Utställningar Mysak 2016

2013    2014    2015    2017

.

Drygt 125 welsh hade anmälts till årets Club Show i Upplands Väsby. Två domare, Joy Hartley dömde unghundar, öppen klass och championhundar. Helene Björkman var domare för resten.

Välordnat precis som de två utställningar  vi varit på tidigare i den här hallen. 2014 var det Open Show och 2015 Club Show. Nästa år går Club Show på västkusten och jag hoppas att det blir en Open Show här då.

I öppen klass hanhundar var det nio anmälda. Mysak blev oplacerad. Vann klassen gjorde Sällebäck's Passione Di Cioccolato.

 Bäste hane och BIS 1 blev fina Welford's Nobel Son Of Aeron och BIS 2 blev Don's den Röda Tråden. Det är två mycket fina representanter för vår ras och jag hade faktiskt gissat på att det skulle bli just de två. Grattis till båda två.

Domaren var extremt långsam i vår ring så väntan blev lång men det är ju inget som arrangörerna rår för.

Vad tyckte då domaren Joy Hartley om Mysak? Ja diplomet med kritiken var det oläsligaste jag fått under drygt tolv år. Fick det uppläst för mig men känner att jag inte korrekt kan återge det här.

I stort sett var domaren nöjd med Mysak bortsett från att hon tyckte att han var lite lång i kroppen och så var hon inte riktigt nöjd med hans rörelser.

Men vi hade en mycket trevlig dag och återkommer gärna. Här några bilder från Mysaks och husses besök i ringen.

Lite trött Mysak lutar sig gärna mor husses ben.

Säsongens sista utställning för oss var igår  i Gimo. Med  en tidig start då Welshen var först i ringen. Det var tio anmälda för domare Jan-Erik Ek. Fem hanhundar och fem tikar, en hane saknades.

Alla hundarna fick excellent men bara fyra fick CK. BIR blev  Welford's Jesmond Waterfall och BIM Sällebäck's Una Torta Per Don's.

Mysak och husse är ett perfekt radarpar nu och det bästa är att Mysak tycker att det är roligt. Han får alltid beröm för fint temperament. Mysak är ju alltid där matte är hemma men på utställningar håller han sig numera till husse tills de har varit inne i ringen. Så även om jag tycker att det är roligt att visa hund får  husse fortsätta,  han och Mysak gör det så bra.

Domare Jan-Erik Ek tyckte så här om Mysak:

Trevlig hanhund med utmärkt könsprägel. Välskuret huvud. Bra ögonfärg. Välformad bröstkorg. Bra ben o tassar. Aningen knappa vinklar ,lite  kort steg från sidan. Utmärkt temperament, Välvisad,

Ögonkontakt

Dags igen för vårt favoritställe Högbo. Den här gången var det SKK och internationell utställning som gällde. Domaren var Lee Steeves från Kanada som inte dömt tidigare i Sverige. Det var åtta hanhundar och fyra tikar anmälda.

Domaren var en sådan som man ser på att hon verkligen gillar vad hon håller på med. Mysak gick in som nummer fem av Welsharna. Han har utvecklats under  sommaren och  sköter sig perfekt samtidigt som han ser ut att trivas.  Som vanligt var det husse som var handler och jag stod bakom kameran och tyckte att de var så duktiga.

Det blev excellent och CK och så småningom dags för bäste hane. Mysak placerades som nummer två med sitt andra  cert och ett reservcacib.  Lyckan blev stor, det hade vi inte vågat hoppats på när det var så många hanar. Domaren sa  till Mysaks husse när allt var klart att Mysak verkligen är en fin hund.

BIR blev Welford's Jesmond Waterfall och BIM Redspot's  Zamora. Grattis .

Domaren Lee Steeves tyckte så här om Mysak;

Capable dog. Deep Chest. Good front. Correct done on head. Lovely head shape. Lovely tail with excellent action. Perfect Welsh Springertemperament.

Mysak studerar hur andra gör i ringen och väntar på sin tur.

.

Trött Mysak med många rosetter

Det var tretton Welsh anmälda för domare Alfons Simons från Holland. Bara tre hanhundar, en unghund, Mysak i öppen klass och en champion.

Mysak skötte sig så fint visad av husse, det blev excellent och CK. Att Welford's fina champion Welford's Nobel Son Of Aeron skulle bli bäste hane var jag säker på. Så det stod mellan Mysak och Clumbrolds Blues Unlimited om certet och jag kan väl erkänna att jag höll andan när domaren gick fram och placerade Mysak som tvåa med CERT! Hurra vad vi blev glada.!

Welford's hane blev senare BIR och Welford's Richmond Imperal blev BIM , Grattis Urban och Carsten till era vackra hundar.

Domare Alfons Simons tyckte så här om Mysak:

Male 3 years old. Correct topline Good neck and head. Good expression. Sissor bite. "Druvbladsöra" Good ribage correct tailset. Good quarters move well with good reach. Coat is excellent.

Fotograf Berit

Något så sällsynt som en bild på oss alla tre. Tack Berit.

Österbybruk är vår närmaste utställning och det har blivit tradition att åka dit. Första gången var för exakt tio år sedan då Agnes och jag firade hennes 13 årsdag genom att åka till Österbybruk med Yatzy.

I år var det Johan Andersson som dömde Welsh Springer Spaniel och det var 26 anmälda.  Samma domare som dömde en av Mysaks första utställningar sommaren 2014 och då gav honom excellent. Riktigt så bra gick det inte nu, men kritiken är fin bortsett från rörelserna. Det blev ett Very Good, ingen har tidigare sagt något om brant kors och underställda rörelser så vi tror att dagsformen inte var så bra.

Jag tyckte att både Mysak och hans husse skötte sig bra. BH och BIR blev fina Welford's Jesmond Waterfall.

Domare Johan Andersson tyckte så här om Mysak

2 årig hane med bra kroppsproportioner. Kraftigt välformat huvud med fint uttryck. Lagom hals, normalt vinklad djupt substansfull kropp. Sluttande kors som ger honom begränsade underställda rörelser. Bra pälskvalitet och trevligt temperament.