Utställningar Mysak 2014

2013    2015    2016    2017

.

Lördagen den 18 oktober åkte vi till Stockholms hundsportcenter där WSSK ordnat en Open Show med 38 anmälda hundar.

Trevlig lokal och välordnat hela dagen. Det är alltid så roligt att se många Welsh samlade och prata med andra ägare till den här fantastiska rasen. Även  de som är intresserade att köpa en Welsh och vill veta mer brukar finnas vid sådana här tillfällen

Domare var Jan Törnblad, ringsekreterare Mia Hansson och Urban Petterson. Fotograf och allt i allo Carsten Sörensen. Tack för att ni ordnat den här utställningen. Vi hoppas att ni ordnar Open Show även nästa år så att vi får träna.

För Mysak var det här bra träning både själva miljön, alla nya hundar och människor. Dessutom visade husse Mysak för första gången. Jag höll mig lite på avstånd när dom var i ringen eftersom Mysak är väldigt beroende av mig.

Mysak ställdes ut i juniorklass där han var ensam hane. Det var lite skutt och hopp och lite svårt att stå still när han stod uppställd framför domarbordet. Men det viktigaste är att Mysak verkar trivas på utställning och det tycker jag är trevligt eftersom jag tycker om att åka på utställningar.

Det fanns även en juniortik som jag tyvärr inte vet namnet på och hon vann över Mysak när det blev dags för BIS junior.

Domare Jan Törnblad tyckte så här om Mysak:

Maskulin hane på den större sidan. Välplacerade öron, bra ögon,  fin hals, harmonisk vinklad fram o bak. Bra bröstkorg bra överlinje med sluttande kors. Passande benstomme till storleken  rör sig ok från sidan något löst fram. Bra päls. Behöver mer ringträning.

Husse och Mysak värmer upp

BIS junior 1 o 2

 

Med Yatzy hade min vän Berit och jag som tradition att åka på utställning i september. Nu har vi Mysak och ska försöka göra septemberutställning med honom till en ny tradition.

Vi åkte till Gimo, solen sken och det  såg ut att bli en skön septemberdag. Mitt nyinköpta tält fick stanna hemma, tur det för det hade inte funnits plats för ett enda tält till. Men vi hade vansinnigt roligt kvällen före när jag skulle visa Berit hur man sätter upp tältet.

Det var 16 Welsh anmälda men bara tio vuxna och en valp kom. Domare var Leen Van Genechten som inte dömt i Sverige tidigare. Hon var extremt långsam så klockan var över ett innan Mysak och jag skulle in i ringen. Vi var nummer femtiosex  så det där med att domaren dömer tjugo till tjugofem i timmen var långt ifrån sant den här dagen.

Mysak som varit pigg och nyfiken på allt hela väntetiden hann bli trött och när det var vår tur var han inte alls pigg på att springa. Lite synd eftersom den här domaren var extremt noga med rörelserna, alla fick springa ovanligt mycket.

Det blev ett very good eftersom jag inte fick Mysak att röra sig så bra som han kan. Vi kommer igen en annan gång.

BIR blev den söta tiken Don's Den dagen Den Sorgen.

Innan jag skriver  kritiken känner jag att jag för en gångs skull vill kommentera domarens utlåtande. Sist i kritiken står följande som för mig var obegripligt. " White colur could be brighter"

Jag frågade en annan rasexpert /domare om vad det kunde betyda.  Fick svaret att domaren nog tyckte Mysak var lite prickig men att det står inget i rasbeskrivningen som motiverar att skriva så.

Domare Leen Van Genechten tyckte så här om Mysak:

15 months: Kind expression. Head could be better. Nice reach of neck. Well settled god topline. Sufficient front and hind augulation. Good legs and feet. White colour could be brigther

Två bilder tagna av Berit Samuelsson. På den första ägnar Mysak och jag oss åt lite peptalk.

En av de hittills varmaste dagarna åkte vi till Möklinta Royal för att ställa ut  Mysak.

