Utställningar SAGA 2011

 

2009    2010    2012

 

Gimo för första gången, fin utställningsplats men väldigt långt att gå från parkeringen. Domare var Zoran Brankovich, snabb men mycket snål med CK.

25 Welsh var anmälda av dem var det 10 tikar och bara championtiken  Don's Dear Mrs Welford fick Ck och hon blev senare BIM.  BIR blev Don's Timmy Tomsson.

Sagas klass var det idag bara två tikar i, hon mötte Yellows Guest In Swansea . Den hunden var med i den stora tikklassen i Dingtuna och placerades då trea med reservcert.  Idag fick båda hundarna  excellent och Saga placerades som etta.

Idag var det Sagas uppfödare som visade henne. Även denna gång tyckte domaren att hon skull vara lite piggare, vi tror att Saga ff. är lite dämpad efter senaste löpningen. Något som vi har märkt av även här hemma.

Domare Zoran Brankovich tyckte så här om Saga:

Medium strong nice head.  Strong neck. Good top and bottom lines. God set tail. Well developed chest. Too loose in elbows. Should be mor livley in action. Nice coat, colour and temperament.

Saga är inte alls samma linslus som Yatzy så att tvingas posera med en rosett är inte så  kul. Det var först när Yatzy satt sig i soffan som hon accepterade att det skulle tas kort.

Hela 11 tikar var anmälda  varav sju i Sagas klass, öppen klass. Saga och två till med specialtecken C.

Oj så stor klass sa domare Börge Espeland när  vi hade ställt upp oss. Det här var första gången jag visade Saga och hon är lättvisad men hon var lite låg. Något som domaren även påpekade. Han sa att hon skulle vara lite piggare. Det är bara att hålla med, vi eller rättare sagt husse för det blir han som visar nästa gång som får försöka peppa henne.

Kritiken var fin men det blev very good just för att han tyckte att hon borde varit piggare.

Så här tyckte domare Börge Espeland om Saga:

4 år gammal tik av mycket god typ. Helheten verkar något tung. Bra huvud och uttryck väl ansatta öron kraftig hals kunde ha ngt bättre resning. Välformat bröst  bra länd bra kors. Rör sig med bra steg men är oentusiastisk. Ganska bred front. Bra päls o färg.

Bilder är tagna av Berit Samuelsson .

 

 

Det var bara sex tikar anmälda, i Sagas klass  öppen var det tre. Saga och husse skötte sig bra men det räckte inte till mer än very good den här gången heller.

Saga är ju bred fram och det tycket Kurt Nilsson inte om. Vi fick tips att klippa lite annorlunda och faktum är att nu ser hon inte fullt så bred ut så tack för tipset Åsa.

Saga är inte lika förtjust som Yatzy att visa upp sig men numera viftar hon i alla fall lite på svansen i ringen.

Domare Kurt Nilsson tyckte så här om Saga:

Kraftfull dam en "tanke" brett skallparti god hals och goda proportioner. Väl utfyllt bröstparti utmärkta vinklar bra ben och tassar rör sig mycket bredställt bak.

Nu hade Saga fått tillbaka glädjen i att röra sig, den saknades lite på Ulriksdal. Det var bara sex tikar. Domare Patric Ragnarsson tyckte att Saga var lite för rund vilket vi håller med om. Vi  försöker få ner hennes vikt men det finns en bit kvar till målet.

Med tanke på vikten så blev det ett Very good och vi får vara nöjda med det eftersom kritiken i övrigt var så fin.

Domare Patric Ragnarsson tyckte så här om Saga:

Timid. Välformat feminint huvud. Aningen bred skalle. Bra ögonform och färg. Välplacerade öron. Bra kraft i nospartiet. Bra bett och pigment. Bra hals. Tillr vinklar fram, stram rygg. Välformad bröstkorg som bär på lite väl mycket vikt. Fin lårbredd och låga fina haser. Bra ben och tassar. Bra pälskvalitet nyttjar svansen i rörelse. Rör sig med bra steg. Bredspårigt fram och ger ett något tungt intryck för dagen. Trevligt temperament välvisad. Priset pga. dagskonditionen.

Den här bilden har vi fått från Emmy, tack.

 

Saga som vi tvekat lite att ställa ut eftersom hon inte varit så pigg under veckan för var inte riktigt sig lik i ringen denna dag. Det var en stor öppen klass som domaren Pat Butler -Holley hade att bedöma.

Saga fick nöja sig med very good denna dag,  men det blir fler utställningar med en piggare Saga.

Domare Pat Butler-Holley tyckte så här om Saga:

Pleasant bitch good ut ribs strong quarters moved vide in front a little stong in head.