Utställningar Mysak 2017

2013    2014    2015    2016

.

STOXA i Märsta är nytt som utställningsplats för hundar. Igår var det Minnesutställningen där och vilka ytor det fanns att vara på.  Fantastiskt med tanke på att drygt  1800 hundar var anmälda, det var inte trångt någonstans.

Domare var Jan Hereid från Norge och bara nio var anmälda, åtta hundar kom. BIR blev Welford's  Nobel Son of Aeron och BIM Welford's My Fair Garden.

Mysak var piggare idag och jag  var så stolt över dem när det rörde sig i ringen. Tyvärr var inte domaren lika förtjust utan Mysak fick Very Good för första gången på ett och ett halvt år. Domaren tyckte bland annat att Mysaks huvud var för grovt. Lite märkligt eftersom just huvudet har varit det samtliga domare tidigare öst beröm över . Men domaren dömer, vi kommer igen.

Domare Jan Hereid tyckte så här om Mysak:

En maskulin hane av passande storlek. Lite grov i sin skalle. Kunde varit lite bättre mejslad under ögonen Korrekt bett. Bra hals och överlinje. Välplacerad skuldra ngt kort överarm. Bra päls och färg. Rör sig hastrångt. Trevligt temperament.

Visst är dom fina mina pojkar? Jag är så stolt över dem.

Sommarens första utställning för oss, vi har ju fått avstå från det eftersom jag inte har mått så bra. Extra roligt nu att komma iväg till Eskilstuna en solig söndag. Den här gången körde vi rätt   förra året lyckades vi köra fel båda gångerna vi passerade Strängnäs.

Domare var Sara Nordin som jag velat ställa ut för ända sedan hon var aspirant vid en utställning med Yatzy. Det var 18 hundar anmälda men många uteblev så det blev bara 1 valp 5 hanar och 1 tik. BIR blev Glenbrows Manifesto

Mysak och husse var fina i ringen även om Mysak var lite seg enligt husse. Kan beror på att det är så långe sedan vi ställde ut honom. Det blev ett Excellent.

Domare Sara Nordin tyckte så här om Mysak.

Maskulin hane med bra proportioner. Välformat huvud med trevligt uttryck. Något framskjuten skuldra kort rak överarm som behöver ligga bättre mot kroppen. Välformad bröstkorg Välmusklat bakställ rör sig stabilt från sidan men kunde ha ett längre steg fram Bra pälskvalite Utmärkt mentalitet.

Peptalk inför vänstervarv

 

I söndags var det årets utställningspremiär för oss. Vi åkte till Högbo Ridhus där domare Lars Widén hade 9 hanar och nio tikar att bedöma. De sju valparna dömdes i en annan ring av Hans Rosengren.

Eftersom Welshen skulle först in kom vi tidigt redan klockan åtta. Kallt som alltid i ridhus så det var skönt att vi hade gott om tid att värma oss med kaffe.

Måste skriva att det var otroligt hög klass på deltagande hundar. Jättefina och bra temperament vilket resulterade i 16 excellent och bara två very good. Däremot var domaren snålare med CK, bara tre hanhundar fick det. Jag är osäker på hur många tikar som fick CK.

 Sällebäcks Una Torta Per Dons blev BIR och BIM Welford's Nobel Son Of Aeron, grattis.

Mysak skötte sig mycket bra  och fick Excellent. Som alltid just nu visade husse Mysak. Lars Widén såg Mysak för snart två år sedan och kritiken var ungefär samma. Vi har ställt ut Mysak sex gånger i Högbo och han har alltid fått Excellent  där. Dessutom fick han sina två första cert där i juli och september förra året.

Domare Lars Widén tyckte så här om Mysak:

Hane med maskulin helhet. Vackert könspräglat huvud. Bra hals och rygg. Ngt brant kors. Utmärkt bröstkorg. Välvinklad.

Rör sig med ett bra steg. Korrekt färg o päls.