Vi skulle in sist i ringen men åkte tidigt ändå. När vi kom fram hittade vi en björk som gav skugga. Möklinta utställningarna är alltid trevliga med mycket bra domare. Vi ställde ut både Yatzy och Saga där 2009.

Mysak var enda Welshen och domare var trevlige Karl- Erik Johansson som jag gärna ställer ut för igen.

Jag har tränat nästan  dagligen på att springa för att få bort Mysaks hopp och skutt. Nu kom belöningen, Mysak travade på så snyggt att jag blev  tårögd av stolthet över honom. Det här var tredje utställningen på drygt en månad och han är smart så nu vet han precis vad som förväntas av honom.

Att stå snyggt framför domaren är svårare att träna men jag har försökt och även där är Mysak så duktig. Använde för första gången det precis nyinlärda ordet vänd när vi sprang diagonalt och Mysak vände direkt.

Domare Karl-Erik Johansson tyckte så här om Mysak:

12 månader Utmärkt typ. Vackert huvud. Mellanbruna ögon, bra uttryck bra bett. Vacker hals. Ryggen behöver bli fastare. Tillräcklig bröstkorg, bra vinklar. Rör sig bra. Utmärkt päls.

När domaren överlämnade BIR o HP rosetterna sa han " det här var väl värt att vänta på och nu blir det gruppfinal"

Gruppfinalen var en ny erfarenhet för Mysak men han  uppförde sig som om han aldrig gjort annat. Där blev vi  oplacerade.

Jag var och är ff. överlycklig och så stolt över min Mysak. Även om han var enda Welshen så var det så roligt att få BIR o HP och en så fin kritik.

De tre första bilderna nedan har Stina Yron Lund tagit, tack för det.

.

Vi tog rosettfoton när vi kom hem efter kaffe för oss och bad för Mysak.

 

 

Högbo är en av våra favoritutställningsplatser, gott om utrymme när det är SSRK som har utställning. Mycket vacker miljö dessutom och oftast fint väder.

Förra söndagen var det  premiär för Mysak på en offentlig utställning. Det var sju  Welsh anmälda men bara fyra kom. Mysak var enda  hanhunden. Domare var Johan Andersson, en trevlig domare tyckte både Mysak och jag.

Vi har övat en del efter Norrtäljeutställningen och även om det blev några skutt så gick det mycket bättre idag. Att stå uppställd framför domarbordet går väldigt bra.

Domare Johan Andersson tyckte så här om Mysak:

Ettårig hane maskulint välformat huvud med fint uttryck. Tillräcklig hals normalt vinklad tillräckligt förbröst, välformad bröstkorg. Rör sig OK men behöver träna för att visa sig bättre. Bra päls trevligt temperament.

Den kritiken är jag mycket nöjd med. Viktigast var att Mysak trivdes att vara bland folk och alla hundar. Hans svans viftade oavbrutet.

Bilderna från utställningen har Mysaks husse tagit. Bilden längst ner med Excellentrosetten blev inte som jag tänkt mig men rätt rolig. Tanken var att Mysak skulle sitta i fåtöljen med rosetten snyggt om halsen. Riktigt så blev det inte..........

Nationaldagen 6 juni är lite speciell, för 10 år sedan hämtade vi hem Yatzy den dagen.

 I år åkte vi till Norrtälje på en inofficiell utställning där Mysak var den enda Welshen. Det var även en veterantik anmäld men den kom inte. Utställningsplatsen var verkligen fin, en grönskande glänta i skogen och gott om plats.

Domaren var utbytt pga. av sjukdom. Som jag  uppfattade det var det en av ringsekreterarna som var domare, Gun Andersson. Mysak var hoppig något som gjorde det svårt att se hans rörelser. Jag kände mig ringrostig, det är två år sedan jag visade hund. Dessutom var Yatzy självgående de sista åren.

Vi tar det som en nyttig träning både i ringen och en bra miljöträning.

Domaren Gun Andersson tyckte så här om Mysak:

11 mån hane, mycket bra typ. Bra huvud bra päls och färg. Bett ua. Svårbedömda rörelser. Behöver tränas.