Utställningar SAGA 2012

 

2009    2010    2011

 

 

Saga tillbringade stor del av sin födelsedag på utställning. Det var 12 tikar anmälda varav fem stycken i Sagas öppen klass.

Jag tror inte att Saga var på samma topphumör som hon var i Köping det är helt klart att hon behöver lite träning med utställningskoppel veckan innan. Så gjorde jag då i juli och det gav resultat. Normalt är Saga nästan aldrig kopplad och hon är inte så förtjust i det.

Kom just på att även Saga visades för Kresten Scheel  i Högbo 2009. Där fick hon en 1:a med hp den här gången blev det very good. pga. av att han inte var så förtjust i hennes huvud. 2009 tyckte samma domare att Saga var mycket feminin men att skallen inte fick bli bredare. Nu tyckte han inte om skallen men i övrigt var kritiken ungefär som för tre år sedan.

Domare Kresten Scheel tyckte så här:

5 år huvud önskar lite bättre för grovt och manhaftigt för en tik. Speciellt skallen är för bred, nosparti acceptabelt. Korrekt bett Moderat lång hals  acceptabel överlinje. Bra bröstkorg goda vinklar fram o bak. God päls Kommer lite brett emot. Utmärkt från sidan o bakifrån.

Saga visades av husse och här sträcker hon på sitt som vi tycker mycket söta feminina  huvud.

Det var nio tikar anmälda och hela sex i Sagas klass, öppen klass. Jag har tränat att springa och ställa upp henne hemma för att se om det skulle bli bättre fart i ringen på henne. Saga är så sällan kopplad så det behövdes faktiskt och nu syns det att träning ger resultat.

Saga fick excellent och placerades sedan som fyra i öppen klass. den vanns av Welford's Femme Fatal som senare blev BIM, grattis Carsten och Urban.

Vi har försökt få ner Sagas vikt under vintern och ännu har vi inte fått ner henne helt. Anne Buvik som alltid ger öppen kritik sa att om  Saga inte varit för tung hade hon  placerats mycket högre.

Jag som stod vid sidan om med kameran tyckte att husse och Saga nu har blivit ett väl samspelt par. Det var mycket bättre fart i Saga idag än tidigare.

Så här tyckte Anne Buvik om Saga:

Kraftfull och substansrik tik av klassisk modell. Feminint huvud som kan ha lite mer längd i nospartiet. Korrekta öron utmärkt hals och skuldror. Tillräckligt förbröst. Framstår för dagen något tung i kroppen. Rör sig utmärkt från sidan något brett fram. Mycket bra pälskvalitet tillräckligt djup färg. Trevligt temperament.

Saga hade under veckan innan Österbybruk haltat så det var in i det sista osäkert om vi skulle ställa ut henne. Vi försökte att hålla henne lugn vilket inte är så lätt. Vi kollade när vi kommit till Österbybruk och då kunde vi inte se att hon haltade men troligen har hon fortfarande lite ont för hon var stillsammare än vanligt.

I Sagas klass var det 6 tikar anmälda, jag minns inte vem som vann klassen men för Saga blev det ett Very Good bland annat för att hon fortfarande är lite väl kraftig och för att hon behöver mer temperament. Saga är inte alls så pigg på att visa upp sig som Yatzy.

Domare Inga Siil tyckte så här om Saga:

Exc type and size. Strong bitch. Presented in a bit heavy condition. Exc head cold be more feminine. Correct earset very god neck. A bit soft topline correct tailset. Very god coat and colour. Moves very wide in front. Moves ok but front step is to short. Needs more temperament.