är mycket nöjda med. Det var bara tre hundar som fick CK och inte många som fick excellent.

Domare Christian Geelmuyden tyckte så här om Mysak:

Välproportionerlig modell. Mycket välformat huvud med utmärkt balans  Skalle/nos utmärkt uttryck. Välkroppad o samlad. Tillräckligt vinklad runt om, bra stomme. Bra benhöjd rör sig ganska bra fram Kunde ha lite bättre drive bak

Lördagen 15 augusti  körde vi hemifrån klockan sju för att  åka till Norrköping och Östergötlands Kennelklubbs internationella utställning.

När vi anmälde var det Erna Britt Nordin som stod som domare men  det blev domarbyte till Dan Ericsson. Vi har inte ställt för någon av dem tidigare.

Det var 17 anmälda men alla kom inte så det blev 8 hanar och 5 tikar bland de vuxna. BIR blev Glenbrows Sonnet och BIM Welford's Nobel son of Aeron.

Vi tyckte att Mysak skötte sig bra, kanske lite seg pga. värmen men inget skutt eller hopp. Han travade på så fint med en blick på husse då och då. Det blev ett very good.

Om kritiken sa husse "snömos" något som flera andra tyckte  var ett passande ord för sina kritiker. Men domaren bedömer även om man ibland inte förstår vad de menar.

Domare Dan Ericsson tyckte så här om Mysak:

Maskulin hanhund som borde vara bättre korrigerad fram och bak i rörelse. Rör sig löst i fronten trångt bak. Framskjutna skuldror vilket avspeglas i rörelse Maskulint huvud bra bröstkorg ok päls för årstiden. Utmärkt könsprägel.

I söndags åkte vi till Högbo och SSRK Gävleborgs utställning.  Vackra Högbo är en av våra favoriter när det gäller utställning.

Regnet öste ner när vi åkte men som tur var så blev det uppehåll  när vi kom fram. Kylslaget med bara åtta grader men det gjorde inget bara det inte regnade.

Domare var Lars Widén, ännu en ny domare för oss och han var både trevlig och rolig. Det var 12 anmälda Welsh men bara åtta kom.

Mysak och en veteranhane var de enda hanhundarna.  Mysak fick inte riktigt ut stegen så bra som domaren ville så det blev som Lars Widén sa "det blir excellent men ingen CK för dagen".

BIR blev Don's Den Dagen Den Sorgen som även fick sitt tredje cert och blev champion. BIM blev den tolvårige  veteranen Gulsporrens Hunting Dutchman.

Domare Lars Widén tyckte så här om Mysak:

Öppen klass hane med bra proportioner. Korrekt huvud bra nosparti. Välansatt hals. Bra rygglinje tillräcklig bröstkorg. Välanlagd skuldra Ngt öppna vinklar runt om. Trevliga rörelser. Bra färg och päls. Kunde ta ut steget bättre.

Mysak vill helst sitta och titta på vad andra hundar gör i ringen. Han är verkligen lugn i väntan på son tur.

Uppsala Läns Internationella Utställning i Österbybruk, årets andra utställning för oss.. Det var tre valpar och nitton vuxna anmälda för domare Theres Johansson. Vi har aldrig haft henne som domare tidigare. Hon var både snabb och trevlig.

Mysak  var ensam i unghundsklass där han visades av husse. Det gick väldigt bra och han fick Excellent och CK.

Fem av de tio hanhundarna fick Excellent och CK  och i bästa hane blev Mysak bortplockad först.  Vi är jättenöjda med hur han skötte sig och den fina kritiken. Bäste hane blev Welford's Nobel son Of Aeron som senare blev BIM. BIR blev veteranen Don's Prolog.

Mysak trivs med att vara på utställning och det gör ju vi med så det är roligt. Det märks att han nu förstår vad det går ut på. Men idag har vi två trötta hundar, det är många intryck på en stor utställning.

Domare Theres Johansson tyckte så här om  Mysak:

Trevlig unghane med vackert välskuret huvud. Korrekt bett fina öron. Bra halssättning. Fin överarmsvinkel stark rygg. Utmärkt kors och knävinkel. Fina tassar passande benstomme, rör sig trevligt runtom. Utmärkt pälskvalité och pigment. Trevligt temperament.

.

Inte helt lätt att posera med rosetterna.

SSRK ÖSTRA Ulriksdal 16 maj var årets första utställning för oss. En av de vackrare utställningsplatserna som vi har varit på. Domare var Hans Rosenberg som hade 23 Welsh att bedöma.

Mysak var ensam i unghundsklassen och husse visade honom. Mysak skötte sig riktigt bra tycker vi. Han behöver fortfarande mer ringträning och miljöträning men han tycker att det är spännande att vara bland alla hundar och människor.

Det blev många VG, så också för Mysak. BIR och BIM blev  Benton Under Oath och Welford's Notting Hill Deluxe.

Domare Hans Rosenberg tyckte så här om Mysak:

Maskulin hane mkt god typ. Bra huvud och uttryck. Alltför öppna frambensvinklar. Välkroppad, bra benstomme något brant i sitt kors. Välburen svans, bra pälsstruktur. Rör sig med kort steg fram som bak.

Här några bilder från när Mysak visades av sin husse.